zaterdag 30 oktober 2004

Eerste 70-puntenprogramma on line (Blok aan 't been 9)




De weblog met de voor zich sprekende naam De waarheid over het Vlaams Blok publiceert het eerste 70-puntenprogramma van het Blok uit 1992 on line. En op de Longchamps-weblog vind je Immigratie - De tijdbom tikt : het 70 puntenplan, de aangepaste versie van 1996. Het Blok heeft dat 70-puntenplan van de hand van Filip de Winter nooit verloochend, maar wel handig 'weggetoverd'. Zelfs de verwijzingen ernaar op de Blok-webstek verdwenen. Hier is het weer, in zijn volle naakte waarheid, voor de nieuwsgierige Aagjes onder ons. Dit is apartheid op zijn Vlaams. Alles wat je over de ware aard van Filip De Winter en de zijnen altijd al wilde weten. Recht op vrije informatie!

vrijdag 29 oktober 2004

Gentse Oxfam-Bookshop geopend


De eerste Bookshop van Oxfam in Vlaanderen, Sint-Amandstraat 16, 9000 Gent

Donderdagavond werd in de studentenbuurt de eerste tweedehandsboekenwinkel van Oxfam in Vlaanderen na een maand proefdraaien (mét winst) officieel geopend. Met muziek, vrijwilligers, milde (boeken)schenkers, sponsors, auteurs (was dat niet Herman Brusselmans?), veel volk, wereldwinkelwijn, -fruitsap en -hapjes. Cultuurschepen Sas Van Rouveroij (VLD) verwelkomde dit nieuwe initiatief in de 'gezelligste, open en verdraagzame stad', Groen!-voorzitster Vera Dua was er ook. Tot mijn plezier waren ook Gentse Spiritters van de partij met ondermeer de volksvertegenwoordigers Annelies Storms en Jan Roegiers.

Boeken die je niet meer leest, kan je schenken. Alle soorten boeken zijn welkom, liefst in goede staat. De vrijwilligers sorteren ze en verkopen ze in de winkel ten voordele van de vele solidariteitsprojecten van Oxfam. Open van maandag t.e.m. zaterdag van 10 tot 18 uur dankzij de vele vrijwilligers. Je kan nog altijd op de wachtlijst. Eén adres : Oxfam Bookshop, Sint-Amandstraat 16 (dichtbij Sint-Pietersplein), 9000 Gent Tel: 09/ 223 42 13. Warm aanbevolen!

donderdag 28 oktober 2004

Waar men rijdt langs Vlaamse wegen….





…..komt men deze terreinwagens tegen. Ja, de wegen zijn hier niet van de beste :-( Zo'n alle-terrein-wagen is dan echt wel nodig ;-)

maandag 25 oktober 2004

De kosmonaut van Ledeberg




ESA-astronaut Frank De Winne ontving dit weekeinde de Torenwachtersprijs 2004 van de Dr. J. Goossenaertskring Gentbrugge-Ledeberg. Een “jongen van bij ons”, van de Ledebergse Botermarkt dichtbij de buurt Moscou, die het tot bijna-Russische kosmonaut in het internationale ruimtestation ISS bracht. Je moet het toch maar kunnen!

zondag 24 oktober 2004

Wegpiraat Kim Schmitz alias Kimble

Als je het artikel Duitse zakenman en enfant terrible zorgt voor opschudding in ons land (De Gentenaar, 24.10.2004) en Streetracen met Kimble van Speedzone leest (compleet met de video-opnames erbij) bekijkt. Dan moet je even slikken!

zaterdag 23 oktober 2004

Chicago aan de Schelde & Leie





Gents burgemeester Frank Beke liet 4 (vier!) parkeerbonnen kwijtschelden "om humanitaire redenen". Een begrafenis die langer uitgelopen was dan voorzien, hulpagenten die de letter van de wet toepasten en verder parkeerbonnen uitschreven, burgers die daarover hun beklag deden, een burgervader die niet doof wil zijn voor de argumenten van de klagers en bijgevolg uitzoekt of hier niet menselijk moet opgetreden worden en wat dan wel de mogelijkheden zijn, een administratie die zijn werk en plicht doet. Zo lees ik het in de kranten. Dat is het verhaal van Chicago aan de Schelde & Leie.

Voor T.V. is dit nu hét "schandaal-dossier" waar het Gentse Blok al zo lang op zit te wachten. Een 'gunstige wind' speelde het Gentse Blok-provincieraadslid T.V. het dossier over de 4 parkeerbonnen in handen. Het kan soms tochten in Gent!. T.V.-man gooide het dossier op Internet en diende klacht in. Wordt dus vervolgd. Recht is recht. De wet is de wet. We wachten zoals alle Gentenaars het resultaat van het onderzoek af, maar zijn er nogal gerust in. Het zou in Gent niet de eerste keer zijn dat het Blok ongelijk krijgt. Hun klachten tegen twee Gentse scholen bijvoorbeeld werden recent ongegrond verklaard (zie mijn vorige blogs 'Vrije meningsuiting' en 'Een pannenkoekje van eigen deeg').

Moet er ondertussen iemand mijn bewonersparkeerkaart hebben? 'k Heb ze toch niet meer nodig, nu onze enige auto definitief naar de sloop is (wees gerust Annemie Gielsen!). Of zal ik de bewonerskaart toch maar terugsturen naar onze mobiele schepen Karin Temmerman of het immer bedrijvige Parkeerbedrijf? Doen, zeker?

vrijdag 22 oktober 2004

Panamarenko





De Aëromodeller van Panamarenko (eigendom van SMAK, Gent), momenteel in restauratie

DELLA BOSIERS
PANAMARENKO

Wie vliegt er hoog boven de daken
Zodat er niemand hem kan raken
Toch niet de nuchteren van geest
Die overal al zijn geweest
Met beide voeten op de grond
Nooit zullen vinden wat hij vond

Wie zweeft er hoog boven de bomen
Waar zelfs de vliegtuigen niet komen
Wie kijkt er niet op een PK
Wie gaat da Vinci achterna
Met ara's en een farao
En krokodillen in de Zoo

refr.:
Panamarenko, Panamarenko
Panamarenko, toedeloe, bonjour, dada

Wie reist langs manen en planeten
Speelt met raketten en magneten
Tot op de bodem van de zee
Neemt 'ie z'n verlangen mee
Verlangen naar de stratosfeer
Naar hoger, verder, meer en meer

Misschien zijn wij dat wel vergeten
Zijn onze dromen wat versleten
Ik wil die dromen nooit meer kwijt
Beelden uit een oude tijd
De paadjes in den botaniek
De grotten en de basiliek

refr.(2x)

Tekst : Della Bosiers
Muziek: Ben van der Linden

Na de gesmaakte Panamarenko-overzichtstentoonstelling in 2001 in het SMAK nu 'Te land, ter zee en in de lucht' in 'De Lokettenzaal' van het Vlaams Parlement van 1 oktober 2004 tot 25 maart 2005. Gratis toegang. Meer info? Klikken hieronder



dinsdag 19 oktober 2004

Opgefokt




"België telde in 2001 ruim 7.500 slachtoffers van een bromfietsongeval, daarvan lieten er een duizendtal het leven of werden ernstig verwond. Tot de voornaamste oorzaken behoren opgedreven bromfietsen" (De Gentenaar, 15 oktober).

Vanavond "schuin" naar een TV1-reportage Koppen gekeken over die opgefokte bromfietsen (zo'n 50% van de 'populatie'). Naast de gebruikelijke stuff (sensatie, emotie) deed een politieman ineens zinnige voorstellen om nu eens écht rekening te houden met de simpele realiteit van de bromfietsende jeugd.

Kijk eens op een andere manier tegen de problematiek van het opfokken aan. Bromfietsen zijn meestal gemaakt om zo'n 60-70 km/u te rijden, en niet de max. 25 (A) of max. 45 km/u (B). Laat ons eens kijken hoe we die jongeren hun veilige plaats in het verkeer kunnen geven. En ik zou er nog aan toevoegen : idem voor volwassenen zonder auto die met de bromfiets naar hun werk pendelen. Doen!

maandag 18 oktober 2004

Ook een bedrijfswagen voor mijnheer?




Vers l’Avenir pakte er mee uit op 14 oktober. “De Belg verplaatst zich meer en meer met de wagen. Volgens cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) reden er begin augustus zes miljoen wagens, bussen, vrachtwagen, moto's en tractoren op de Belgische wegen. Een op de twee wagens die 's ochtends vastzitten in de files richting Brussel zijn bedrijfswagens. Van de honderd nieuwe voertuigen die in ons land verkocht worden, zijn 45 bedrijfswagens en 20 leasing-wagens voor lange termijn (Belga, 14.10.2004)”.

Eén op twee wagens die 's ochtends vastzitten in de files richting Brussel zijn bedrijfswagens. Op die manier organiseert het bedrijfsleven eigenlijk zelf de files waar ze zoveel last en verlies van hebben!

zondag 17 oktober 2004

17 oktober Werelddag van verzet tegen extreme armoede




TEKST VAN DE STEEN (Sint-Pietersplein, Gent)

Op 17 oktober zijn burgers van ons land,
verdedigers van de rechten van de mens
en de burgerlijke vrijheden, op dit plein bijeengekomen.
Met de levendige herinnering aan de strijd
voor de menselijke waardigheid hebben
zij hulde gebracht aan de slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld.
Omdat armoede geen noodlot mag zijn,
hebben zij zich solidair verklaard
met allen die waar ook ter wereld
een gevecht leveren om uiterste armoede te beëindigen.

"Waar mensen gedoemd zijn in armoede te leven
worden de rechten van de mens geschonden.
Wij zijn verplicht ons te verenigen
om die rechten te doen eerbiedigen. "

Père Joseph Wresinski

zaterdag 16 oktober 2004

Een pannenkoekje van eigen deeg (Blok aan ’t been 8)





Blok-pannenkoekenslag 2004 in Gemeentelijke Basisschool, Provinciale Steenweg 100, Schelle

Het Blok diende begin 2004 klacht in tegen de twee nieuwjaarsrecepties annex etentje en speech van respectievelijk de Gentse Spirit en N-VA (zie mijn vorige blog-artikel ‘Vrije meningsuiting’ ).

Op hetzelfde moment kondigde hetzelfde Blok in Schelle hun vijfde (!) pannenkoekenslag ….. in de Gemeentelijke Basisschool van Schelle aan. Wat ze in Gent met veel potten-en-pannengeroffel aanklagen, organiseren ze ondertussen elders doodleuk zelf. De pot verwijt de ketel!

Hun pannenkoekje van eigen deeg stond in de activiteitenkalender op de nationale Blok-webstek. Toen de Gentse N-VA hierover berichtte, rook het Blok lont. De vermelding ‘refter Gem. Basisschool’ verdween van het net. Zie de aankondiging voor en na, helaas zonder de mooie kadertjes.

Voor
zo 15/02/2004
14.00u 5DE PANNENKOEKENSLAG

Organisatie: Afdeling Schelle

refter Gem. Basisschool
Provinciale Steenweg 100
Schelle

Meer info: Ingrid Barbier (03/887.18.38)

Na
zo 15/02/2004
14.00u 5DE PANNENKOEKENSLAG

Organisatie: Afdeling Schelle
Provinciale Steenweg 100
Schelle

Meer info: Ingrid Barbier (03/887.18.38)



Hallo, Commissie Zorgvuldig Bestuur? Of had iemand een klacht moeten indienen?

dinsdag 12 oktober 2004

Vrije meningsuiting (Blok aan 't been 7)

Klachten Vlaams Blok verworpen

Het Blok schreeuwt moord en brand over hun recht op vrije meningsuiting maar heeft geen hoge pet op van andermans vrijheid van mening. In Gent dient het Blok systematisch klacht in tegen Gentse scholen die gastvrijheid verlenen aan organisaties en activiteiten die van ver of dichtbij ‘politiek’ zouden zijn.

Het Blok doet hierbij beroep op het onderwijsdecreet XIII met haar Commissie Zorgvuldig Bestuur die - in goede schoolpacttraditie - de politiek ver van de school moet houden. Het Blok wil met zijn klachten bij de Commissie een soort rechtsleer (jurisprudentie) opbouwen waarmee het alles wat naar ‘politiek’ ruikt én doorgaat in schoolinfrastructuur definitief kan bannen. De Blok-tactiek scheen goed te lukken. Een simpele Blok-dreiging met een klacht bij de Commissie was in Gent al voldoende om activiteiten te verplaatsen of af te blazen.

Maar nu heeft het Blok met hun klachten tegen het stedelijke Laurentinstituut en de gemeenschapsschool van Mariakerke eindelijk bot gevangen.

De Gentenaar bericht op 5 oktober
"...De Commissie Zorgvuldig Bestuur heeft de klachten die het Vlaams Blok had ingediend tegen het Laurentinstituut en tegen de gemeenschapsschool van Mariakerke ongegrond verklaard. Volgens het Vlaams Blok hadden in die scholen ongeoorloofde politieke manifestaties plaats - zijnde de Gentse Feesten-debatten en een visfestijn. De Commissie stelt nu dat er met die organisaties niets mis was..."

Het begon in januari 2004. Toen diende het Blok twee klachten in tegen het Sint-Lievenscollege én Sint-Bavo, die respectievelijk Spirit en N-VA gastvrijheid boden voor hun jaarlijkse nieuwjaarsrecepties annex etentje en speech. Als een ware Vlaamse Passionaria verweerde Zuster Monica - CD&V - Van Kerrebroeck (de 'bazin' van Sint-Bavo) zich nog met een 'No passaran' tegen de Blok-klacht. Maar het mocht niet baten. De Commissie Zorgvuldig Bestuur is duidelijk. Politieke activiteiten worden in de brede zin geïnterpreteerd en kunnen volgens het onderwijsdecreet XIII niet in een school, ook niet buiten de schooluren en schooldagen. Dat geldt voor àlle scholen, ook de 'vrije', en daar helpt dus geen lievezusteren aan.

De lokale Spirit en N-VA vonden – op eigen initiatief en “with a little help from my friends’ - elders onderdak. Zo bespaarden ze hun gastheren en –vrouwen een mogelijke zware sanctie tot 10% van de werkingsmiddelen.

De scholen mochten het wel in Brussel gaan uitleggen, de twee Blok-klagers stuurden daar hun kat, en de Commissie besloot dat de klacht 'zonder voorwerp' was, vermits de geplande activiteiten uiteindelijk niet waren doorgegaan. Onheil voor de scholen vermeden.

In het Vlaams parlement vroeg volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (Spirit) uitleg over de brede interpretatie van politieke activiteiten aan de onderwijsminister. Als dat zo doorgaat, wordt 'de politiek' de nieuwe lepra-lijder. Zwart op wit duidelijkheid of ook recepties/etentjes van politieke partijen en/of activiteiten van ermee verbonden organisaties nu echt niet meer kunnen, kwam er nog niet. Het gaat zijn parlementaire gangetje. Jan houdt het warm.

De stadsschool Toren van Babel was in maart 2004 de volgende in de beklaagdenrij. Met politiek kandidaat Abou Jahjah als één van de gastsprekers op vormingssessies van de verenigingen Iqra en Kif-Kif, was dat natuurlijk om moeilijkheden met het Blok vragen. Het Blok dreigde even met een klacht en hup, vormingssessie naar een andere lokatie. En meteen hetzelfde voor het politiek debat een week later in dezelfde school met als deelnemer ….Francis Van den Eynde, ondermeer Blok-fractievoorzitter in de Gentse gemeenteraad. Hij wist niet dat het debat in een stadsschool doorging. Haja!

Toen het Blok deze zomer weer klachten indiende tegen het Laurentinstituut (de ‘politieke’ debatten van Eric Goeman tijdens de Gentse Feesten) en de gemeenschapsschool in Mariakerke (tweejaarlijks visfestijn ten voordele van vluchtelingen en kansarmen) zette men zich schrap. De scholen weken deze keer niet én haalden hun gelijk.

De Commissie blijft even streng voor politieke activiteiten die ze breed blijft interpreteren, maar heeft ook aangegeven dat één en ander wel nog kan in schoolgebouwen. Zoals een eetfestijn van een erkende culturele organisatie of een maatschappijkritisch debat.

Even ademhalen. Recht op vrije meningsuiting, dat geldt nog altijd voor iedereen!

maandag 11 oktober 2004

Spirit heeft wielpijn





Vervolg van de avonturen van Spirit op de Rode Planeet (De Standaard, 8.10.2004)

"…SPIRIT, een van de twee Amerikaanse robotwagentjes op Mars, heeft problemen met twee van zijn wielen. Het mechanisme om het rechtervoorwiel en het linkerachterwiel te sturen is geblokkeerd. Als dat zo blijft, dan wordt de besturing van het wagentje bemoeilijkt, al wordt ze niet onmogelijk. Spirit heeft zes wielen, die normaal allemaal onafhankelijk aangedreven en bestuurd kunnen worden. Ingenieurs onderzoeken wat de oorzaak is van het probleem. Het heeft alvast niets te maken met een eerdere storing in de motor van het rechtervoorwiel…"

Elke gelijkenis met aardse Spirit-toestanden is compleet uit de lucht - in dit geval de ruimte - gegrepen. Verwar wielpijn dus niet met kiespijn, insinueer niets over het vijfde wiel aan de wagen want de Spirit-robot heeft er zes. Dat moeilijke rechtervoorwiel en linkerachterwiel hebben niets te maken met voor- en achterhoede of links of rechts. En wie zegt daar dat het aan het profiel van de banden ligt? Akkoord, je moet wel voldoende rijden om de afdruk van dat profiel te zien.

Weet vooral dat er hoop is. De besturing van het wagentje wordt bemoeilijkt, maar wordt niet onmogelijk. De ingenieurs zijn ermee bezig. Want het mag allemaal nog wat gesmeerder verlopen. En we mogen verwachten dat de puntjes op de i van Spirit zullen gezet worden. En zie, het verhaal gaat (althans in De Standaard) positief en toekomstgericht verder.

"…Spirit heeft al 3,6 kilometer gereden op Mars, zes keer meer dan de afstand waarvoor hij ontworpen was. Hij brengt momenteel de winter door in de Columbia-heuvels. Zodra de lente weer meer zonne-energie brengt, willen de vluchtleiders volop verder gaan met de verkenning van de heuvels en hun omgeving. (sts)…"

Héhé, spannend!

De Krook (= het Gentse Forum)




Bij het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur, een visionair artistiek project dat toevertrouwd werd aan Gerard Mortier, hoort een zaal voor de eenentwintigste eeuw. Deze zaal moet een sociaal en cultureel kruispunt vormen, aanleunend bij de historische binnenstad van Gent, namelijk aan de Waalse Krook tegenover het Wilsonplein en de Kuiperskaai. Zo wordt het allemaal mooi geformuleerd in het project.

Dus moest er eerst een architectuurwedstrijd komen. Een internationaal samengestelde jury onder voorzitterschap van bOb Van Reeth, Vlaams Bouwmeester, koos het voorontwerp van Neutelings Riedijk Architecten als winnend ontwerp.

De maquettes, plannen en toelichting bij de 3 genomineerde voorontwerpen voor het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur zijn tot uiterlijk 17 oktober te bezichtigen in de Bank van de Arbeid, Volderstraat 1, 9000 Gent. Werkdagen 10 – 17 uur, Zaterdag en zondag 10-18 uur. Meer informatie : Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur, Daan Bauwens, projectcoördinator, Onderstraat 22, 9000 Gent, tel. 09 266 57 94, e-mail info@dekrook.be www.dekrook.be

zondag 10 oktober 2004

Wintercircus-debat heropend




Foto Gert Defever (Bron : Architectuursite Gert Defever Architectuur in Gent : Art deco en Modernisme op membres.lycos.fr/architectuur)

Bij wijze van aperitief presenteerde het 'verenigde cultuurfront' van Gent ons zondagmiddag een publiek debat in de Vooruit over de toekomst van Circus Mahy. Het open debat wordt, alvast via Internet, verder gezet via dit Internet-forum over het Wintercircus (Mahy). Wordt vervolgd.

vrijdag 8 oktober 2004

Wat deed jij op 13 juni (niet)?

Voor het antwoord, lees Miljoen Vlamingen stemde voor andere partij (Het Laatste Nieuws online, 08.10.2004) en verder een heel Standaard-dossier met het samenvattend hoofdartikel (De Standaard, 09.10.2004). TNS-Media deed een grootscheeps post-electoraal onderzoek naar het hoe en waarom van ons stemgedrag op zwartste zondag 13 juni 2004.

Ik onthou van Bart Brinckman uit De Standaard van 09.10.2004 volgende passus : "....SP.A/Spirit heeft een beroerde campagne achter de rug en kon haar (groot) potentieel niet benutten. Het kartel legde op de verkeerde slakken zout en verloor bovendien zwaar aan Groen! die met een erg succesvolle Groen! is nodig- campagne uitpakte. SP.A/Spirit en Groen! zijn communicerende vaten. Wat de een verliest, wint de andere. ...."

donderdag 7 oktober 2004

Waar is mijn wapen?




De federale overheid weet niet hoeveel legale - laat staan illegale - wapens in ons land circuleren (De Tijd, De Gentenaar van 07.10.2004). Er zouden in ons land zo’n anderhalf tot 2 miljoen wapens in omloop zijn. Geschat wordt dat twee op de drie illegaal zijn. Spirit is geen voorstander van privé-wapenbezit, juist omdat het de onveiligheid verhoogt. De wapenwet aanscherpen, gaat niet ver genoeg. Spirit-volksvertegenwoordiger Stijn Bex stelt een massale inzamelactie van wapens (legale en illegale) voor, met garantie van anonimiteit. Zoiets had veel succes in de USA, Australië, Groot-Brittannië. Je kreeg er in Washington (USA) zelfs 100 € per wapen voor. We kunnen het in ons land wat in stijl houden. Ze zijn nu toch spaarlampen aan het ronddelen. Wat dacht je van een spaarlamp in ruil voor een wapen. Verdikke, waar heb ik mijn wapen nu gelaten?

woensdag 6 oktober 2004

Scandalitis (Blok aan 't been 6)

Het OCMW van Antwerpen zit ineens met een financiële put. Het Blok ruikt een tweede Visa-schandaal en eist zowaar een regeringscommissaris voor het OCMW-Antwerpen.

Als Gentenaar mag ik mij niet moeien met buitenlandse Antwerpse aangelegenheden. Mensen "van over 't water" zoals ik, weten niet veel van Antwerpen. We moeten het ook uit de gazetten halen. Omdat ik van Antwerpen hou (ja!) beperk ik me tot wat vragen.

Ik vraag mij dus af wat die 5 Blok-mandatarissen in de Antwerpse OCMW-raad hebben uitgericht? Met 5 op de 15 raadsleden! = 1/3 van de OCMW-raad moeten ze toch hun mannetje (neen, d'er zijn geen Blok-vrouwtjes bij) kunnen staan? Hebben de Blokkers zich buiten spel laten spelen of hebben zij zelf 'het schandaal' misschien uitgebracht. Vertel me niet dat ze er alleen maar zaten voor de presentiegelden. Dat gelooft geen Blok-militant. Ik ook niet. Ik zou niet durven. En waarom is de OCMW-voorzitter Monica De Coninck (lap, alwéér een vrouw, en dan nog een rooie) de nieuwe kop van Jut. Is er 'eigentlijk feitelijk' wel een schandaal? Allez, vooraleer we terug de gazet induiken en onze kop weer laten zot maken, drink nog een Keuninckske!

zondag 3 oktober 2004

Twintig procent minder verkeersdoden

Annemie Gielsen maakt in een lezersbrief in De Standaard van 02.10.2004 mijn rekening. Autodelers zouden per definitie onervaren automobilisten zijn. Ik zou bijgevolg een groter gevaar op de weg zijn dan al die ervaren snelheidsduivels van chauffeurs. Ronduit schandalig en onverantwoord om mij los te laten in het verkeer. Maar eigenlijk is Annemie Gielsen vooral verbolgen omdat de snelle chauffeurs volgens haar steeds maar geviseerd worden in het verkeersdebat. Ze wil wel eens weten welke categorieën autogebruikers verantwoordelijk zijn voor al die verkeersongevallen. En vooral de autodelers moeten het voor Annemie ontgelden. En wat titelde het Nieuwsblad op 1.10.2004? Twintig procent minder dodelijke slachtoffers door de strenge verkeerswet. Ik draag de lectuur ervan op aan Annemie…en de twintig procent minder verkeersdoden.

vrijdag 1 oktober 2004

Gratis distributie groene stroom stopgezet




Vanaf 1 januari 2005 wordt de gratis distributie van groene stroom stopgezet. Dat heeft de Vlaamse regering vandaag 01.10.2004 beslist. Slik! Zie mijn vorige blog van 15 april 2004 'Laat maar waaien'. Zal ik als afnemer van groene stroom nu meer moeten betalen? De Vlaamse regering maakt zich sterk dat ze ook de structurele hinderpalen voor de producenten van hernieuwbare energie weg zullen werken, zodat "conform het regeerakkoord, de Europese doelstelling om te streven naar 6% hernieuwbare energie wordt waargemaakt" aldus de Vlaamse regering.
Ik ben zeer benieuwd hoe mijn duurzame én hernieuwbare energieproducent Ecopower cvba zal reageren. Ik zal maar duimen!