woensdag 31 augustus 2005

P90-machinegeweer kopen?


Het gerecht van Hasselt leverde vorige week goed werk. Na 10 maanden voorbereiding werd een bende wapensmokkelaars opgerold. Bij de buit ook 2 P90-machinegeweren van onze Nationale Fabriek FN. Voor een legale P90 betaal je 1.000 euro. Een exemplaar dat ‘van de vrachtwagen gevallen is’ kan 10.000 euro waard zijn. P90’s zijn lichte en gemakkelijk hanteerbare handwapens met een enorme vuurkracht. Ze schieten dwars door een kogelvrije vest.

Spirit heeft zich vroeger al tegen de aanmaak van deze moordwapens verzet. Hoe je het draait of keert, een bepaald percentage van de wapenproductie komt uiteindelijk in het illegale circuit terecht. Dat werd vorige week nog maar eens bewezen.

Toch een P90 kopen? Dat doe je hier. Of had u eerst nog wat productinformatie gewenst?

zaterdag 27 augustus 2005

Cambio-autodelen en Kafka


Cambio-autodelen aan de Visserij (foto Cambio)

De Gentse senator Stefaan Noreilde (VLD) haalde in de komkommertijd het regionale nieuws met zijn Kafka-verhaal over de Cambio-parkeerboetes. (De Gentenaar, De Morgen, Het Laatste Nieuws van 06.08.2005, AVS, de Gazet van Antwerpen van 19.08.2005).

De jongste twee maanden kreeg het autodeelproject van Cambio 50 parkeerretributies aan haar broek. Bijna één per werkdag, reken maar. Aan 20 euro per stuk kostte dat al 1.000 euro aan Cambio. Als dat zo doorgaat, zou dat tot 6.000 euro (240.000 BEF) per jaar kunnen oplopen. En dat enkel en alleen voor het parkeren op de nochtans voorbehouden Cambio-parkeerplaatsen. Vooral aan de standplaats Fabiolalaan aan het Sint-Pietersstation is men gul met het uitschrijven van parkeerbonnen maar ik heb in mijn Cambio aan de standplaats Visserij toch ook al een parkeerbon gevonden.

Paradoxaal allemaal, want juist autodeelprojecten halen auto’s uit het verkeer en maken parkeerplaatsen vrij. Cambio is in België actief in 8 steden. In Gent is het een project van Taxistop, De Lijn en de stad Gent. De 155 Gentse Cambio-deelnemers haalden in december 2004 met hun 7 deelauto’s op 3 standplaatsen (Begijnhoflaan, Visserij, Fabiolalaan) zo’n 45 wagens uit het verkeer. Ondertussen tellen we in Gent meer dan 250 Cambio-autodelers voor 10 deelauto’s.

Het probleem van de Cambio-parkeerboetes stelt zich enkel in Gent omdat onze stad de enige is waar de Cambio-wagens op betalende parkeerplaatsen (met parkeerbeugel) staan. Het Gentse stadsbestuur kan het niet maken om die auto’s niet te laten beboeten. Iedereen weet hoe gevoelig parkeerretributies in Gent liggen. Gefundenes Fressen voor dwarsliggers en zuurpruimen die er nog eens een Chicago-verhaal aan kunnen ophangen.

Federaal Verkeersminister Renaat Landuyt (SP.a) heeft een koninklijk besluit klaar om aan het probleem te verhelpen. Stefaan Noreilde vreest dat het advies van de Raad van State hierover, wegens de niet-hoogdringendheid (!?) van de adviesvraag, nog lang op zich zal laten wachten. Hij heeft zoveel geduld niet en diende in de Senaat een wetsvoorstel in om de mogelijkheid van een gemeentelijke vergunningkaart voor parkeren in te voeren. Zo’n kaart verleent dan een vrijstelling aan bepaalde categorieën als huisartsen, vroedvrouwen, gezondheidswerkers, leveranciers….en autodelers.

Het maakt voor mij niet uit wie eerst aan de lijn komt: het Koninklijk Besluit van minister Landuyt dat deze zaak eens en voorgoed op federaal niveau regelt (liefst, vinden ook de stad en Cambio) of het wetsvoorstel van senator Noreilde dat de gemeenten autonomie hierover verleent (kan/mag ook).

Als er daardoor maar snel een einde komt aan de absurde situatie dat juist een project dat een oplossing biedt voor mobiliteit en parkeren bestookt wordt met parkeerboetes. Zoiets is Kafkaïaans. Met die 6.000 euro per jaar die nu naar onzinnige boetes gaan, kan je al flink wat investeren in duurzame mobiliteit.

Nablog 01.09.2005: Het schepencollega besliste deze week om het parkeerretributiereglement te wijzigen (gezien op AVS, 01.09.2005). Cambio-parkeerplaatsen worden net als parkeerplaatsen voor gehandicapten vrijgesteld van parkeerretributie. Dag Kafka!

woensdag 24 augustus 2005

Light Rail sneltram voor Gent


De Light Rail van Karlsruhe (Duitsland)

Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers (spirit) wil het aangekondigde NMBS-proefproject voor de Light Rail naar Gent halen. Zijn voorstel ligt in de lijn van eerdere spirit-pleidooien voor een Gewestelijk Expres Net (GEN) in onze regio en een rechtstreekse treinverbinding Gent-Dampoort – Brussel.

Light Rail combineert trein én tram in één vervoermiddel. Je kan ook spreken van Light Train, sneltram, treintram, tramtrein etc… . Niet de reiziger stapt over, maar het openbaar vervoermiddel (trein – tram) schakelt over van trein- naar tramsporen en –beddingen en vice versa. Deze moderne combinatie van tram en trein verbindt stedelijke en landelijke gebieden, maar schept ook mogelijkheden voor (stedelijke) ontwikkeling. Het bereik, het reizigerscomfort, de frequentie en de snelheid van het openbaar vervoer worden met de Light Rail enorm opgedreven. De Nederlandse Light Rail Atlas biedt hierover een schat aan informatie en heel wat inspiratie. Het ziet er allemaal futuristisch uit…maar het rijdt in zoveel steden in de wereld. Waarom niet in Gent?

Naar aanleiding van het Gentse referendum over het openbaar vervoer werd er door actiegroepen en politieke partijen al heel wat gebrainstormd en studiewerk verricht over mobiliteit en aangepaste vervoermiddelen voor de 21ste eeuw voor onze stadsregio. Alles ligt in Gent zo goed als voor het rapen. De ideeën hierover zijn er …. én de infrastructuur en zelfs de lijnen waarover de Light Rail zou kunnen lopen.

Waar wachten we dan nog op? Hier dat Light Rail-proefproject! Het openbaar vervoer in onze stadsregio mag in een hogere versnelling schakelen!

woensdag 10 augustus 2005

Zestig jaar na Nagasaki


Mr. Yoshio Sato, overlevende van Hiroshima, op stap met de vredestocht Ieper-Kleine Brogel
(Foto Voor Moeder Aarde)


Nationale Nagasaki-herdenkingswake op 9 augustus 2005 (60 jaar na...) aan de Lievekaai (alias het Kinderrechtenplein) in Gent. Met toespraken door Pol D'Huyvetter van Voor Moeder Aarde en Schepen Karin Temmerman namens het Gentse stadsbestuur, het liefste jongetje van de wereld dat papieren kraanvogels uitdeelde, een getuigenis door Yoshio Sato, overlevende van het Hiroshima-atoombombardement, vredesliederen door het Gentse koor Kwimba aangevuld met zangers en zangeressen van de wereldkoren Karibu en Sapukay, en deze poëtische impressie van de dichter Herman J. Claeys.

ONVOLTOOID VERLEDEN TIJD

Nagasaki, 9 augustus 1945

I.

Het laaiende licht van augustus
anno nu
dooft niet uw ogen,
de weldoende warmte
verbrandt niet uw brein,
de zoele wind
blaast uw huizen niet omver,
de wollige wolken
belommeren geen puin
en de lessende regen
bestraalt as noch gewas.

Volg uw omfloerste blik
naar het ver-van-uw-bedstee land.


II.

Het verblindende licht
en de zengende hitte
en de verwoestende wind
en de paddestoelwolken
en de dodende neerslag
van augustus vijfenveertig
teisterden deze argeloze contreien niet
noch u, zorgeloze bewoner.

Volg uw wazig oog
naar de onvoltooid verleden tijd
toen gij nog kind waart
of nog niet verwekt

maar reeds erfelijk besmet
met medeplichtigheid.

Herman J. Claeys*

* Nadruk en e-mailverspreiding toegestaan mits auteursnaam en –adressen worden vermeld.
herman.claeys@ua.ac.be Raapstraat. 33, box 02, B-2000 Antwerpen.


Naar Japanse gewoonte werden drijvende lantaarns te water gelaten om de doden te gedenken
(Foto Voor Moeder Aarde)

vrijdag 5 augustus 2005

De allerlaatste frankskes

Belga bericht op 05.08.2005

"...(Belga) De inzameling van oude Belgische muntstukken ten voordele van de slachtoffers van de tsoenami en de heropbouw in de getroffen regio's heeft 58.158,62 euro opgebracht. De federale overheidsdienst Financiën maakte het resultaat van de hulpactie vrijdag bekend. De verzameldozen voor de oude muntstukken bevonden zich in de kantoren van de Nationale Bank van België (NBB) en die van De Post. De actie liep tot eind juni. De Belgische muntstukken waren goed voor een bedrag van 56.832,60 euro of zo'n 2,3 miljoen oude Belgische frank. De rest van het bedrag bestond uit Belgische biljetten en euro's. Bij de NBB werd 35.209,10 euro ingezameld, bij De Post 22.949,52 euro. Minister van Financiën Didier Reynders is opgetogen met het resultaat. Via een koninklijk besluit zal de federale regering de verdeelsleutel over de consortiums voor noodhulpsituaties en humanitaire hulp vastleggen. (vrw).."

Er waren sinds de ultieme inruiloperatie nog voor 189 miljoen EURO Belgische muntstukken in omloop. Daarvan is maar een fractietje opgedoken. Mijn noodoproep Tot de laatste Belgische frank heeft dus niet veel geholpen :-)

Ik weet wel dat vele kleintjes een groot maken en dat wie 't kleine niet begeert het grote niet weerd is en dat de allerultiemste inzameloperatie toch nog 2,3 miljoen oude Belgische frank opbracht. Maar, de tsoenamivloedgolf van solidariteit is nu wel definitief gaan liggen. 't Is wel geweest....tot de volgende keer.

dinsdag 2 augustus 2005

Hiroshima Nagasaki 60 jaar


De vredesmarcheerders vorige week donderdag en vrijdag in Gent (Foto Voor Moeder Aarde)

Een vredestocht trekt deze dagen van Ieper naar Kleine Brogel onder het motto "Alle kernwapens de wereld uit". In Ieper werd in de eerste wereldoorlog voor het eerst gas als massavernietigingswapen gebruikt. Op de NAVO-basis in Kleine Brogel liggen nog steeds 10 tot 20 atoombommen te wachten op een volgende vernietiging "en masse". En dat 60 jaar na Hiroshima en Nagasaki.

Dinsdagavond 9 augustus is er om 21u een nationale Nagasaki-herdenkingswake aan de Lievekaai in Gent. Yoshio Sato, een overlevende (= Hibakusha) van het Hiroshima-atoombombardement zal deelnemen aan de herdenkingsplechtigheid.