zondag 26 april 2009

SLP haalt 10% bij de Gentse studenten Pol&Soc

Bij een peiling naar de stemintenties van de Gentse bachelor-studenten Pol& Soc scoort de nieuwe Sociaal-Liberale Partij (SLP) 10%. SLP hoeft de kiesdrempel niet te vrezen.



SLP haalt 10% bij de Gentse studenten Pol&Soc (You Tube)
Durft Universiteit Gent denken? (Franks Blog 24.04.2009)
Groot verkiezingsdebat (Vooruit i.s.m. UGent 22.04.2009)

Au Bain! Au Bain! - Durven dansen. Nu zeker.



Let's groove all night, with Dj's:
from disco, pop, to house and rock.!

with dj crew:

Dj Conrad Fox (Club Bed) - Home dj

Dj Duo-Tone (Charlatan, Radio Urgent FM, Thurn & Taxis) - Clubcircuit + all-round stijl
www.duo-tone.be


DJ emDJee - Girls on Decks (Decadance) - Minimal, techno
http://marie-julie-einfach-leben.blogspot.com/


Meegedeeld :-)

zaterdag 25 april 2009

vrijdag 24 april 2009

Durft Universiteit Gent denken?

Woensdag jongstleden (22.04.2009) ging Het Grote Voorzittersdebat door in de Vooruit in een organisatie van professor Carl Devos en de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van UGent. Zeven partijvoorzitters mochten hun zeg doen. De Sociaal-Liberale Partij (SLP), 1 van de 8 partijen vertegenwoordigd in het Vlaams Parlement, was niet uitgenodigd. Professor Devos moest van SLP niet weten.


"Van een Vlaamse universiteit, gesubsidieerd door de Vlaamse Regering en gecontroleerd door het Vlaams Parlement, zou je toch een andere houding verwachten. " protesteerde SLP-lijsttrekker Guy Haaze. "Politieke tegenstrevers zijn niet verplicht om je uit te nodigen om de discussie aan te gaan over het (niet) gevoerde beleid. Is professor Devos een politieke tegenstrever? Als een instelling als de Universiteit Gent al voor de verkiezingen keuzes maakt over de al of niet uit te nodigen partijen, hoe kan de kiezer nog een eerlijke keuze worden geboden? Mogen we UGent nog eens herinneren aan haar eigen base-line 'Durf denken' ?!"

En zo stond de niet-uitgenodigde SLP en haar jongerenorganisatie "buiten voor de deur"....en deelde 300 brochures over het sociaal-liberalisme uit aan al die politiek geïnteresseerde studenten.

Het persoonlijke cordon sanitaire van professor Devos tegen SLP mocht niet baten. Want wat lezen we bij Belga? "Voorafgaand aan het debat organiseerden de pol&soc-studenten intern al verkiezingen. Bij hen zijn Open Vld en sp.a (elk goed voor 20,3 procent) het populairst en hoeft SLP (10,2 procent) de kiesdrempel helemaal niet te vrezen."

Gênant voor de professor-organisator werd het toen hij de cijfers van de stemintenties becommentarieerde en hij naast het SLP-paars en over de SLP-cijfers moest kijken. Maak het quasi live mee op onderstaande video-verslagen.

SLP en L² hebben Het Grote Voorzittersdebat gelaten voor wat het was. Déja-vu. En dat vond zelfs professor Devos.

Kopstukkendebat in de Vooruit (AVS-23.04.2009)
Groot verkiezingsdebat (Vooruit i.s.m. Ugent - 22.04.2009)

www.s-lp.be/gent
www.L2.be/gent

donderdag 23 april 2009

Eli De Heem op lijst Sociaal-Liberale Partij (SLP)

"Gentenaar Eli De Heem krijgt de tiende plaats op de lijst van de Sociaal-Liberale Partij (SLP), en dat is opmerkelijk nieuws. De Heem is immers niet alleen bekend van het bekende restaurant La Cena, dat hij tien jaar uitbaatte alvorens het vorig jaar in handen te geven van een andere chef. Hij is ook de zoon van Nadia Merchiers, die tussen 1989 en 1996 schepen was in Gent voor de toenmalige SP en die voor die partij ook in de Senaat zitting had. ‘Dat ik als politieke nieuwkomer een plaats krijg in de top-10 bij de verkiezingen is niet evident en toont aan dat de SLP gelooft in jongeren’, zegt De Heem zelf. (tod)"

Bron: De Gentenaar 23.04.2009 - Tom Dams

Zoon ex-SPA-schepen op lijst SLP (De Gentenaar 23.04.2009)

http://elideheem.blogspot.com

dinsdag 21 april 2009

In het spoor van De Vos 2009

Koen De Vos uit Oostakker, kandidaat nr. 9 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor het Vlaams Parlement, organiseert op zondag 17 mei 2009 zijn jaarlijks evenement "In het spoor van De Vos" in het noordoosten van Gent. Koen is een veelzijdig man en presenteert met dit vierluik van activiteiten (fietsen, stappen, spaghetti & rock) zijn roemruchte sportieve, culinaire en muzikale kwaliteiten. Fietstochten van 20 km of 40 km, een wandeltocht van 7,5 km, spaghetti (ook veggie) van 17-19u en een optreden van zijn rockgroep Togt vanaf 21u met Les Tsunamies (surfrock) om 20u in het voorprogramma. Iedereen welkom!

Vrije start van de fiets- en wandeltochten “In het spoor van De Vos” tussen 13u en 15u vanuit het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Deelnameprijs 1 euro. Een aanrader voor sportivo’s die een onbekend stukje Gent willen verkennen. De fietstochten “In het spoor van De Vos” (20 of 40 km) doorkruisen de streek ten noorden van Oostakker en voeren de fietsers langs de kanaalzone en de kanaaldorpen, de haven en het groene landbouwgebied, de idyllische oevers van de Moervaart en de leegstand van Ter Donk. De wandeltochtvan 7,5 km voert langs de groene plekjes van Oostakker.

Met het deelnamebewijs van de fiets-of wandeltocht of de spaghetti-maaltijd heb je vrije toegang tot de andere activiteiten van "In het spoor van De Vos". Voor de spaghetti moet je wel apart bijbetalen: 8 euro (volwassen) en 5 euro (kind). Inschrijven voor spaghetti uiterlijk op 14 mei bij Koen De Vos, GSM 0473 50 62 63 of koen.devos@s-lp.be

Koen De Vos
www.les-tsunamies.be
www.togt.be

Nablog 30.04.2009 : Meer gegevens over Vosrock

zondag 19 april 2009

Detectivebureau Van Zwam & LDD

JM LDD schakelt privé-detectives in tegen politieke tegenstrevers.

vrijdag 17 april 2009

donderdag 16 april 2009

Durven dansen. Nu zeker.

Een goeie fuif met goeie DJ's op een goeie locatie met goei volk op een goeie feestdag met de goeie partij.

Op 1 mei dus in Au Bain (zwembad Van Eyck) aan hét Veermanplein in Gent met dé Sociaal-Liberale Partij (SLP) ...en oh ja, aan de 'proletarische' toegangsprijs van 4 euro.

Durven dansen. Nu zeker.

www.s-lp.be/gent

woensdag 15 april 2009

Geert Lambert durft veranderen. Nu zeker.

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) lanceert haar verkiezingsslogan voor de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni 2009 “Durven veranderen. Nu zeker.”

Voor het eerst kan de kiezer stemmen op een onafhankelijke sociaal-liberale partij in Vlaanderen. SLP, met boegbeeld Geert Lambert, kiest voor een slogan die duidelijk zegt waar het op staat: Durven veranderen. Nu zeker. “De slogan veroordeelt het politiek immobilisme van het voorbije 1,5 jaar. We moeten de grote partijen het vuur aan de schenen leggen. Nu zeker. Omdat de traditionele partijen vandaag niks doen aan de vergrijzing en de begroting laten ontsporen. Ze schuiven de problemen heel bewust voor zich uit.”

Geert Lambert sous les ponts de ..........

SLP voert overal in Vlaanderen actie met een vuile WC pot en duizend WC borstels, recent nog in onze provincie in Lokeren, Oudenaarde en Gent. Op Paasmaandag flyerde SLP op de folklorestoet in de ei-gemeente Kruishoutem. Sinds gisteren rijden SLP-fietsreclamepanelen rond in Gent (en andere steden).

De boodschap is duidelijk: de volgende generaties mogen niet het kind van de rekening worden. En die boodschap wordt ook voortgezet in de campagneslogan.

SLP-voorzitter Geert Lambert: “ SLP durft duidelijk zeggen dat de grote partijen elke beslissing, of het nu gaat over het asielbeleid, vergrijzing, kernenergie, Brussel-Halle-Vilvoorde, of de Oosterweelverbinding in Antwerpen, uitstellen. De grote partijen verdelen alles onder elkaar en dan stopt het. CD&V, SP.A en Open VLD kiezen er dan maar voor om niet te besturen. Die vastgelopen situatie moeten we loswrikken: daar draait het om op 7 juni.”

www.s-lp.be
www.s-lp.be/gent
www.geertlambert.be

Durven veranderen. Nu zeker!
SLP op stap met WC-borstels (AVS/De Gentenaar 08.04.2009)

zondag 12 april 2009

Onderhoudsplicht kinderen voor ouders afschaffen

De lezers van De Zondag mogen niet weten dat de Sociaal-Liberale Partij (SLP) de onderhoudsplicht van kinderen voor ouders wil afschaffen. Zeven partijen krijgen vandaag de kans om in "de gratis krant bij uw warme bakker" hierover hun zegje te doen. Alleen de SLP niet.

Dit is niet ernstig, vooral niet als je weet dat spirit, de voorloper van SLP, in 2006 een congres gewijd heeft aan familiale omstandigheden. En toen ging het uitdrukkelijk ook over deze en andere onderhoudsplichten.

Een lezeres stelt in De Zondag (12.04.2009 - p. 8 - alle edities) de vraag of het rechtvaardig is dat al haar spaarcenten opgaan aan kosten voor de opname en verzorging van haar zieke echtgenoot in een rusthuis. Zij vreest dat het OCMW de kosten ook zal verhalen op de onderhoudsplichtige kinderen. Waarom wordt deze maatregel (het zogenaamde "verhaalrecht") niet afgeschaft, vraagt ze. En ze krijgt een antwoord van de 7 door De Zondag geselecteerde partijen.

Omdat De Zondag de SLP niet aan het woord laat, zullen we het hier zelf maar nemen. Voor spirit, en dus ook voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP), dient de onderhoudsplicht van kinderen voor hun ouders te worden afgeschaft. Om misbruik tegen te gaan, wordt het verhaalrecht van OCMW's beperkt tot de schenkingen van de laatste 5 jaar. Wie het allemaal uitvoerig wil lezen, zie stelling 41 van het congres Familiale Omstandigheden.

Dit congresvoorstel uit 2006 is ondertussen - met volle steun van spirit Gent (zeg nu maar SLP Gent) - op 8 mei 2007 doorgevoerd door het Gentse OCMW. En dat moet zo blijven!

Congres Familiale Omstandigheden
Sociaal-Liberale Partij www.s-lp.be
Sociaal-Liberale Partij Gent www.s-lp.be/gent

zaterdag 11 april 2009

Emile Claus en het landleven

Zaterdag naar de tentoonstelling 'Emile Claus en het landleven' geweest in het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK). Daarna de Emile Claus route gedaan met de auto (onze gasten zijn jammer genoeg geen fietsers) richting Astene/Deinze en terug.

De ijsvogels (Emile Claus - Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent)

Pick nick aan oevers van de (Oude!) Leie en een wandeling naar het Sas van Astene, bekroond met een fris glas Skobiak-bier op het terras van 't Oud Sashuis. De geneugten van het hedendaagse landleven, zeg maar.

Oude Leie-arm in Astene/Deinze - Publiek toegankelijk

De tentoonstelling 'Emile Claus en het landleven' loopt nog tot zondag 21 juni in het MSK in Gent.

Emile Claus (Wikipedia)
Tentoonstelling Emile Claus en het landleven (www.gent.be 19.02.2009)
www.mskgent.be

donderdag 9 april 2009

Spirit rijdt weer

Mijn favoriete Marsrobot Spirit rijdt weer op de Planeet Mars. Vijf jaar houden de Marsverkenners het nu al vol in die vreemde kosmos van 1001 rijzende en vallende mini-sterren en planeten, zon- en maneschijn, wisselende seizoenen, satellieten, meteoren en ruimtedroomschepen.

De expeditie van de twee "Rovers" Spirit en Opportunity was maar bedoeld voor drie maanden. Maar de wonderen der techniek en het vakmanschap van al die knappe bollen in Pasadena (USA) hebben de levensduur van deze Marsverkenning al met 20 vermenigvuldigd. Tot jolijt en profijt van de wetenschap... en de Amerikaanse belastingbetaler.

Stof op de zonnepanelen, daar hebben zo'n Marsrobotten last van. Daar hebben ze dus een (tweeling) broertje aan dood. Vooral Spirit werd geplaagd door al dat Martiaans stof (rood stof?, fijn stof?) op zijn zonnepanelen.

En het was al 18 maanden geleden dat een verfrissende Martiaanse wind het stof van Spirit had weggeblazen. Het werd dus very low profile en very low impact overwinteren tijdens de derde Martiaanse winter die in december 2008 afliep. Spirit heeft het net gehaald. Oef.

De NASA en hun projectleider Callas leggen uit: '......Occasional cleaning of dust from the rovers' solar panels by Martian wind has provided unanticipated aid to the vehicles' longevity. However, it is unreliable aid. Spirit has not had a good cleaning for more than 18 months. Dust-coated solar panels barely provided enough power for Spirit to survive its third southern-hemisphere winter, which ended in December.

"This last winter was a squeaker for Spirit," Callas said. "We just made it through."

With Spirit's energy rising for spring and summer, the team plans to drive the rover to a pair of destinations about 183 meters (200 yards) south of the site where Spirit spent most of 2008. One is a mound that might yield support for an interpretation that a plateau Spirit has studied since 2006, called Home Plate, is a remnant of a once more-extensive sheet of explosive volcanic material. The other destination is a house-size pit called Goddard. .....'

Spirit is weer op pad. Er is weer werk aan de winkel. En euh, elke gelijkenis met bestaande organisaties, toestanden en situaties is louter......je weet wel.

Mars Rovers Near Five Years of Science and Discovery (NASA-persbericht, 29.12.2008)
NASA-persberichten over de Marsrobotten

woensdag 8 april 2009

SLP op stap met wc-borstels (De Gentenaar/AVS 08.04.2009)

GENT - Gewapend met 1.000 wc-borstels en één vuile wc-pot streek de SLP gisteren neer op de Vrijdagmarkt. 'Als Sociaal-Liberale Partij willen wij dat de politiek rekening houdt met de volgende generatie', zegt Oost-Vlaams SLP-lijsttrekker Guy Haaze. 'Met deze wc-borstelactie willen we ervoor pleiten dat mensen rekening houden met wie er na hen komt - zoals in het kleinste kamertje, inderdaad. Daar leidt het ook tot irritatie als je voorganger dat niet heeft gedaan. Zo vinden wij dat je, inzake leefmilieu en staatsschuld, rekening moet houden met de volgende generaties.'



‘Iedereen raakt wel eens geïrriteerd omdat de vorige gebruiker van een toilet zich niet heeft bekommerd om wie er na hem komt’, zegt Oost-Vlaams lijsttrekker Guy Haaze van de Sociaal-Liberale Partij. ‘In de politiek van tegenwoordig gaat het echter precies zo. De traditionele partijen denken niet na over plannen die langer meegaan dan vandaag alleen. We moeten nochtans de samenleving schoon achterlaten. Dat gaat zowel op voor het milieu als voor pakweg de staatsschuld: we kunnen onze jongeren toch niet opzadelen met een schuld die ze nooit meer kunnen afbetalen?’

Haaze en de SLP vinden dat er veel meer moet gebeuren om energie te besparen. ‘Daar moet de overheid ook in investeren: in bijvoorbeeld kmo’s die bezig zijn met vernieuwende, milieuvriendelijke en energiebesparende technieken. En sociaal-economisch moet er een beleid komen dat mensen aanmoedigt om te blijven werken tot hun 60 jaar. Vroeger stoppen is eigenlijk ontoelaatbaar – behalve misschien in heel zware beroepen of voor mensen die al 45 jaar hebben gewerkt.’

Voor de SLP – opvolger van spirit – past de actie van gisteren in de campagne in de aanloop van de Vlaamse parlementsverkiezingen van juni. ‘We zijn nog niet lang opgericht als partij, maar het sociaal-liberalisme heeft wél al een hele geschiedenis’, zegt Haaze. ‘Zeker in Gent en in Oost-Vlaanderen.’

Haaze hoopt nog altijd om bij de verkiezingen een zetel in de wacht te slepen, maar makkelijk wordt het niet, beseft hij. ‘In de peilingen halen we maar 1 procent, maar da’s ook omdat de mensen ons gewoon nog niet kennen. We hebben nog zes weken campagne om daar verandering in te brengen. En gesteund door precies de sociaal-liberale traditie zijn we toch niet helemaal kansloos. Kijk naar Lijst Dedecker bij de federale verkiezingen van 2007: die haalde ook maar 2,5 procent in de peilingen…’

SLP op stap met wc-borstels (De Gentenaar - Tom Dams - 08.04.2009)

www.s-lp.be
www.s-lp.be/gent

dinsdag 7 april 2009

Durven veranderen. Nu zeker!

Vandaag voerde de Sociaal-Liberale Partij (SLP) met 1000 WC-borstels en 1 WC-pot actie in Oudenaarde en Gent.

Onder leiding van de Oost-Vlaamse lijsttrekker Guy Haaze en enkele andere Oost-Vlaamse kandidaten voor de verkiezing van het Vlaams Parlement op 7 juni 2009 Koen De Vos en Eli De Heem plaatsten militanten van SLP 1000 WC-borstels en een vuile WC-pot en deelden pamfletten uit aan voorbijgangers.

1.000 WC-borstels en 1 WC-pot in Oudenaarde 07.04.2009

Iedereen raakt wel eens geïrriteerd omdat een vorige WC-gebruiker zich niet heeft bekommerd om wie er na hem komt. In de politiek van vandaag gaat het volgens SLP net zo. Daarom zegt SLP "Denk aan de mensen die na u komen".

Voor sociaal-liberalen is immobilisme zowat de ergste nachtmerrie denkbaar. Want in een wereld die evolueert met de kracht en de snelheid van een wervelstorm, betekent stilstaan achteruitgaan. De traditionele partijen die mee verantwoordelijk zijn voor het immobilisme van de afgelopen jaren dragen een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zadelen de volgende generaties op met een hoge historische schuld. En eigenlijk heet zoiets 'schuldig verzuim'.

1.000 WC-borstels en 1 WC-pot op de Vrijdagmarkt (Gent) - 07.04.2009

Vlaanderen heeft recht op een ongebonden partij zoals de Sociaal-Liberale Partij (SLP) die met slimme oplossingen voor de dag komt. En met deze actie startte vandaag ook in onze provincie de SLP-verkiezingscampagne onder het motto "Durven veranderen. Nu zeker!"

www.s-lp.be
www.s-lp.be/gent

Vlnr. Koen Vanlandeghem, Guy Haaze, Koen De Vos, Jonas Dutordoir, Eli De Heem, Jelmen Haaze

vrijdag 3 april 2009

Courage in kleur

Courage in kleur is een getuigenis in de vorm van een fototentoonstelling en fotoboek (in kleur dus!) van en over mensen en kinderen die armoede aan de lijve ondervinden en het niet langer aanvaarden. Courage in kleur is een initiatief van Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen. De Beweging, afgekort BMLIK, is actief in Gent en Oostende.

Patrick De Kuysscher nam de foto's, Injas Devoldere gaf het boek vorm, Jan Vanhee zorgde voor de inhoud en productie.

Het fotoboek Courage in kleur getuigt dat armoede bestaat. Het brengt de lezer/kijker thuis bij mensen die dit aan den lijve ervaren. De foto's in dit boek zijn stille getuigen van een momentopname van hun levensverhaal. Niet hun miserie werd in beeld gebracht, maar wel hun moed om naar buiten te treden met de boodschap dat ze weigeren armoede en uitsluiting nog langer te aanvaarden. Ze nemen zelf het woord, ook in naam van alle anderen die armoede in verborgenheid ondergaan. Dat is courage!

Het fotoboek kost 20 euro + verzendingskosten.

De tentoonstelling (toegang gratis) gaat door in de Zebrastraat NV, Zebrastraat 32/001, 9000 Gent www.zebrastraat.be

Zaterdag en zondag 4 en 5 april 2009 (van 10u tot 18u)
Zaterdag en zondag 11 en 12 april 2009 (van 10u tot 18u)
Zaterdag en zondag 18 en 19 april 2009 (van 10u tot 18u)
In de week van 20 tot 26 april 2009 (van 9u tot 18u) in het bijzonder gericht op scholen en verenigingen

Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen
Huis van de Mensenrechten, Nieuwebosstraat 3 te 9000 Gent
Telefonisch tijdens de kantooruren: 09/224.12.15 en per e-mail: bmlik@skynet.be

www.zebrastraat.be