zondag 31 mei 2009

Daar in dat rookvrij café - 't Goudblommeken van Papier

Even tussendoor. Omdat het vandaag - nog even - Dag zonder Tabak is. Wat tabaksvrije reclame voor 't Goudblommeken in papier, een volledig rookvrij café in Brussel. En nog gezellig ook. Zo moesten er meer zijn.

GoudBlommeken van Papier, Cellebroersstraat (Rue des Alexiens) 55, 1000 Brussel. Tel. 02/511.16.59

't Goudblommeken van Papier (Wikipedia - NL)

vrijdag 29 mei 2009

De campagneboot van de Sociaal-Liberale Partij (SLP)

Vrijdagavond. Happy Hour van de Sociaal-Liberale Partij (SLP). Campagneborrel van de SLP-verkiezingscampagne. En media-event. Op de Aquamuse aan de Kuiperskaai in Gent.

Aquamuse


Alle camera's gericht op SLP-voorzitter Geert Lambert

Inge Hermans, SLP-lijsttrekker provincie Antwerpen, voor de camera van TV Tibet


Boven Gent rijst

www.s-lp.be

donderdag 28 mei 2009

Zoon Raf interviewt vader Koen De Vos (SLP)

Zoon Raf interviewt zijn vader Koen de Vos, kandidaat nr. 9 op lijst 4 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) in Oost-Vlaanderen.

Waarom doe je aan politiek papa? Wat zou je veranderen als je minister was? Een ernstig gesprek tussen zoon en vader.....in de speeltuin.


Webstek Koen De Vos koendevos.wordpress.com
Koen De Vos ook op Facebook

Sociaal-Liberale Partij (SLP) Gent
www.s-lp.be/gent

Nablog 03.06.2009: Nu ook op de frontpagina van VRT 09
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen09

Gent kleurt SLP-paars

Dinsdag rode neuzen op de Gentse verkiezingsaffiches.
Woensdagavond een paars kleedje voor Gravensteen en Vleeshuis.

Gent kleurde even SLP-paars...en kreeg er paarse oortjes van.

Sociaal-Liberale Partij (SLP) Gent
www.s-lp.be/gent




woensdag 27 mei 2009

Kanaalfeesten

Enkele sfeerbeelden van de Kanaalfeesten 2009 op zon-dag 24.05.2009 aan de Motjesbrug in Zomergem. Voor de start van de Kanaalfeesten had de Sociaal-Liberale Partij (SLP) daar actie gevoerd met kajakken tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. De beelden spreken voor zich. Eens de plannen voor de verbreding van het Schipdonkkanaal definitief van de baan zijn, is er volop ruimte (ook letterlijk) voor streekontwikkeling, duurzame landbouw en natuurbeheer.... en toerisme. Voor de nieuwe generatie!











Kanaalfeesten 24.05.2009

dinsdag 26 mei 2009

SLP voert actie tegen verbreding Schipdonkkanaal

Zondag 24 mei voerde de Sociaal-Liberale Partij (SLP) actie tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. Voor de start van de Kanaalfeesten tussen Damme en Zomergem liet de SLP aan de Motjesbrug in Zomergem twee SLP-kajaks te water. Te water! te water!


SLP actie Schipdonkkanaal (Zomergem - Motjesbrug 24.05.2009)

Guy Haaze (lijsttrekker SLP) en Mie Van den Kerchove (kandidaat nr. 2 SLP) riepen de CD&V op om de plannen voor de verbreding van het Schipdonkkanaal definitief op te bergen. En om samen met de andere partijen werk te maken van de alternatieven. De Sociaal-Liberale Partij (SLP) steunt ook de eis van de actiecomités dat de reservatiestrook weg moet.

SLP actie Schipdonkkanaal (You Tube - 26.05.2009)
SLP wil definitieve stop verbreding Schipdonkkanaal (SLP-persbericht 24.05.2009)

www.tgrootgedelf.be

www.s-lp.be
www.mievandenkerchove.be
www.guyhaaze.be

zondag 24 mei 2009

SLP wil definitieve stop verbreding Schipdonkkanaal

Verbreding Schipdonkkanaal: SLP roept CD&V op de plannen definitief te begraven. (SLP-persbericht 24.05.2009)

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) maakte eerder al bekend gekant te zijn tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. Sinds vorige week bekend raakte dat ook de Open Vld Schipdonk laat vallen, staat alleen nog de CD&V achter de verbreding. Niet ter wille van het algemeen belang maar onder druk van Voka en de havenlobby. “Een schande”, aldus de SLP die de partij van Peeters oproept de plannen definitief te begraven. De partij voerde vandaag op ludieke wijze actie in Zomergem, voor de aanvang van de kanaalfeesten. Met een spandoek en kajaks maakte de SLP haar standpunt duidelijk.

De verbreding van het Schipdonkkanaal zou een prachtig stuk natuur- en landbouwgebied herleiden tot een watersnelweg die als een open wonde de streek verminkt. Een megalomaan project zonder zicht op duurzame werkgelegenheid. Want het verbrede kanaal zou niets meer zijn dan een supertransportband van de Noordzee naar Duitsland en Oost-Europa.

Nu werk maken van alternatieven!

Gelukkig bestaat voor dit project geen draagvlak meer. Alleen de CD&V blijft het verdedigen. Daarom roept SLP de partij op om de plannen af te voeren en samen met de andere partijen werk te maken van de alternatieven: de estuaire vaart, het spoor en aanpassingen aan de bestaande weginfrastructuur.

De estuaire vaart is de kustvaart via de Schelde richting Gent en Antwerpen maar ook Duinkerke. Momenteel zijn 3 estuaire schepen actief in de vaart. Dit zou moeten uitgebreid worden tot 12 à 15 schepen. De werken aan het 3de en 4de spoor tussen Gent en Brugge zijn volop bezig, andere (vormingsstation Zwankendamme en bocht Ter Doest) zijn in voorbereiding. Daarmee voegt Infrabel na 20 jaar eindelijk de lang verwachte daad bij het woord. Op de verwachte groei van het vrachtwagenverkeer van en naar de haven kan geanticipeerd worden door een ombouw van de N49 tot snelweg. Dit zou voor een vlottere en veiliger doorstroming van het vrachtverkeer zorgen.

Reservatiestrook weg!

Daarnaast pleit SLP ervoor prioritair werk te maken van het opheffen van de reservatiestrook. Dat is de strook grond die sinds enkele jaren gereserveerd werd voor de verbreding van het kanaal. Die strook moet vrijgegeven worden voor de ontwikkeling van duurzame landbouw en natuurbeheer. En voor zachte recreatie. Het vrijgeven van de reservatiestrook zal ook meer rechtszekerheid bieden aan de betrokken bewoners.

“Dit heeft niets met verkiezingskoorts te maken maar alles met respect voor de regio, de mens en de natuur” zo besluit SLP haar communiqué.


Verbreding Schipdonkkanaal: SLP roept CD&V op de plannen definitief te begraven. (SLP-persbericht 24.05.2009)
www.tgrootgedelf.be

www.s-lp.be
www.mievandenkerchove.be

vrijdag 22 mei 2009

Is hier nog een plaatsje vrij?

Westende-Bad - 21.05.2009

Ontdek de fout! Iemand hangt niet op zijn/haar plaats.

De minuut van Tom De Sutter

Politiek video-spelletje van De Standaard. Nu mag Tom De Sutter, kandidaat nr. 26 voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP) in Oost-Vlaanderen het uitleggen. Eén minuutje.



En je mag NU op hem stemmen via De Standaard Online....en op 7 juni in het stemhokje.

www.s-lp.be

donderdag 21 mei 2009

Sociaal-Liberale Partij (SLP) krijgt 8/10 voor vrouwvriendelijkheid

Comeva is het gezamenlijke project van de magazines Libelle, Flair, Feeling, evita, GLAM*IT en Vitaya Magazine.

Liggen de politieke partijen van dezelfde onderwerpen wakker als vrouwen? Comeva ging het na. Welke thema’s moeten zeker op de politieke agenda? En hoe scoren de politieke partijen op deze thema’s?

Aan de hand van de vragen die de lezers instuurden na de oproep ‘Vrouw zoekt antwoord’ toetste Comeva de verkiezingsprogramma’s van de belangrijkste partijen.

Eerst en vooral zocht Comeva, samen met een Wetstraat-journaliste, uit hoeveel aandacht de partijen geven aan de 4 thema’s die vrouwen het belangrijkste vinden. Concreet gaat het om:
- een haalbare combinatie van werk en gezin,
- een zorg voor een sterke sociale zekerheid (veel vrouwen zijn bang van een oude dag in armoede),
- betere en betaalbare gezondheidszorg,
- ondersteuning van alleenstaanden, die vaak moeilijk het hoofd boven water houden.

Comeva hield niet alleen rekening met hoeveel aandacht hier naartoe gaat, maar ook met de concrete voorstellen die partijen naar voor schuiven. Maken die het vrouwen echt makkelijker in het leven?

Een volgend criterium is de haalbaarheid: voorstellen zijn één ding, ze uitvoeren een ander. Realistische en becijferde programma’s kregen daarom extra punten.

Tot slot konden programma’s een bonuspunt verdienen voor een vrouwelijke stijl en aanpak. Programma’s met een hardere, confronterende of institutionele stijl liepen die mis.

De punten!

SLP 8/10
Groen! 8/10
CD&V 7/10
SP.A 7/10
Vlaams Belang 6/10
Open VLD 5/10
N-VA 5/10
LDD 4/10

Comeva gaf de Sociaal-Liberale Partij (SLP) volgende beoordeling en score.

SLP > 8/10

* SLP behaalt, samen met Groen!, de hoogste score, omdat ze bijzonder veel aandacht besteedt aan de onderwerpen die vrouwen belangrijk vinden en omdat haar voorstellen het leven van vrouwen en mannen ingrijpend zouden verbeteren. De partij haalt ook een bonuspunt binnen voor de stijl van haar programma, dat duidelijk vertrekt vanuit de leefwereld van vrouwen en hun gezin.

* SLP heeft enkele verregaande voorstellen om de combinatie werk en gezin te vergemakkelijken. Zo vindt de partij dat deeltijds werken een recht moet zijn voor ouders met kinderen onder de 18. Bedrijven moeten ook verplicht glijdende werkuren invoeren, als dat haalbaar is. Een ander verregaand voorstel is dat over kinderopvang, een basisrecht dat volgens SLP gratis moet zijn. De grote vraag is natuurlijk hoe realistisch dit alles is. SLP verliest daarom punten op haalbaarheid.

* Ook gescheiden ouders krijgen aandacht in dit programma. Een ex-partner die behoeftig is, moet een billijke alimentatie ontvangen, via een universele en automatische alimentatiedienst. Verder bevat het programma heel wat voorstellen over onderwijs, wonen en gezondheidszorg die de geldzorgen van alleenstaanden verlichten.

Verkiezingen '09: vrouw zoekt antwoord
www.comeva.be

www.s-lp.be

woensdag 20 mei 2009

Sociaal-Liberale Partij (SLP) - A clear winner

Als een onbevangen "buitenlander" het schrijft op internet. SLP is a clear winner.





"Typographically speaking the winners of these elections are SLP, the left liberal party that changed its name on the first day of the year from the frankly unpronounceable and ill-conceived Vl.Pro. With a nice combination of two hues of violet and tasteful black and white typography, their posters are stylish and emanate a relaxed class. The typography is the star here. The squarish letters making up their logo may look slightly awkward, but Klavika strikes just the right tone. The overall feel is solid and subdued, yet the letter shapes are undeniably modern and reveal dynamic details, plus the design is surprisingly warm and human for a straight-sided tech sans. A clear winner."
(door FontShop - Unzipped in "The typography of politics" 11.05.2009)

The typography of politics (FontShop -Unzipped - 11.05.2009)

www.s-lp.be

dinsdag 19 mei 2009

De Humo(r) van SLP

Geert Lambert en Compagnie van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) presenteren met Humo(r).

Surf naar www.s-lp.be
.....en ontdek de sociaal-liberaal in jezelf.

SLP scoort 25 % bij studenten Arteveldehogeschool

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) ligt goed in de markt bij de jongeren. Een bevraging bij een druk bijgewoond debat voor een studentenpubliek (243 deelnemers), donderdagavond 14 mei op de Gentse Arteveldehogeschool , leverde SLP 25% van de stemintenties op.

SLP-voorzitter Geert Lambert (in het midden op de foto) kon de oorspronkelijke stemintentie van 12 % voor het debat meer dan verdubbelen naar 25% na het debat.

Groen! lag 3 stemmen voor op SLP en scoorde daarmee eerst met 26%. N-VA was goed voor de helft daarvan, met name 13%.

De andere partijen haalden de kiesdrempel van 10% niet (SP.A en VLD op 8,64 %, CD&V op 7%, LDD 3,70% en VB 2,88%).

Groen en SLP! populairst in debat voor Gentse studenten (Indymedia - 20 mei 2009)

www.s-lp.be
www.geertlambert.be

Nablog 03.06.2009: Foto van en link naar Indymedia toegevoegd.

maandag 18 mei 2009

De Morgen schrijft voor wat u denkt

Zondag voor u gezien in Oostakker tijdens onze wandeling In het spoor van De Vos. Deze sticker op een brievenbus. In geel en zwart dan nog. De Morgen zal de mensen wel voorschrijven wat de mensen moeten denken en stemmen.


Hoe heette die partij ook weer? Die van "Wij zeggen wat u denkt!"

Nablog 22.05.2009: Eigen foto eerst! in bericht geplakt i.p.v. de foto die ik bij Tom Sleeuwaert leende. Ondertussen nog meer van (d)erge(r)lijke stickers gezien. Grrrrrrr

zaterdag 16 mei 2009

Ongezonde stemgewoonten afleren

Overtuig vrienden, kennissen of familie ervan dat ze die ongezonde stemgewoonten moeten afleren. Inge getuigt.



Traditioneel stemmen kan uw toekomst schaden.

vrijdag 15 mei 2009

Zeven grote uitdagingen voor Sociaal-Liberale Partij (SLP)

En hier is het verkiezingsprogramma van de Sociaal-Liberale Partij (SLP), zoals het werd goedgekeurd op het SLP-verkiezingscongres op 26 april 2009 in de Hortazaal in Antwerpen.

7 grote uitdagingen voor SLP

1. DE ECONOMISCHE CRISIS OMBUIGEN IN DUURZAME GROEI
2. DE WELVAART RECHTVAARDIG VERDELEN
3. ZORG BETAALBAAR HOUDEN VOOR DE VOLGENDE GENERATIE
4. JE TIJD KUNNEN VERDELEN OVER WERK, VRIJE TIJD EN GEZIN
5. EEN MODERNE OVERHEID UITBOUWEN, ZONDER COMMUNAUTAIRE VERLAMMING
6. DE OPWARMING VAN DE AARDE EEN HALT TOE ROEPEN
7. DIVERSE CULTUREN LATEN SAMENLEVEN

SLP wil de kiezer op 7 juni overtuigen met concrete oplossingen voor fundamentele problemen.

Voorzitter Geert Lambert benadrukte dat het nu zeker hoogtijd is om te durven veranderen: “Wij gaan resoluut strijden om de kiesdrempel te halen. Ik roep iedereen op om te stemmen voor zijn overtuiging, niet met tactische overwegingen in het achterhoofd. Als elke sociaal-liberaal voor SLP stemt halen we de kiesdrempel.”

Guy Haaze, lijsttrekker SLP Oost-Vlaanderen, benadrukte dat we de crisis moeten aanpakken door voluit te kiezen voor kennis en innovatie. “We moeten daadwerkelijk 3 procent van het BBP investeren in kennisontwikkeling. Daarvoor zijn er in Vlaanderen 15.000 onderzoekers extra nodig en een budgetverhoging van 30 miljoen euro per jaar gedurende 15 jaar. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat de groene auto van de toekomst daadwerkelijk in Vlaanderen ontwikkeld wordt. “

Mohamed Ridouani, lijsttrekker SLP in Vlaams-Brabant, pleitte vooral voor een krachtig beleid van gelijke kansen. “Vaak loopt het al mis van bij de start, doordat leerlingen met een taalachterstand aan het onderwijs beginnen. De leerplicht wordt daarbij beter verlaagd tot drie jaar. Ook de ouders kunnen lessen worden aangeboden, zodat ze samen met hun kinderen het Nederlands kunnen leren."

SLP trekt naar de kiezer met de slogan: “Durven veranderen. Nu zeker.”

Voor het volledige programma: klik hier

donderdag 14 mei 2009

Stem op grote partijen!

7 REDENEN OM OP 7 JUNI ZEKER OP ÉÉN VAN DE DRIE GROTE POLITIEKE PARTIJEN TE STEMMEN:

Ze hebben de waarheid in pacht

CD&V, Open VLD en sp.a bezweren de mensen al decennialang - en ongegeneerd - dat ze de waarheid in pacht hebben. De huidige crisis maakt pijnlijk duidelijk hoezeer dit gelogen is.

Ons land vormt een budgettair kerkhof, met een torenhoge staatsschuld die zonder blikken of blozen wordt doorgeschoven naar de jongeren van vandaag en morgen. Enkel de grote politieke partijen durven nog stellen dat ons vroeger zo geroemde model van sociale zekerheid beantwoordt aan de noden van vandaag en morgen. Ook de ernst van de klimaatcrisis wordt cynisch onder mat geschoven: groene marketing moet maar volstaan, van groen beleid is geen sprake.

De mensen een rad voor de ogen draaien of samen met ons de toekomst met open vizier tegemoet gaan? Durven we veranderen? U beslist mee.

Nu zeker

De grote partijen zeggen dat het ‘nu zeker' nodig is om nog maar eens op hen te stemmen.

Om de begroting nog verder te laten ontsporen? Om te plooien voor het conservatisme van de macht van de zuilen en het onrechtvaardige indexsysteem verder op zijn beloop te laten? Om het de steeds toenemende groep van nieuw samengestelde gezinnen moeilijk te maken met achterhaalde wetten? Om nog meer duur speelgoed te kopen waar onze jongens nooit mee aan de slag zullen? Om ...?

We staan voor een fundamentele tweesprong. Ofwel komt er nog maar eens ‘meer van hetzelfde'. Ofwel durft u kiezen voor SLP en een radicaal nieuw elan. Durven we veranderen? U beslist mee.

Ze kibbelen prachtig

De grote partijen gedragen zich voortdurend als kibbelende kinderen. Van dat geruzie wordt niemand beter. Integendeel, het verlamt elke vorm van toekomstgericht beleid.

Nog de avond van de verkiezingen zelf start de campagne voor de volgende verkiezingen: van dit trieste schouwspel zijn we nu al jarenlang getuige. De andere(n) beletten om te scoren (in een spel dat niemand nog begrijpt): daar schijnt het de grote partijen in de eerste plaats om te doen. De waan van de dag regeert, de media spelen dat spel gretig mee. Een betere voedingsbodem voor populisme is nauwelijks denkbaar. En dat terwijl er nood is aan een fundamenteel debat over waar het nu naar toe moet.

Grote partijen als kibbelende kinderen? Of een kleinere politieke partij met een volwassen visie? Durven we veranderen? U beslist mee.

Het zijn toch allemaal dezelfde

Politiek draait om meningsverschillen. Elke partij wil de toekomst anders vorm geven. Je keuze is dus van groot belang. Maar over één zaak zijn de grote partijen het wel eens: De kleintjes moeten eruit.

Want kleinere politieke partijen zouden het wel eens anders durven doen. Kleinere politieke partijen zouden het ‘ons-kent-ons'-verhaal wel eens durven doorbreken. Kleinere politieke partijen zouden het spel van de politieke benoemingen en de achterkamers wel eens achter zich durven laten. En zo de machtsbasis van de grote partijen onderuit kunnen halen. De kiesdrempel moet nieuwe politieke stromingen de weg naar het parlement versperren.

Nog meer krediet geven aan de grote politieke partijen? Of durven kiezen voor een kentering? Durven we veranderen? U beslist mee.

Ze geven het door van vader op zoon

Grote politieke partijen geven het door van vader op zoon. Of van vader op dochter. Zonen & dochters als nieuwe BV's, bij gratie van de media.

Macht op basis van afkomst: als radicaal-democraten is het niet ons ding. Toch kan het in een democratie als de onze waar het niet de kiezers, maar de politieke partijen zijn die bepalen wie in het parlement terecht komt. Natuurlijk kunnen ook zonen en dochters van bekende politici kwaliteit in huis hebben. Maar de slinger bij de grote politieke partijen slaat vandaag wel heel ver door. Want zelfs inwerken, groeien en opwerken: het hoort er niet meer bij. De lijsttrekker van Open VLD in Oost-Vlaanderen voor de Vlaamse verkiezingen van 7 juni zal 25 jaar jong zijn, maar toch al ‘ex-senator'. Geparachuteerd door de partijtop en daardoor monddood nog voor het allemaal goed en wel begonnen is. Hij vormt helaas geen alleenstaand geval.

Kiezen voor bekende koppen? Of kiezen voor ideeën? Durven we veranderen? U beslist mee.

De rest deugt toch niet

Een stem voor ons of anders de chaos: met dat schrikbeeld ronselen de grote politieke partijen maar wat graag stemmen. Alsof kiezers enkel maar kunnen kiezen tussen traditionele machtspartijen en rechts-populistische partijen.

De antipolitiek viert hoogtij in ons land. Niet verwonderlijk, na de beschamende vertoning waarvan we de afgelopen twee jaar getuige zijn geweest. De grote politieke partijen doen er dus vooral goed aan om de hand in eigen boezem te steken. Natuurlijk biedt het rechts-populisme van LDD en VB geen oplossingen voor de problemen waarin de grote politieke partijen ons land hebben gestort. Tot welke chaos onrealistische en populistische verkiezingsbeloften kunnen leiden, hebben CD&V en N-VA ons trouwens zelf al voldoende duidelijk gemaakt.

Verkiezingscampagnes met ongeloofwaardige beloftes en populistische oplossingen of andere oplossingen die misschien niet sloganesk zijn maar wel resultaatgericht. Durven we veranderen? U beslist mee.

Ze zijn goed bezig

CD&V, Open VLD en sp.a bezweren de mensen al decennialang - en ongegeneerd - dat ze goed bezig zijn. De huidige crisis maakt pijnlijk duidelijk hoezeer dit gelogen is.

Ons land vormt een budgettair kerkhof, met een torenhoge staatsschuld die zonder blikken of blozen wordt doorgeschoven naar de jongeren van vandaag en morgen. Enkel de grote politieke partijen durven nog stellen dat ons vroeger zo geroemde model van sociale zekerheid beantwoordt aan de noden van vandaag en morgen. Ook de ernst van de klimaatcrisis wordt cynisch onder mat geschoven: groene marketing moet maar volstaan, van groen beleid is geen sprake.

De mensen een rad voor de ogen draaien of samen met ons de toekomst met open vizier tegemoet gaan? Durven we veranderen? U beslist mee.

Durven veranderen

Het sociaal-liberale verhaal van SLP bestaat uit een pragmatisch en uitgebalanceerd politiek programma dat u op deze website (www.s-lp.be) helemaal kan ontdekken. We voelen niet de behoefte om wie dan ook naar de mond te praten. We verbloemen niet dat we als regio en als land voor moeilijke keuzes staan (denk aan de dringende nood aan een tweede generatiepact) die evenwel onontkoombaar zijn willen we de volgende generaties niet opzadelen met een onverantwoord hoge historische schuld. Ons verhaal is geen verhaal van politieke marketing. Het is geen verhaal van bekende koppen. Laat staan van populisme. Maar het is wel een verhaal van oplossingen. Echte oplossingen. Resultaatgericht. Misschien is het daarom ook net wat moeilijker aan de man of vrouw te brengen. Maar we geloven waar we voor staan. En zijn ervan overtuigd een uitermate progressieve visie in huis te hebben die Vlaanderen kan leiden naar betere tijden. De uitdaging is duidelijk dus voor 7 juni. Durven we veranderen? U beslist mee!

Sociaal-Liberale Partij (SLP) www.s-lp.be
Sociaal-Liberale Parttij (SLP) Gent www.s-lp.be/gent

Tijd voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP)



Sociaal-Liberale Partij (SLP) www.s-lp.be
Sociaal-Liberale Partij (SLP) Gent www.s-lp.be/gent

De Oost-Vlaamse kandidaten van de Sociaal-Liberale Partij

Dit zijn de Oost-Vlaamse kandidaten van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement op 7 juni 2009. In het vet de Gentse kandidaten. Zij worden nog uitgebreider voorgesteld op de webstek van SLP Gent en op deze blog. Maar alvast dit lijstje met namen.


1. Guy HAAZE (Gent)

2. Mie VAN dEN KERCHOVE (Aalter)

3. Kerste VAN GREMBERGEN (Evergem)

4. Stijn COPPEJANS (Kaprijke)

5. Rita MOERAERT (Melle)

6. Wim VANBIERVLIET (De Pinte)

7. Reinold DE VUYST (Erpe-Mere)

8. Jefrey VAN DER STRAETEN (Lokeren)

9. Koen DE VOS (Gent)

10. Eli DE HEEM (Gent)

11. XYZ (ABC)

12. Marleen LEYS (Gent)

13. Willy DE RAEDT (Gent)

14. Jethro MORTIER (Gent)

15. Johnny DE MUNCK (Gent)

16. Shahla BAGHERI (Aalst)

17. Elisa DE COCKERE (Assenede)

18. Ann TODT (Gent)

19. Anita DRIESSEN (Gent)

20. Christophe VAN sLAMBROUCK (Oudenaarde)

21. Lut DE BACKER (Wortegem-Petegem)

22. Lief VERSTAPPEN (Sint-Niklaas)

23. Kelly DE WOLF (Evergem)

24. Joost STURTEWAGEN (Aalter)

25. Jan JACOBS (Buggenhout)

26. Tom DE SUTTER (Lochristi)

27. Nelly MAES (Sint-Niklaas)

Opvolgers

1. Peter VAN DEN BROECK (Hamme)

2. Annick Rogiest (Bachte-Maria-Leerne)

3. Luc UYTTENDAELE (Evergem)

4. Marijke LIBBRECHT (Gent)

5. Kris BOEL (Sint-Niklaas)

6. Jonathan DE WAEGENAERE (Lochristi)

7. Els SONCK (Haaltert)

8. Thomas DECKERS (Beveren)

9. Jeroen VAN DEN BORRE (Assenede)

10. Hildegard CALLEWAERT (Gent)

11. Eva DUTORDOIR (Gent)

12. Inan AKBAS (Gent)

13. Katrien CLAEYS (Deinze)

14. Jasper Van Herzeele (Deinze)

15. Mimi WUYTS (Kruibeke)

16. Walter MULS (Oosterzele)

Sociaal-Liberale Partij durft veranderen. Nu zeker.


Nablog 20.04.2010 en 17.05.2010: Naam kandidaat XYZ uit ABC verwijderd

woensdag 13 mei 2009

SLP Oost-Vlaanderen stelt lijst voor

Vrijdagmiddag 8 mei stelde de Sociaal-Liberale Partij (SLP) Oost-Vlaanderen haar lijst voor waarmee ze na de verkiezingen van het Vlaams en het Europees Parlement trekt. De Gentse kandidaten worden zeker nog uitvoerig voorgesteld op de webstek van SLP Gent en op deze blog. Maar alvast dit eerste algemeen beeld.

De lijst van SLP in Oost-Vlaanderen is sterk en evenwichtig, een aantrekkelijke mix van mensen met veel politieke ervaring en nieuwe enthousiastelingen. Mooi gespreid over de provincie. Mannen en vrouwen, van iets jonger tot iets ouder. Arbeiders, bedienden, ambtenaren, zelfstandigen en vrije beroepen. Met wortels in Vlaanderen of ver daarbuiten. “Een lijst om minstens 5% mee te halen”, aldus lijsttrekker Guy Haaze.



Stevige basis

Niet minder dan 11 mandatarissen prijken op de lijst, waaronder 3 schepenen: Stijn Coppejans, 1ste schepen in Kaprijke, Jan Jacobs (Buggenhout) en Luc Uytendaele (Evergem). Daarnaast een opvallende plaats voor 2 boegbeelden van de Aalterse oppositie, Mie Van den Kerchove en Joost Sturtewagen. Kerste Van Grembergen, OCMW-mandataris en voormalig provincieraadslid, staat op de 3de plaats. Rita Moeraert, raadslid in Melle, is de derde vrouw in de top vijf. Maar ook 3 jonge mandatarissen kregen een zichtbare plaats: Wim Vanbiervliet (De Pinte), Reinold De Vuyst (Erpe-Mere) en Tom De Sutter (Lochristi). Alle 3 oefenen ze het beroep uit van advocaat. Lijstduwer is Nelly Maes, raadslid in Sint-Niklaas en tegelijk lijsttrekker voor SLP op de Europese lijst. Bij de opvolgers is oud-parlementslid Walter Muls (Oosterzele) terug te vinden en Mimi Wuyts, voormalig schepen van Kruibeke.

Wervende kracht van SLP

De oprichting van een nieuwe, frisse partij, liet velen niet onbewogen. Naast de kandidaten met veel politieke ervaring, staan ook heel wat nieuwe namen op de lijst. Onder hen Annick Rogiest, voormalig lijsttrekker voor Vivant en Eli De Heem, voormalig uitbater van restaurant “La Cena” in Gent. Maar ook XYZ uit ABC, Koen De Vos uit Oostakker, en de Gentse brandweerman Johnny Demuynck. Eerste opvolger is Peter Van den Broeck uit Hamme. Met wortels in Vlaanderen of ver daarbuiten SLP streeft naar een interculturele samenleving waarbij iedereen niet naast elkaar maar samen met elkaar kan werken, wonen, sporten. Aan die overtuiging wordt mede gestalte gegeven door Shahla Bagheri uit Aalst en Inan Akbas uit Gent.

Van iets jonger tot iets ouder

De gemiddelde leeftijd van alle kandidaten ligt op 40,2 jaar. Mimi Wuyts (70) en Nelly Maes (68) zijn de nestors onder hen. Met hun ongebreidelde vechtlust en vitaliteit tonen ze aan dat je de oudere van vandaag beter niet te vroeg afschrijft. De jongste kandidaat is Thomas Deckers. Hij is 19 en komt uit Beveren. De lijst telt opvallend veel jongeren: 12 kandidaten onder de 31 jaar, waaronder Jefrey Van der Straeten, provinciaal voorzitter van de jongerenbeweging L² en Jethro Mortier, provinciaal voorzitter SLP.

Oost-Vlaanderen gaat Europees

Naast Nelly Maes zijn op de Europese lijst twee Oost-Vlaamse vrouwen terug te vinden die hun hart verloren hebben in Spanje: Hildegard Callewaert en Maaike Sturtewagen. Hildegard is er voorzitter van de Vlaamse overwinteraars. Op de 7de plaats staat Liesbeth Groffils uit De Pinte. Noël Suttels en Ilse Van Grembergen komen beiden uit Evergem.

www.s-lp.be/gent



Nablog 20.04.2010 en 17.05.2010 : Naam kandidaat XYZ uit ABC verwijderd.

Verbreding Schipdonkkanaal is voor SLP méér dan een brug te ver

Verbreding Schipdonkkanaal is voor SLP méér dan een brug te ver (SLP-persbericht 12.05.2009)

" De Sociaal-Liberale Partij (SLP) kant zich duidelijk tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal dat Brugge met Gent verbindt. De verbreding van het Schipdonkkanaal is noch (verkeers)economisch, noch ecologisch en sociaal goed te praten.

Vlaanderen heeft nood aan bedrijven met hoge toegevoegde waarde. Onze regio kan niet herleid worden tot een supertransportband van de Noordzee naar Duitsland en Oost-Europa.

Ons ecologisch erfgoed opofferen aan de eisen van reders en goederenbehandelaars is waanzin. De verbreding van het Schipdonkkanaal zal een prachtig stuk landbouw- en natuurgebied, met bovendien een hoge toeristische waarde, herleiden tot een watersnelweg die als een open wonde de streek zal verminken.

Van duurzame werkgelegenheid is met dit megalomaan project helemaal geen sprake. Opnieuw zullen goederen zonder enige behandeling op ons grondgebied zo snel mogelijk Vlaanderen verlaten zonder een meerwaarde te hebben gecreëerd

De SLP wil de haven van Zeebrugge niet blokkeren. Maar voor de SLP bestaan er genoeg alternatieven zoals de aanleg van nieuwe spoorverbindingen en de verdere ontwikkeling van de kustvaart.

Zo zijn de werken aan het 3de en 4de spoor tussen Gent en Brugge volop bezig, andere (vormingsstation Zwankendamme en bocht Ter Doest) zijn in voorbereiding. Daarmee voegt Infrabel na 20 jaar eindelijk de lang verwachte daad bij het woord.

Op de verwachte groei van de vrachtwagentrafiek van en naar de haven kan worden geanticipeerd door aanpassingen aan de bestaande weginfrastructuur.

Voor de Sociaal-Liberale Partij blijft een nieuwe kijk op havenontwikkeling essentieel. De SLP wil meer samenwerking tussen de havens in de regio én meer plaatselijke verwerking van goederen in plaats van loutere doorvoer."

Verbreding Schipdonkkanaal is voor SLP méér dan een brug te ver (SLP-persbericht 12.05.2009)

't Groot Gedelf (actiegroep) www.tgrootgedelf.be
Kanaalfeesten Zondag 24 mei (actie) www.kanaalfeesten.com

dinsdag 12 mei 2009

Te Lui en Niet Bekend Genoeg .....tegen AIDS

Neveneffecten en The Lunatics spelen dan toch een optreden van Te Lui en Niet Bekend Genoeg in Gent! En dan nog wel meteen een benefiet. De volledige opbrengst gaat naar het aids-project ‘HIV/Aids Prevention Group’ (HAPG) in Zuid-Afrika. Door verminderde fondsen bij hun donor SACBC, werd hun financiering voor aids-remmers onverwacht stopgezet. Honderden AIDS-patiënten dreigen van de ene dag op de andere zonder behandeling te vallen.




Kom op donderdag 28 mei om 20u naar de improcomedyshow van Neveneffecten en The Lunatics in de Schouwburg van het NTGent op het Sint-Baafsplein, lach u een breuk en red daarmee zowaar een leven. Men zegge het voort!

Tickets en info via NTGent: www.ntgent.be
Schouwburg NTGent, St. Baafsplein 17, 9000 Gent
Tel: 09 225 01 01

Over de voorstelling: TE LUI EN NIET BEKEND GENOEG

"Neveneffecten" zijn vier absurde geesten die hun kronkels al veelvuldig toonden op theater en televisie. In obscure krochten raakten ze bevriend met "The Lunatics", al jaren aan de top van het Vlaamse improtheater.

Neveneffecten wou weer het podium op, maar ze waren te lui om iets nieuws te schrijven. The Lunatics willen altijd het podium op, maar zijn niet bekend genoeg om volle zalen te trekken. Een tijdelijke fusie is het redmiddel, zeker na enkele fel gesmaakte try-outs.

Acht spelers en een scherpe MC brengen improcomedy ten top. Wat ze zullen spelen, is niet bekend. Het publiek bepaalt alles. Dat het hilarisch zal zijn, dat beloven ze wél. "Te lui en niet bekend genoeg", U moest al kaartjes hebben!

Mijn gedacht (12.05.2009): Ook het Gents wereldkoor Karibu gaf op 1 december 2007 in het Vredeshuis al eens een benefietoptreden toen Inge & Luk dit HIV/AIDS-preventieproject voorstelden. Dit waardevol project verdient verdere steun. En ja, we hebben onze kaartjes al!

www.neveneffecten.be
www.lunatics.be
www.hapg.org.za

I love you Tembi - WereldAidsdag in Gent (Franks Blog - 25.11.2007)
Trailer benefiet Neveneffecten in NTGent

maandag 11 mei 2009

Kies keurig, niet per se kleurig - Mohamed El Omari

Kies keurig, niet per se kleurig (Mohamed El Omari in De Morgen 05.05.2009)

" De fundamentele uitdaging bestaat erin zoveel mogelijk competente kandidaten warm te maken voor de politiek en dat ongeacht hun afkomst, hun sociaaleconomische status, hun geslacht... "

Mohamed El Omari, voorzitter van Divers & Actief, reageert op het pleidooi van Naima Charkaoui voor "etnisch-culturele representativiteit van de lijsten".

"De politieke participatie van etnisch-culturele minderheden is ondermaats en het valt dan ook toe te juichen dat het Minderhedenforum hierover de alarmbel luidt (DM 4/05). Door te hameren op de noodzaak aan meer "etnisch-culturele representativiteit van de lijsten" doet dit forum echter niets meer dan symptoombestrijding.

Met de oproep 'Kies kleurig' riskeert dit forum bovendien het etnisch stemmen aan te moedigen, terwijl die kwaal eerder bestreden zou moeten worden. In het verleden is immers maar al te vaak gebleken dat gekleurde kandidaten vooral op de kieslijsten geparkeerd worden om maximaal profijt te halen uit het etnisch stemmen. Na de verkiezingen belandden vele van die wegwerpkandidaten al snel bij het vuil.

Eerder dan te pleiten voor etnische quota op de kieslijsten (kwantiteit) zou de focus moeten liggen op de instroom van competente kandidaten (kwaliteit).

Daarnaast moet er ook aandacht besteed worden aan gelijke kansen bij de doorstroming naar uitvoerende mandaten. Ook op dat vlak zijn de gekleurde voorbeelden uit het verleden niet echt bemoedigend. Op Vlaams niveau moeten we het tot nu toe stellen met een gewezen staatssecretaris die blijkbaar beter thuis is in het schrijven van erotische verhalenbundels (Anissa Temsamani). Op lokaal niveau blijkt dan weer dat een politica als Fauzaya Talhaoui een zitje in het Antwerpse schepencollege werd ontzegd, terwijl Fatma Pehlivan straks wellicht weggeparachuteerd wordt uit het Gentse schepencollege.

De huidige werking van onze partijpolitiek blijkt dus geenszins te garanderen dat er een gelijkwaardige in- en doorstroom is van politici met een etnisch diverse afkomst. Als we de vinger echt op die wonde leggen, moeten we vaststellen dat dit eigenlijk geen (louter) gekleurd probleem betreft. Meyrem Almaci (Groen!) wees er reeds op dat de lagere sociaaleconomische klassen in hun algemeenheid nauwelijks vertegenwoordigd zijn in het Parlement. Dat argument verklaart echter niet waarom zowat de hele huidige Vlaamse Groen!-fractie afhaakt. Onlangs zagen we bijvoorbeeld ook dat 'grote belofte' Peter Leyman - evenmin een laaggeschoolde - al heel snel het federale parlement vaarwel zei.

De meer fundamentele uitdaging bestaat er derhalve in om zoveel mogelijk competente kandidaten warm te maken voor de politiek en dat ongeacht hun afkomst, hun sociaaleconomische status, hun geslacht... en ongeacht elk ander persoonlijk kenmerk dat niet relevant zou mogen zijn. In Vlaanderen hebben we helaas te maken met een (partij)politiek klimaat dat weinig tot de verbeelding spreekt. Communautair gehakketak, parlementen die weinig in de pap te brokken hebben, de waan van de dag die regeert, machismo, nepotisme, gezinsonvriendelijkheid...

Velen - ook personen van een etnisch diverse afkomst - zetten de stap naar de (partij)politiek dan ook niet eens, maar engageren zich enkel op andere terreinen. De vragen die het Minderhedenforum heeft bij het ontbreken van gekleurde politieke talenten op de Vlaamse kieslijsten moeten dus verruimd worden naar de vraag waarom bekwame mensen in het algemeen weinig interesse hebben in een (partij)politiek engagement.

En voor wie op dat vlak een duidelijk signaal wil geven, volgende boodschap: kies keurig. Door niet zomaar de volgorde te volgen die u door de partijen wordt voorgeschoteld, maar door kieskeurig te zijn bij het kleuren van bolletjes kunt ook u een duidelijk signaal geven.

Mohamed El Omari
05/05/09 De Morgen"

* Lees ook Geef de kieslijsten meer kleur ( DM 04.05.2009)

Mijn gedacht (11.05.2009): Minderhedenforum wil meer kleur op de kieslijsten, maar was zelf wel kleurenblind voor het SLP-paars. Vandaar dat de Sociaal-Liberale Partij (SLP) in de eerste communicatie van Naima Charkaoui van het Minderhedenforum, de overzichten per partij en het debat over de Vlaamse Obama niet voorkwam. Met nadien een flauwe uitleg van Grote Misverstanden. Nochtans gaat SLP voluit voor diversiteit en interculturaliteit.

vrijdag 8 mei 2009

Clash! der beschavingen? - 13 mei 2009

Allez hup, het "allochtonen"debat. Met Fatma, Arafat, Mohamed en Veli. Die klinken vanzelf al allochtoon genoeg. Maar ook de Gentse gemeenteraadsleden Elke en Francis zijn allochtoon. De ene komt van 'de Vlaanders' , de andere van Brussel. Maar vermits iedereen welkom is in Gent.


Woensdag 13 mei dus van 19.15u tot 21.30u een debat over "Clash! der beschavingen?" in de Turbinezaal van de Centrale, Kraankinderstraat 2, 9000 Gent (Dampoortwijk). Gratis

Deelnemers zijn: Fatma Pehlivan (sp.a), Arafat Boachiba (Open VLD), Mohamed Ridouani (nationaal ondervoorzitter SLP, schepen Stad Leuven), Elke Decruyenaere (Groen!), Veli Yüksel (CD&V), Francis Van Den Eynde (Vlaams Belang).

Moderator is Johny Vansevenant (politiek journalist VRT)

www.ridouani.be

Eredoctoraat in de Utopia voor Ben Okri

Utopia is de naam van een happening waarvoor Behoud de Begeerte, het Zuiderpershuis en de Universiteit voor het Algemeen Belang (UAB) de handen in elkaar slaan. Verwante zielen uit de culturele sector geven op zondag 17 mei in het Zuiderpershuis (Antwerpen-Zuid) telkens verschillende invullingen aan hun idee van een betere wereld.

Geen utopie die je zomaar weg kan wuiven dus, maar wel heel veel goesting en dromen over de best mogelijke van alle werelden. Het wordt een warm en uitnodigend programma dat mensen van uiteenlopend allooi wil prikkelen en enthousiasmeren.

De concrete aanleiding is de komst van de Britse Nigeriaan en Booker Prize winnaar Ben Okri. Okri's evocatieve en fantasierijke oeuvre wordt gekenmerkt door een sobere schrijfstijl waarmee hij als geen ander gelaagde en betoverend mooie verhalen kan vertellen.

Omwille van de utopische dimensie in zijn werk reikt de UAB hem een 'eredoctoraat in de utopia' uit. Deze uitreiking op 17 mei in het Zuiderpershuis wordt omkaderd met een avondvullend literair-muzikaal programma. In de aanloop daarvan zullen er ook twee kleinere evenementen plaatsvinden met Ben Okri in Passa Porta te Brussel en de Permeke Bib in Antwerpen.

De initiatiefnemers vinden het belangrijk om een breed publiek aan te spreken, van verschillende leeftijden, afkomst en sociale groepen. De UAB, het Zuiderpershuis en Behoud de Begeerte combineren een kritische samenlevingsopbouwende visie met een multiculturele inslag en de liefde voor de verbeelding en de literatuur, en dat in een stad als Antwerpen.

Universiteit voor het Algemeen Belang vzw (UAB)


donderdag 7 mei 2009

Vos Rock met Les Tsunamies en Togt - 17 mei 2009

Koen De Vos uit Oostakker, kandidaat nr. 9 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor het Vlaams Parlement, organiseert op zondag 17 mei 2009 zijn jaarlijks evenement "In het spoor van De Vos" in het noordoosten van Gent. Koen presenteert een vierluik van activiteiten (fietsen, stappen, spaghetti & rock). Iedereen welkom!

Koen sluit het vierdubbel (4!) sportief en culinair evenement muzikaal af met Vos Rock in het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Les Tsunamies (surfrock) zetten aan om 20u. Vanaf 21u speelt Koen de eerste gitaar met zijn rockgroep Togt.

Met het deelnamebewijs van de andere activiteiten van "In het spoor van De Vos" (fiets-of wandeltocht of de spaghetti-maaltijd) heb je vrije toegang tot Vos Rock. Kaarten aan de kassa kosten 2 euro, in voorverkoop 1 euro. Inlichtingen en kaarten bij Koen De Vos, GSM 0473 50 62 63 of koen.devos@s-lp.be

www.les-tsunamies.be
www.togt.be

Spaghetti In het spoor van De Vos - 17 mei 2009

Koen De Vos uit Oostakker, kandidaat nr. 9 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor het Vlaams Parlement, organiseert op zondag 17 mei 2009 zijn jaarlijks evenement "In het spoor van De Vos" in het noordoosten van Gent. Koen presenteert een vierluik van activiteiten (fietsen, stappen, spaghetti & rock). Iedereen welkom!

Koen is een veelzijdig man. Naast zijn sportieve en muzikale kwaliteiten, toont hij op 17 mei ook zijn culinaire talenten met een spaghetti avond in het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Hij wordt hierin bijgestaan door chef-kok Eli De Heem, zijn mede-kandidaat nr. 10 op de SLP-lijst voor de Vlaamse verkiezingen.

De spaghetti (naar keuze bolognaise of vegetarisch) wordt geserveerd van 17-19u en kost 8 euro (volwassen) en 5 euro (kind). Inschrijven voor spaghetti uiterlijk op 14 mei bij Koen De Vos, GSM 0473 50 62 63 of koen.devos@s-lp.be

dinsdag 5 mei 2009

Kopstukken-onder-vuur debat - 7 mei

Debat n.a.v. de Vlaamse verkiezingen, georganiseerd door het Masereelfonds Gent i.s.m. de jongerenorganisaties AnimoStuGent, COMAC Gent, GRAS Gent, L² Gent

Donderdag 7 mei 2009 om 20 uur aan de Universiteit Gent - Auditorium E, Blandijnberg 2, 9000 Gent. Gratis

Volgende sprekers werden uitgenodigd: Vera Dua (GROEN!), Guy Haaze (SLP), Fatma Pehlivan (SP.a), Peter Mertens (PVDA). Moderator: John Vandaele.

Na het debat kan men nog genieten van een hapje en een drankje, verzorgd door EVA Gent. Verder is er ook nog een stand up comedy performance door Nigel Williams (o.v.b.)!

www.s-lp.be
www.guyhaaze.be
www.l2.be/gent
www.s-lp.be/gent
www.masereelfonds.be

De heen-en-weerwolf van LDD

Dirk Vijnck, de heen-en-weerwolf van LDD, is terug naar de veilige schaapsstal van JMLDD. Vijnck heeft het record van politieke overloperij geklopt. Hij "deed" het al vier keer. Hij was eerst VLD, dan LDD, dan opnieuw VLD en nu weer LDD. Kan u nog volgen?
De heen-en-weerwolf in "Pluk van de Petteflet" van A.M.G. Schmidt
Zijn voorlaatste oversteek betekende meteen ook een financiële doodssteek voor de LDD-fractie in het federale parlement. Gemekker en geblaat bij de LDD-kudde. Dat het niet eerlijk was. Hosanna-gejubel bij VLD-voorzitter Bart Somers die zich ineens ontpopte tot de Goede Herder van de Met-Open-armen-VLD. Maar al het blauwe geknuffel mocht niet baten. Vijnck bleek een heen-en-weerwolf(je) in schaapskleren. Dirk stak terug over en is dus terug bij LDD. En JMLDD heeft alvast zijn federale schaapjes weer op het droge.

Dirk, geef de broodjes nog eens door!

Over en weergeloop (VRT - Terzake 04.05.2009)

maandag 4 mei 2009

Ieders stem telt!

Kansengroepen laten hun stem horen en gaan in debat met politici (o.a. Guy Haaze van de Sociaal-Liberale Partij SLP) . Voor een sterk sociaal beleid! Ieders stem telt!
Nu woensdag om 13.45u in Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23 Gent




Wandeltocht In het spoor van De Vos - 17 mei 2009

Koen De Vos uit Oostakker, kandidaat nr. 9 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor het Vlaams Parlement, organiseert op zondag 17 mei 2009 zijn jaarlijks evenement "In het spoor van De Vos" in het noordoosten van Gent. Koen presenteert een vierluik van activiteiten. (fietsen, stappen, spaghetti & rock). Iedereen welkom!

De wandeltocht“In het spoor van De Vos” (7,5 km) voert langs de groene plekjes van Oostakker.
Vrije start tussen 13u en 15u vanuit het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Deelnameprijs 1 euro.

Met het deelnamebewijs van de wandeltocht heb je vrije toegang tot de andere activiteiten van "In het spoor van De Vos". Info bij Koen De Vos, GSM 0473 50 62 63 of koen.devos@s-lp.be

zondag 3 mei 2009

Eigen worst eerst!

't EigenBelang voerde zaterdag een "preventieve" actie.....tegen de halal-worsten. De hansworsten van het zogenaamd Vlaams Belang stonden met een spandoek op de parking van de Colruyt van de Rooigemlaan om te protesteren tegen de halal-productenvan de warenhuisketen. Zo'n actie in het genre van "Kauf nicht bei....". Je weet wel.


De zelfverklaarde keukenprinsen en -prinsessen van Eethuis Eigen Volk Eerst vinden halal niet kunnen. Ze protesteerden wel niet tegen het koosjer eten voor onze joodse medeburgers, het vlees voor de carnivoren onder ons, de bio- en de vegetarische producten voor de bio's en de vegetariërs van onze wereldbevolking.

Vandaag is het hier thuis Vlaamse friet met Gentse stoverij. Neen, we zijn niet voltijds vegetarisch. Maar of die stoverij nu bio is, koosjer of halal is, daar hebben jullie geen zaken mee. Vive la liberté. En wat 't EigenBelang daar van denkt, zal me worst wezen.

Smakelijk!

Hallo? Halal (De Gentenaar online 02.05.2009)
Halal en haram (Wikipedia NL 02.05.2009)

zaterdag 2 mei 2009

Fietstocht In het spoor van De Vos - 17 mei 2009

Koen De Vos uit Oostakker, kandidaat nr. 9 van de Sociaal-Liberale Partij (SLP) voor het Vlaams Parlement, organiseert op zondag 17 mei 2009 zijn jaarlijks evenement "In het spoor van De Vos" in het noordoosten van Gent. Koen presenteert een vierluik van activiteiten (fietsen, stappen, spaghetti & rock). Iedereen welkom!

De fietstochten “In het spoor van De Vos” (20 of 40 km) doorkruisen de streek ten noorden van Oostakker en voeren de fietsers langs de kanaalzone en de kanaaldorpen, de haven en het groene landbouwgebied, de idyllische oevers van de Moervaart en de leegstand van Ter Donk. Een aanrader voor sportivo’s die een onbekend stukje Gent willen verkennen.

Vrije start van de fietstochten tussen 13u en 15u vanuit het Ontmoetingscentrum, Pijphoekstraat 30 te Oostakker. Deelnameprijs 1 euro.

Met het deelnamebewijs van de fietstocht heb je vrije toegang tot de andere activiteiten van "In het spoor van De Vos". Info bij Koen De Vos, GSM 0473 50 62 63 of koen.devos@s-lp.be