vrijdag 4 september 2009

Hier brandt de lamp.....op zonnecellen

Ik kreeg deze zomervakantie zo'n LED-bureaulamp (een rode!) uit de Ikea voor mijn verjaardag. Een leuke gadget waar ik een beetje op kick. De vooruitgang van de techniek. In mijn geval ook verduiveld handig voor het donker hoekje aan mijn PC en om 's avonds op het terras wat (lees)licht te hebben.

Nu staan deze SUNNAN-bureaulampen op zonnecellen in de Ikea's voor een weekje in de afslag aan € 12,95 per stuk....voor de leden van de Ikea-family en zo lang de voorraad strekt. En Ikea schenkt voor elke gekochte lamp een lamp aan UNICEF.

De zon schijnt voor iedereen. Laat het licht maar branden. En de kleur mag je zelf kiezen. Er zijn ook oranje lampen ;-)

www.ikea.be

Nablog 20.03.2010: Radiocommentaar op de zonnecellenlampen van Ikea (Radio2)

donderdag 3 september 2009

Klassiek in de stad - Editie Gent - 06.09.2009

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Koor en Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, spelen de ensembles zowel in Antwerpen als Gent op dezelfde zondag 6 september 2009.

In Antwerpen zal de Vlaamse Opera een gratis openluchtconcert geven op het Sint- Jansplein. In het kader van "Klassiek in de Stad", het populaire stadsfestival voor klassieke muziek in Antwerpen, bruist het plein van de klassieke muziek. De Vlaamse Opera nodigt al om 11.30 uur uit voor een matinee met de hoogtepunten uit het komende operaseizoen.

Opera Gent - Foto Paul Hermans - Wikimedia Commons
In Gent wordt hetzelfde concert 's avonds om 20u gebracht op de scene van de Gentse opera. Solisten, Koor en Orkest van de Vlaamse Opera spelen de populairste hits uit Madame Butterfly, Candide, Don Carlos en Jevgeni Onegin. Ouvertures, aria’s, koren en ensembles van Verdi, Puccini, Bernstein en Tsjaikovski brengen u in de stemming voor een succesvol operaseizoen. Als solisten hoort u niemand minder dan Werner Van Mechelen en Noemi Nadelmann, naast leden van het nieuwe jonge zangersensemble. Huisdirigent Yannis Pouspourikas dirigeert.

De allerlaatste kaarten voor Gent zijn gratis af te halen in het Bespreekbureau Gent, Schouwburgstraat 3, 9000 Gent. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur
E info@vlaamseopera.be

www.vlaamseopera.be

dinsdag 1 september 2009

Bijlokefestival zaterdag 5 september 2009

Zoals elk jaar schiet De Bijloke Muziekcentrum Gent het nieuwe concertseizoen op gang met het gratis Bijlokefestival. Maak kennis met feestelijke jazz, sfeervolle barok, uitzinnige fanfares, grandioos klassiek en exotische niet-Westerse muziek. Ontdek de prachtige concertzalen en de Bijloketuinen en geniet van nationale en internationale topartiesten!

Nu zaterdag 5 september 2009 vanaf 15u.Vraag uw GRATIS DAGPAS aan in het bespreekbureau! Deze dagpas geeft onbeperkt toegang tot het Muziekcentrum, maar garandeert NIET automatisch de toegang tot de concertzalen, want vol is vol! U kan daarom op tijd naar de concertzaal gaan of doorschuiven naar een andere zaal.

Warm aanbevolen!

Bijlokefestival 5 september 2009