zaterdag 22 december 2012

Dreamworld - Wens voor 2013

Mijn wens voor 2013, Dreamworld gezongen door o.a. het Gents wereldkoor Karibu en Anna Pardo Canedo....en alle andere muzikanten van Sound of Colours (Gent - 2012)


DREAMWORLD
Music and Lyrics by Simon De Cuyper & Michaël Jeuniaux

Chorus
I’m living in a dreamworld
Where everybody has the right
To be free, to be free
A vision of a new world in unity,
we are longing
To be free, to be free

Let’s sing about the days to come
Why worry, we are all the same
That’s why I know there’s a way, let’s start without delay
You and me, brothers, sisters, we could live as one

Chorus

You might say I’m only dreaming
And there’s nothing to be done
But I know there’s a way, we’ll make it up someday
To you and me, mother earth, the children to come

Chorus

Ooh, to live in harmony
We could be one, human community
No, no, no matter what religion
Let’s come together, diversity in unity

Coda
I’m living in a dreamworld
Where everybody has the right
To be free, to be free

Medewerkers/Muzikanten tijdens Sound of Colours Ghent.
Het project kon rekenen op de medewerking van een waaier aan Gentse muzikanten
afkomstig uit 5 werelddelen, met zeer uiteenlopende leeftijden.
Simon De Cuyper (piano, gitaar, zang)
Joren Cautaers (vibrafoon)
Stef Lenaerts (drum)
Arda Avsar – Turkije (shaker)
Mustafa Avsar – Turkije (balama, zang)
Anna Pardo Canedo – Bolivië (zang, dirigente Karibu)
Megan Quill – Ohio, Verenigde Staten (zang)
Bouhari Samari – Togo(bas)
Gents wereldkoor Karibu (zang)
Mahabub Khan – Indië (tabla’s, zang)
Artan Bulesjkai – Kosovo (gitaar)
Charlotte De Cuyper (zang)
Eden De Cuyper (zang)
Michaël Jeuniaux (zang)
Marti Mulet – Spanje (gitaar)
Amélia Tionanda – Indonesië (viool)
Jeanneke Van Roeyen (viool)
Pieter De Rydt (altviool)
Shuya Tanaka – Japan (cello)
En vele medewerkers achter de schermen…

Info en video’s:
www.facebook.com/SoundOfColours
www.vimeo.com/SoundOfColours
www.youtube.com/TheSoundOfColours

Contact: soundofcolours.project@gmail.com Simon De Cuyper (+32477705092)

Dank aan:
Alle muzikanten en medewerkers, Alles Kan, Stad Gent, Studio Crescendo, Historische Huizen Gent, Het Muzikantenhuis, Vredeshuis Gent, Conservatorium Gent, Villa Basta, Michaël Jeuniaux, Lisa Jordens, Marleen de Clus…

woensdag 12 december 2012

Low Impact Man Steven Vromman is “Te GECke Gentenaar 2012”

woensdag 12 december 2012| Frank Bombeke (tekst), Koen Degroote (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , ,

Zondagavond 9 december reikte het Gents Ecologisch Centrum (GEC) in het Restaurant ‘Lekker GEC’ aan het Maria-Hendrikaplein de jaarlijkse eretitel: “Te GECke Gentenaar” uit. Hiermee zet het GEC een Gentenaar, een Gents initiatief, project of organisatie in de bloemetjes die een belangrijke bijdrage – in woord én daad! – levert voor milieu en ecologie.
Te GECke Gentenaar 2012[+]
De prijs gaat dit jaar naar Steven Vromman, ook bekend als “The Low Impact Man”, de man met de lijfspreuk ‘goed leven binnen de grenzen van één planeet’. Namens GEC loofde Wouter De Sutter hem omdat hij er steeds in slaagt op een originele manier de ecologische thema’s in de belangstelling te brengen en daardoor ook discussies kan uitlokken.

Met de symbolische prijs “Te GECKe Gentenaar” drukt het GEC, zelf één van de pioniers van de ecologische beweging in Gent, haar appreciatie uit voor de aldus gecreëerde sociaal-ecologische meerwaarde in het voorbije jaar.

Eerder ging de prijs al naar Stefaan Claeys, oprichter en bezieler van het Gents Milieufront (GMF), het project “Wisselstroom” die mensen hielp overschakelen naar groene stroom en de “Fietskeuken”, een ontmoetings- en herstelplaats met het hart voor fietsen in de Brugse Poort.
Te GECke Gentenaar 2012[+]Te GECke Gentenaar 2012[+]
In zijn bedankingstoespraak betrok Steven Vromman meteen de vele mensen en organisaties die evenzeer waardering verdienen voor hun dagdagelijks inspanningen tot op vandaag voor milieu en ecologie. Hij legde vooral de nadruk op de nood aan de duizenden Gecke Gentenaren die we de volgende jaren en decennia zullen nodig hebben. “De mislukte VN-klimaattop in Doha heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat we afstevenen op een catastrofe. De politieke en economische elite is niet van plan de eigen machtspositie op te geven om de catastrofe te voorkomen. De verandering zal dus komen van mensen die zelf aan de slag gaan, en hopelijk ondersteund door lokale overheden” aldus de Low Impact Man.

Daar wil hij vanaf januari 2013 als nieuwbakken Groen gemeenteraadslid van het sp.a-Groen-kartel in de Gentse gemeenteraad alvast ook politiek werk van maken. Steven gaat voor een klimaatvriendelijke, sociaal rechtvaardige en duurzame stad. Zijn thema’s zijn : energie en groene stroom, voedsel en voedselverspilling, vleesvermindering, stadslandbouw, mobiliteit en bescherming van de zachte weggebruiker, klimaat met het Gents klimaatverbond en het perspectief van Gent klimaatneutraal in 2050.

Naast zijn politiek mandaat begeleidt Steven verder een groep van 20 OKRA-vrijwilligers die een jaar lang ook Low Impact willen leven. Hij werkt ook verder mee met Green Track, een project van de Gentse kunstensector om hun ecologische voetafdruk te verlagen.

Tot slot ontving de Low Impact Man helemaal in zijn stijl een minuscuul ereplakket (uit de kringwinkel) en een bos bloemen van normale afmetingen. Het achtjarige bloemenmeisje Helena uit Moscou (Gentbrugge) vergastte – heel plankvast – het gezelschap op het lied van Ariel, de zeemeermin. En toen kreeg Steven iedereen mee aan het zingen met zijn klimaatlied The Sound of Global Warming (‘telkens een graadje meer’). Te GECk allemaal.

Dit artikel verscheen ook op Gentblogt, 12.12.2012