vrijdag 28 januari 2011

Twee Poorten trakteert, quizt en stelt projecten Keizertragel en Twee Oren voor

Het buurtcomité Twee Poorten trakteert op een nieuwjaarsreceptie met aansluitend een ludieke buurtquiz op zaterdag 29 januari 2011 in het Instituut Bert Carlier in de Krevelstraat 20, 9000 Gent. Buurtbewoners, aanverwanten, buren van de buurt en andere sympathisanten zijn vanaf 18u welkom!
Zoals de naam het verklapt, ligt de buurt tussen de Keizerpoort en de Sint-Lievenspoort, Hubert Frère-Orbanlaan, Clarissenstraat en Brusselsepoortstraat. De gratis nieuwjaarsreceptie gaat door van 18u tot 20u. Aansluitend is er van 20.30u tot 23u een ludieke buurtquiz (iedereen prijs, gratis inschrijven via Sint-Lievenspoortstraat 75 of krisdhaene@telenet.be).

Tijdens de nieuwjaarsreceptie stelt het buurtcomité ook twee buurtprojecten voor. Zaterdag presenteert het buurtcomité een stand van zaken rond de Keizertragel: een trage, fietsvriendelijke en groene wandelweg langs de Nederschelde aan de achterkant van de Brusselsepoortstraat – Lange Violettestraat.

Het buurtcomité reageerde ook op het openbaar onderzoek voor een Ontwerp Actieplan Geluid Agglomeratie Gent. Twee Poorten bracht vragen, verzuchtingen en suggesties in verband met geluidshinder van buurtbewoners in kaart. Er komt een definitief Actieplan Geluid voor de Agglomeratie Gent. Beide projecten komen in woord en beeld aan bod op de receptie.


Buurtbewoners, aanverwanten, buren van de buurt en andere sympathisanten zijn welkom op zaterdag 29 januari 2011 vanaf 18u.
www.tweepoorten.be

donderdag 27 januari 2011

Uitverkoren - Marc Tritsmans

Vandaag Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. 'Uitverkoren' van Marc Tritsmans is het winnende gedicht van de Herman De Coninckprijs 2011. Ook mijn uitverkoren gedicht.