vrijdag 23 februari 2007

Een slimme meid doet aan duurzaamheid

Een beetje seksistisch, die titel. Maar dat is om de aandacht te trekken hé, op een wel bijzondere Toestand op dinsdag 6 maart om 20.00u in de Balzaal van de Vooruit.

De Amerikaanse socioloog Paul Ray beschrijft hoe in onze samenleving de zogeheten cultural creatives een nieuwe cultuur creëren waarin ecologie, authenticiteit en sociaal engagement centraal staan. Dit bevolkingssegment groeit gestaag aan. Maar deze populatie weet niet dat het feitelijk een groep vormt. Ik zal wel één van hen zijn, zeker? Want op hun test scoor ik nogal hoog.

Het ziet er op het eerste zicht wel allemaal wat Amerikaans en wat New Age uit, maar alla.

In ons land zegt meer dan de helft duurzaam te willen winkelen, maar slechts negen procent doet het. Mensen zijn dus gevoelig voor ethische criteria, maar deze criteria zijn vooralsnog niet bepalend in ons aankoopgedrag.

Toestanden in de Vooruit stelt de cultural creative centraal en laat marketeers, ondernemers, politici en trendwatchers debatteren over duurzaamheid, consumptiegedrag, marketing en sociale economie. Op tijd en stond krijgen we praktijkvoorbeelden van marketing te zien én te proeven!

Met: Els Van Weert (spirit-staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie), Nathalie Bekx (trendwatcher), Chris Aertsen (marketeer, Big Bazart), Katrin Derboven (directeur, Oxfam Fairtrade), Arne Quinze (ontwerper, Quinze & Milan Designers) en Jan Kriekels (directeur marketing en R&D, Jaga). Moderator: Dirk Draulans (Knack)

Meer info op webstek Vooruit en Gentblogt (met dank aan Eve voor de tip)

2 opmerkingen:

Filip Standaert zei

Beste Frank,

In het debat zal een thema als seksisme in reclame aan bod komen. Vraag is of het doel de middelen heiligt. Eén van de vele dilemma's waar 'duurzame marketeers' voor komen te staan.
Komen de Gentse Spiritisten naar het debat?
Tot in Vooruit?

groeten,
Filip Standaert
communicatie project Connect

Frank Bombeke zei

Ik heb serieuze reclame gemaakt en hoop dus niet alleen op spirit maar ook op veel spiriters in de zaal.