vrijdag 19 maart 2010

Karibu zingt in de Scala voor Sjamma

Het Gents wereldkoor Karibu zingt in de Scala voor Sjamma. Niet in de Scala van Milaan weliswaar, maar dichter bij huis in de pas geopende Scala van de Dendermondsesteenweg 163-165, 9000 Gent in de Dampoortwijk. En dat gebeurt op vrijdag 2 april om 19u30 tijdens de modeshow van Sjamma vzw.

De Wereldmodewinkel Sjamma, zeg maar de wereldwinkel van eerlijke handel kledij en stoffen, stelt dan haar lente- en zomercollectie voor met een Fair Trade Modeshow én aansluitend een Fair Trade Markt.


Voor haar halfjaarlijkse modeshow zocht Sjamma nieuwe horizonten op en vond een prachtige locatie in het Scala Theaterplatform. Je weet wel. De vroegere wijkcinema, later een bank, en nu - eindelijk - een schitterend nieuw cultureel centrum, een platform voor theater en volkse cultuur, gericht op de buurt.

De Fair Trade Modeshow annex Fair Trade Markt wordt een klavertje drie van Scala, Sjamma en Karibu. Scala rolt een heuse catwalk uit en richt de spotlights op de nieuwe collectie van Sjamma met kledij en stoffen uit exotische oorden als Guatemala, Mali, Tanzania, Thailand en Vietnam. En het Gents wereldkoor Karibu luistert onder leiding van Anna Pardo Canedo de modeshow op met liederen van vrede en verbondenheid uit het nieuwe repertoire 'Mi Tierra - Mijn Aarde/Mijn Planeet'.

Na de modeshow kan het publiek ter plekke eerlijke handel stoffen en kledij uit de Sjamma-collectie kopen op de Faire Trade Markt. Hapjes en drank ter plaatse.

De Scala heeft een zitje voor jou (Foto : Scala)

Iedereen is welkom op vrijdag 2 april om 19u30. De inkom is gratis. Reserveren is niet noodzakelijk, maar je mag via mail@karibugent.be altijd melden dat je komt. Dan heeft het trio Scala&Sjamma&Karibu een idee van de te verwachten opkomst.

Wereldmodewinkel Sjamma vzw, Dampoortstraat 23, 9000 Gent www.sjamma.be
Gents wereldkoor Karibu www.karibugent.be mail@karibugent.be
Scala Theaterplatform, Dendermondsesteenweg163-165, 9000 Gent www.scalaplatform.be

Nablog 19.03.2010: Dit artikel verscheen ook als Fair Trade Modeshow met Fair Trade Markt ( Gentblogt 18.03.2010)

1 opmerking:

Frank Bombeke zei

Goed eerste echt optreden van Karibu met nieuw repertoire in een bomvolle Scala net achter de rug.