dinsdag 1 juni 2010

Bram Van Braeckevelt in Vlaamse Gebarentaal voor Groen!

"Politiekers moeten de taal van de burgers spreken". Dan heeft men het vaak over eenvoudiger taalgebruik, zelden over de Vlaamse Gebarentaal. Nochtans is het voor velen een moedertaal, ook voor Bram Van Braeckevelt. Al heeft hij ze niet helemaal in de vingers...

Bram, kandidaat nr. 7 voor de Kamer op lijst 13 nam dit filmpje samen met zijn zus op. Hij legt in Vlaamse Gebarentaal uit waarom we best stemmen op Groen! bij de federale verkiezingen van 13 juni 2010.Voor wie deze taal niet machtig is, kan onderstaande tekst van pas komen:

“Hallo, ik ben Mieke en ik wil je voorstellen aan mijn broer Bram. Waarom? Wel, omdat hij politiek actief is. Maar misschien eerst wat algemene informatie over zijn bezigheden. Er zijn zo’n drie voornaamste zaken.

Ten eerste zijn job, hij is actief bij de vakbond, ACLVB. Hij is verantwoordelijk voor welzijn, zorg en cultuur (= non-profit). Wat houdt dat nu in? Hij zit aan tafel als vertegenwoordiger voor de werknemers met de werkgeversvertegenwoordigers en probeert met hen, algemene contracten, CAO’s af te sluiten.

Ten tweede zit hij in het vroegere Vlaams Fonds, nu heet dit VAPH. Daar zit hij in het Raadgevend Comité.

Ten derde, en de reden waarom ik hier sta, is omwille van Bram’s politieke activiteit bij Groen! Hij is als sinds zijn 18 jaar met politiek bezig, nu is hij kandidaat voor de Kamer in Oost-Vlaanderen op lijst 13 op plaats nummer 7. Maar daarover ga ik zelf niet te veel vertellen, dat is zijn specialiteit.”

“Hallo, mijn naam is Bram. Veel mensen blijken politiek beu te zijn omwille van de vele beloftes, maar de realisaties blijven uit. Dit is frustrerend en dat vind ik ook. Toch is politiek best wel belangrijk, maar wel indien ze keuzes kan maken. Daarom steun ik Groen!. Met mijn engagement als kandidaat wil ik een bijdrage leveren voor een andere politiek. Waarom dan Groen!?

Wel, Groen! kiest voor een lange termijnvisie. Geen vage beloftes, geen grote woorden en ‘op-tafel-gebonk’. Groen! is een partij die bereid is te praten met andere partijen en daardoor tot beslissingen kan komen. Met een duidelijke visie op lange termijn die belangen van de volgende verkiezingen overstijgt.

Daarnaast is Groen! een partij die belang hecht aan cultuur. Daarom heeft Bart Caron (nu ook van Groen!) het voorstel van decreet voor de erkenning van Vlaamse Gebarentaal samen met Helga Stevens ingediend en heeft mijn partij ook de erkenning van de gebarentaal goedgekeurd. Voor mij van groot belang.

Maar ook het bestrijden van armoede, een degelijk pensioen, daar maakt Groen! belangrijke eisen van.

Op dertien juni zijn het verkiezingen. Ik hoop dat u gaat stemmen, en dat u kiest voor een partij die lange termijnbeslissingen durft naar voor schuiven; met positieve energie. Een partij die bereid is te praten met anderen en niet alles blokkeert door te hoge eisen. Neen, de dialoog is belangrijk, zo komt men tot beslissingen.

Als je meer over mij wil weten, mijn campagne wil volgen, foto’s, filmpjes en teksten wil lezen, kan je terecht op mijn website: www.bramvanbraeckevelt.be,

Zelf sta ik op lijst van Groen!, lijst 13, op de 7e plaats, Oost-Vlaanderen, als kandidaat voor de Kamer. Bedankt!"

www.bramvanbraeckevelt.be
www.groen.be

Vlaamse Gebarentaal (Wikipedia)

Geen opmerkingen: