maandag 8 november 2010

Vier Gentse solidariteitskoren op de bres voor Music Fund

Op vrijdag 19 november 2010 organiseren vier Gentse solidariteitskoren (Kwimba, Karibu, Sapukay en El Mundo–Lo) een evenement in Zaal Parnassus om de organisatie Music Fund in de stad Gent en de regio bekend te maken. Enerzijds is er de projectie van de documentaire film “The Exchange”, een roadmovie over hoe muziek bruggen bouwt. Anderzijds omlijsten 100 zangers en muzikanten van de 4 koren de film met meeslepende wereldmuziek en solidariteitsliederen.Music Fund www.musicfund.be brengt cultuur en ontwikkelingssamenwerking samen. Zij biedt materiële en educatieve steun aan jonge muzikanten en muziekscholen in ontwikkelings- en conflictgebieden (in Palestina, Israël, Mozambique en de DR Congo). Ze verzamelt instrumenten in Europa (meer dan 1400 tot op vandaag), brengt ze ter plaatse en probeert bruggen te bouwen tussen de mensen die de instrumenten schenken of herstellen, en de mensen in de partnerprojecten die de instrumenten ontvangen en bespelen, de collectie beheren of het muziekonderwijs organiseren.


Music Fund organiseert ook stages en workshops. Deze gaan door in de partnerscholen zowel in het zuiden als in België. De beste studenten krijgen een studiebeurs om een jaaropleiding te volgen in een Lutherie-school.

Music Fund vrachtwagen op weg om instrumenten te leveren (Music Fund - WikiMedia Commons)

De film “The Exchange” is een reisverslag dat één van de eerste containers met instrumenten volgt naar het Midden-Oosten. De film geeft een diepgaande kijk op de dagelijkse werkelijkheid van het Midden-Oosten en de helende kracht van muziek in deze context. Lukas Pairon, de directeur van Music Fund, zal de film inleiden. Meer dan 100 zangers en muzikanten van de vier koren (Kwimba, Karibu, Sapukay en El Mundo–Lo) omlijsten de film met wereldmuziek.

De organisatoren richten zich voor dit evenement tot een heel divers publiek en spreken naast de eigen trouwe fans, ook conservatoria, muziekensembles, muziekscholen en -winkels, humanitaire organisaties en sociaal-culturele instellingen aan. In de hoop dat ook zij Music Fund verder bekend maken en steunen.

Het promotie-evenement voor Music Fund zal doorgaan op vrijdag 19 november om 20u in Zaal Parnassus (Oude Houtlei 24, 9000 Gent, www.parnassus.be) met een capaciteit van 400 plaatsen. Deuren open om 19u30. Inkom gratis. Iedereen welkom natuurlijk.

Music Fund www.musicfund.be

Kwimba www.kwimba.be
Karibu www.karibugent.be
Sapukay www.sapukay.tk
El Mundo-Lo www.elmundolo.be

Dit artikel verscheen ook op Gent Blogt 08.11.2010

Nablog 21.11.2010: Beetje info---->115 muzikanten, 165 m/v publiek. Documentaire film ook te bekijken via internet op http://www.vimeo.com/10797356
BTW--->Contactgegevens verwijderd wegens niet meer nodig.

Geen opmerkingen: