De Kiekens van Gent zijn aan de vogelgriep, de ophokplicht, de hippe Chicken Soup van Wim Oosterlinck, de Gentse waterzooi én de hongerige nieuwjaarsdagen ontsnapt. Er wachten hen nog gelukkige dagen in volle vrijheid in de Parken van Gent …. of in een nieuw gastvrij milieu.
De Gentse variant van de film Chicken Run is een beestig leuke chicken soap geworden. De Gentse Chicken’s spelen de hoofdrol maar zijn tevens het lijdend voorwerp. Naar jaarlijkse gewoonte verwijdert de stedelijke Groendienst verwilderde kippen en hanen in de openbare groenzones. Alleen de hoenders die voor overlast zorgen in de dicht bebouwde omgeving worden weggenomen.
Maar dit jaar is hierover enige commotie ontstaan. De mensen worden (over)gevoelig voor hun mede-dieren. Burgerwachten zoals De Dierenhaters en De Zure Burgers wilden schoon schip maken met de anarchie van de gevederde beestenboel in onze parken. Steuncomités allerhande namen het dan weer voor de bedreigde dieren op. En moeder GAIA spreidde haar vleugels over onze gepluimde vriendjes. Touche pas! Lieven Decaluwe, onze bevoegde schepen van onder meer Dierenwelzijn, wees op de weldoende en duurzame effecten van het scharrelende pluimvee voor onze parken.
Onze wijze burgervaders- en moeders vonden het ei van Colombus en hebben zich uiteindelijk uitgesproken voor het adoptierecht van kippen. Ze mochten hiervoor de felicitaties van de juryvoorzitster GAIA ontvangen. En zo ontsnappen onze Gentse kiekens nu aan de “zachte dood”. Met jullie hulp natuurlijk, liefste dierenvrienden.
Wie deze dieren nog verder een aangenaam leven wil bieden, kan steeds één of meer kippen adopteren. Elke vrijdag vanaf vrijdag 13 januari tot en met vrijdag 17 maart kunnen van 13 tot 16 uur kippen worden afgehaald in het Maaltepark, Kortrijksesteenweg 1021, Gent. De dieren bevinden zich in de parkzone bij het personeelsgebouw van de Groendienst, te bereiken via het brugje vanaf de parking. De dieren kunnen vrij uitgekozen worden en, mits het invullen van een ontvangstbewijs (zeg maar een adoptiebewijs), onmiddellijk worden meegenomen. De afhaler zorgt zelf voor de nodige transportmiddelen. Allen daarheen!
Meer informatie op deze aflevering van De Kiekens van Gent
Geen opmerkingen:
Een reactie posten