dinsdag 25 april 2006

Gent- Brussel-Gent 23 april 2006


Een mooie lentedag om niet vlug te vergeten. Stille Mars meegemaakt. Héél Brussel, héél het land leek wel daar. Een Gekleurde Mars dus. Nadien op de Kerkbeschermingsactie in de Gentse regenboogkerk Sint-Antonius met ons wereldkoor Karibu samen met de Mensen Zonder Papieren hoop, liefde, vrede, vrijheid en verdraagzaamheid gezongen én gedanst.


De roofmoord in het Brusselse Centraal Station op de jonge Joe Van Holsbeeck is vandaag dinsdag 25 april bijna opgehelderd. De opluchting is groot. De oproep van de vrienden van Joe voor veiligheid op het openbaar vervoer en openbare plaatsen én dialoog met jonge delinquenten blijft overeind. Evenals de oproep van Fouad Ahidar, de Brusselse politicus die het eerst reageerde, om het wij-zij denken opzij te zetten en allen tesamen te protesteren tegen geweld.

Een pak zieke racisten (racisme is een ziekte), onwijze-wijsneuzen, verkeerde-woestijn-predikers, onverbeterlijke-betweters, zelfverklaarde-experten, gemakkelijke-beschuldigers, verkeerde-richting-vingerwijzers, over-de-schreef-schrijders van de voorbije weken staan met de onverwachte wending in het moordonderzoek nu wel serieus voor schut. De vermoedelijke daders zijn geen Noord-Afrikanen, maar Polen! Zeg niet dat je dat al die tijd al gedacht had.

Ik ben door de hele heisa van de voorbije weken een beetje gedegouteerd, maar dan in stilte. Eigenlijk is voor mij persoonlijk – op dit moment - het kot, het land nu wel te klein. Maar ik hou het toch maar stil. Anderen zoals deze Gentse bloggers Michel, Steven, Kerygma en Eric Corijn op Indymedia vinden wel de woorden én de humor waarin ik me herken.

Toch dit. Zondagavond zongen we samen met de Mensen Zonder Papieren ondermeer dit liedje.

Wat je ook doet
Bezint eer ge begint
Liefde, geen oorlog

Whatever you do
Think of that before
Make lov
e not war

Bezint toch maar, eer ge allemaal (nog eens) begint.

Geen opmerkingen: