zondag 19 augustus 2007

Spirit beweegt arm

De NASA stelt ons gerust. De Marsrobotten Spirit en Opportunity overleefden de stofstorm van juli en begin augustus op de planeet Mars (NASA, 07.08.2007)

Onze lieveling, de Marsrobot Spirit, heeft voor het eerst in 20 dagen op 6 augustus 2007, haar 1.277ste Martiaanse dag (of sol), haar robotarm bewogen. En dat is – met enige overdrijving - in een Heel-Al van vallende en rijzende sterren en kometen, nieuws van een zeker interplanetair belang.

NASA's Marsverkenner Spirit beweegt haar robotarm op haar 1.277ste Martiaanse dag (6 augustus 2007) voor de eerste keer in 20 dagen. Beeld: NASA/JPL-Caltech/Cornell

De teams die Spirit en Opportunity ‘besturen’ hadden de robotactiviteiten tijdens onze wereldse vakantieperiode op een laag pitje gezet omdat de Martiaanse stofstormen het licht van Koning Zon wegnamen. En dat hadden de robotverkenners nu net nodig om hun batterijen op te laden. Op 5 augustus 2007, de 1.276ste sol, was de Martiaanse ‘hemel opgeklaard’ en mocht Spirit haar √©ne arm (geen linker, geen rechter) weer bewegen. Nu kan Spirit weer het oppervlak van De Rode Planeet beroeren.

Elke gelijkenis met bestaande personen, situaties, organisaties, toestanden is louter …… je weet wel.

Geen opmerkingen: