donderdag 3 september 2009

Klassiek in de stad - Editie Gent - 06.09.2009

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Koor en Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, spelen de ensembles zowel in Antwerpen als Gent op dezelfde zondag 6 september 2009.

In Antwerpen zal de Vlaamse Opera een gratis openluchtconcert geven op het Sint- Jansplein. In het kader van "Klassiek in de Stad", het populaire stadsfestival voor klassieke muziek in Antwerpen, bruist het plein van de klassieke muziek. De Vlaamse Opera nodigt al om 11.30 uur uit voor een matinee met de hoogtepunten uit het komende operaseizoen.

Opera Gent - Foto Paul Hermans - Wikimedia Commons
In Gent wordt hetzelfde concert 's avonds om 20u gebracht op de scene van de Gentse opera. Solisten, Koor en Orkest van de Vlaamse Opera spelen de populairste hits uit Madame Butterfly, Candide, Don Carlos en Jevgeni Onegin. Ouvertures, aria’s, koren en ensembles van Verdi, Puccini, Bernstein en Tsjaikovski brengen u in de stemming voor een succesvol operaseizoen. Als solisten hoort u niemand minder dan Werner Van Mechelen en Noemi Nadelmann, naast leden van het nieuwe jonge zangersensemble. Huisdirigent Yannis Pouspourikas dirigeert.

De allerlaatste kaarten voor Gent zijn gratis af te halen in het Bespreekbureau Gent, Schouwburgstraat 3, 9000 Gent. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur
E info@vlaamseopera.be

www.vlaamseopera.be

Geen opmerkingen: