vrijdag 24 september 2010

Uitgelezen boeken voor Oxfam Bookshop Gent

Het wordt een jaarlijkse traditie, al schuift de periode wat. Voor de 7de maal op rij organiseert Shoppingcenter Gent Zuid een grote boekeninzameling ten voordele van projecten in het Zuiden van Oxfam Solidariteit.

Na een aantal 'dumpjaren' van boeken, dacht ik nu wel voldoende het Zuiden gesteund te hebben. Dat was buiten het Verenigde Thuisfront van echtgenote en nog thuiswonende dochter gerekend. Deze week is de zolder geïsoleerd en kreeg onze bureau op het gelijkvloers een face-lift.

En die boeken die al 5 jaar, 10, 20, zelfs 30 jaar niet meer gelezen zijn, keren niet terug naar de zolder of de propvolle boekenkasten in de bureau. Ze mogen, nee moeten!, nu toch echt weg. Er zijn nog altijd bibliotheken. Alzo besliste het Verenigde Thuisfront. Dus zal ik toch maar in plaats van één symbolische doos boeken, weer fietskarren vol boeken mogen laden . Maximum 100 kilo per persoon. Met 3 gezinsleden moet dat lukken ;-)

Breng je uitgelezen boeken naar Gent Zuid! van 25-9-2010 tot en met 6-10-2010, dagelijks van 12 tot 18 uur.

Wie tussen zaterdag 25 september en woensdag 6 oktober 2010 (tussen 12 en 18 uur) zijn/haar uitgelezen boeken naar het shoppingcenter brengt ontvangt per kilogram boeken een aankoopbon van 0,25 euro.

De aankoopbonnen kunnen in alle winkels van het shoppingcenter besteed worden, tot en met 30 november 2010.

De verzamelde boeken worden na de actie in de Oxfam Bookshop (St- Amandstraat 16, nabij de Blandijnberg) verkocht: hoe beter de kwaliteit, hoe groter de opbrengst voor de vele Oxfamprojecten in het Zuiden! Daarom tellen beschadigde, vervuilde of onvolledige boeken, tijdschriften, telefoonboeken, computerboeken, encyclopedieën, schoolboeken, reeksen (zoals Lekturama, Artis-Historia, Reader’s Digest), verzamelmappen en losbladige werken niet mee. En geldt er een maximum van 100 kg boeken per persoon.

Schenk je uitgelezen romans, dichtbundels, kookboeken, reisgidsen, woordenboeken, strips... een tweede leven: zowel jij als de wereld wordt er een stukje beter van.

En wat anderen schonken, kan je nadien kopen in de Oxfam Bookshop Gent, Sint-Amandstraat 16, 9000 Gent (studentenwijk) T 09 233.42.13 E bookshop.gent(at)oxfamsol.be http://www.oxfamsol.be/shops/gent Openingsuren: maandag t.e.m. zaterdag, 10u-18u

Dit artikel verscheen ook op Gentblogt 24.09.2010

Geen opmerkingen: