dinsdag 14 december 2010

Winterconcert Gents wereldkoor Karibu - 20.12.2010

Het Gents wereldkoor Karibu geeft zijn gratis ‘Winterconcert’ in open lucht op maandag 20 december van 16u30 tot 17u30 op de Gentse kerstmarkt op het Sint-Baafsplein.

In de sfeer van de kerst- en nieuwjaarsperiode zingt Karibu opgewekte en stemmige vredes- en solidariteitsliederen en liederen uit het nieuwe repertoire Mi Tierra – Mijn Aarde/Mijn Planeet. Het Gents wereldkoor Karibu zingt liederen uit allerlei landen, in allerlei talen. Liederen over recht en onrecht, oorlog en vrede, onze aarde/onze planeet, liefde en hoop, rechtvaardigheid en solidariteit

Met de Boliviaanse Anna Pardo Canedo als dirigente is de Latijns-Amerikaanse toets niet ver weg. Zo passeren het strijdlied ‘No nos moveran’ en het vrolijke ‘Un Poquito Cantas’, het Cubaanse ‘Guantanemara’, het Braziliaanse ‘Eu Sou Feliz’ en de mondiale ‘Clandestino’ van Manu Chao de revue. En Argentinië is present met ‘Pueblito, mi pueblo’ van Carlos Guastavino, het in Latijns-Amerka zeer populaire Argentijnse kerstlied ‘ Huachito Torito’, en uiteraard ‘Todo Cambia’, wereldwijd bekend door de prachtige vertolking van de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa.

Het Gents wereldkoor krijgt voor dit openluchtoptreden versterking van de nieuw opgerichte Karibu-instrumentengroep en wordt gecoacht door Tom Roos, bekend van Wurre Wurre en de Thesele Company uit Zuid-Afrika.

Gents wereldkoor Karibu
mail [at] karibugent.be
www.karibugent.be (ook op Facebook)

Geen opmerkingen: