donderdag 23 februari 2006

VBO wil alle kleuren van de regenboog

Gisteren hield het Verbond Belgische Ondernemingen (VBO) een pleidooi voor meer diversiteit op de werkvloer . De ondernemers kantten zich wel tegen quota. Maar in eenzelfde beweging gaven ze Feryn van het gelijknamige kantelpoortenbedrijf (u weet wel) een veeg uit de pan omdat hij geen werk maakt van meer diversiteit in zijn bedrijf.

Alles na te lezen in DS 23.02.2006 ‘Alle kleuren van de regenboog’

Het VBO presenteerde goede praktijken zoals van Volvo Cars, met zo’n 5.500 eigen werknemers en een 5.000 in de toeleveringsbedrijven, één van onze grootste Gentse werkgevers. Volvo voert namelijk een doorgedreven diversiteitsbeleid op alle niveaus.

Gedelegeerd bestuurder Peter Leyman, zeg maar ‘The Boss’ van Volvo Cars Gent, sprak klare taal. "Respect voor de samenleving veronderstelt dat niemand als kandidaat-personeelslid wordt geweerd op basis van factoren die professioneel niet ter zake doen, zoals geslacht of huidskleur of seksuele geaardheid. Discriminatie is zelfs dom, want in een divers samengestelde groep leven meer creatieve krachten dan daar waar iedereen 'van dezelfde soort' is.'' “Diversiteit is een instrument om de competentste mensen aan te trekken” , aldus Peter Leyman.

En zo hoor je het ook eens van een échte captain of industry.

Geen opmerkingen: