maandag 13 maart 2006

Verkiezingsonderzoek 2006

Het onderzoekersduo Carl De Vos en Herwig Reynaert, alias Reynaert De Vos, en derde man Dries Verlet van de Vakgroep Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent vragen via de stadsblog Gent Blogt om mee te doen aan een nieuw verkiezingsonderzoek over de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006. Ik heb me ingeschreven, de vragen op 15 minuten beantwoord en aldus mijn allerpersoonlijkste en veel te gekleurde bijdrage aan de politieke wetenschap geleverd. Als ze dat zo vriendelijk vragen, kan een mens niet weigeren.

Onderzoekspartners zijn naast de Gentse universiteit ook de Universiteit Antwerpen met Stefaan Walgraeve, Peter Van Aelst, Michiel Nuytermans, Universiteit Hasselt (pardon, Diepenbeek) met Johan Ackaert, de Katholieke Universiteit Leuven met Bart Maddens, Stefaan Fiers en Karolien Weekers. ’t Zal serieus zijn met al die kleppers.

Elders op Internet loopt ook nog De Stemmenkampioen van de Vrije Universiteit Brussel, faculteit HLN (Het Laatste Nieuws). Geen kwaad woord daarover, want ik ‘speel’ daar ook aan mee. Met beide ‘wedstrijden’ vallen trouwens prijzen te winnen, zij het geen zitje in gemeente- of provincieraad of parlement zoals bij de echte verkiezingsrace. Een mens kan niet alles hebben.

Grote steden als Gent krijgen een apart luik in het Verkiezingsonderzoek 2006. Een kans voor de stedelingen om nu maar eens duidelijk te maken dat het met en in de steden mag vooruitgaan in de 21ste eeuw.

Dus beste stadsmussen, laat je niet smurfen door de veldmuizen, maar smurf nu naar http://www.gemeente2006.be, smurf je in, en laat nu al je stem smurfen (= horen, niet smoren) bij de Grote (wetenschaps)Smurf.

Geen opmerkingen: