dinsdag 18 juli 2006

Goemannen en hun debatten

Het volledige programma van de Politieke Debatten, geleid door Eric Goeman, tijdens de Gentse Feesten vind je hier .

Volksvertegenwoordiger Bart Caron (spirit) is één van de deelnemers aan het Goeman-debat over cultuur op woensdag 19 juli van 14u tot 18u in het Laurentinstituut in de Onderstraat. En Bart heeft wel een flink pak ervaring én zinnige dingen te vertellen. Een beetje promotie mag dus wel.

De lange tijdsduur van de Goeman-debatten is niet verwonderlijk als je ziet wat het thema is én de deelnemerslijst. Er is gelukkig een pauze voorzien om eventueel weg te glippen, maar ook een permanente drankbar.

Hier komt het thema (hou je vast) “Cultuur als wapen tegen de sociale desintegratie van lokale gemeenschappen door economische globalisering?”

En hier de lijst van de deelnemers. Met o.a. (er kunnen er dus nog bij) Hendrik Pinxten (voorzitter vakgroep vergelijkende cultuurwetenschappen UG, voorzitter Humanistisch Verbond, auteur van “de culturele eeuw”), Dirk Holemans (zakelijk leider Victoria Deluxe), Annelies Verbeke (auteur van o.a. “Slaap” en “Reus”), Chokri Ben Chikha (acteur en regisseur Union Suspecte), Eric Corijn (cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, professor sociale en culturele geografie VUB, directeur COSMOPOLIS, bestuurder vzw Zinneke), Bart Caron (ex-kabinetchef Cultuur en Jeugd van ministers Van Grembergen en Anciaux; volksvertegenwoordiger Spirit), Gerard Mortier (algemeen directeur Opera van Parijs), Marc Reynebeau (journalist, auteur, historicus), e.a. (nog kandidaten?)

Praktisch
De debatten vinden plaats van zondag 16 juli tot en met maandag 24 juli 2006, telkens van 14.00 tot 18.00 uur, in het Laurentinstituut in de Onderstraat in Gent (Gent-Centrum - Feestenzone - tussen Belfortstaat en Lange Munt). Inkom is gratis en er is een permanente drankbar.

Genderverhouding 1 v/8 m

Nablog 18.07.2006 12u31 : Annelies Verbeke en Gerard Mortier komen niet, Geertrui Daem (auteur) wel. Hoera, de genderverhoding is nu 1 vrouw / 7 (Goe)mannen.

Geen opmerkingen: