maandag 9 november 2009

Folkgroep Kadril ontvangt Torenwachtersprijs 2009

Op zaterdag 14 november om 15u zal folkgroep Kadril in de Lakenhal van het Gentse Belfort de ‘Torenwachtersprijs 2009 ontvangen "voor hun toonaangevende rol die ze in de Vlaamse folkmuziek vervullen en de uitstraling die ze daarmee aan Vlaanderen in Europa en de wereld bezorgen."

De Torenwachtersprijs is een initiatief van de socio-culturele vereniging Dr. Jozef Goossenaertskring Gentbrugge-Ledeberg en het Rodenbachfonds Oost-Vlaanderen. De symbolische prijs is een eerder bescheiden, maar daarom niet minder verdienstelijke uiting van aandacht en waardering vanwege het lokale sociaal-culturele werkveld. De vorige laureaten vind je allemaal terug op de splinternieuwe Torenwachtersprijs-webstek www.torenwachtersprijs.eu .

Een bronzen torenwachter, een schaalmodel van één van de torenwachters op het Gentse belfort, symboliseert de vastberadenheid en de volharding waarmee de laureaten zich inzetten voor de Vlaamse folkmuziek.

De lofrede op de plechtige uitreiking wordt gehouden door Roel Van Bambost. Voor de muzikale omlijsting staat Kadril zelf in. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

www.kadril.be
www.torenwachtersprijs.eu (webstek met de vorige laureaten van de Torenwachtersprijs)
www.rodenbachfonds.eu


Geen opmerkingen: