maandag 15 februari 2010

Mensenrechten in Israël-Palestina - Vredeshuis, 08.03.2010

Het Gents wereldkoor Karibu en Amnesty International regio Gent organiseren een informatieavond ‘De groene lijn is een rode lijn. Mensenrechten in Israël/Palestina’ op maandag 8 maart 2010 van 20u tot 22u20 in het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, 9000 Gent (Centrum). Iedereen is welkom. Inkom is gratis.
Gastspreker is Pieter Stockmans, coördinator landenteam Israël/Palestina van Amnesty International. Hij trok recent voor het vierde jaar op rij naar Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Aan de hand van foto’s en kaarten brengt hij verslag uit van wat er momenteel leeft in de regio. Het wordt duidelijk dat Israël de internationaal erkende ‘groene lijn’ tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever tracht uit te wissen. Met de bouw van ‘de muur’ overschrijdt Israël een ‘rode lijn’. Bepaald alarmerend.

Het Gents wereldkoor Karibu zingt over alle muren heen en verzet zich tegen onverschilligheid. Onder leiding van dirigente Anna Pardo Canedo zet het Gents wereldkoor de informatieavond in met vredesliederen uit het nieuwe koorrepertoire.

Na de presentatie van Pieter Stockmans is er gelegenheid tot vragen uit het publiek. Het einde is voorzien om 22.20u met mogelijkheid om nog wat na te kaarten aan de bar.

Gents wereldkoor Karibu www.karibugent.be
Amnesty International regio Gent www.aigent.be

1 opmerking:

Anoniem zei

Een fantastische uiteenzetting!