woensdag 18 juli 2012

Dreamworld van Sound of Colours – Boodschap voor Gent en de wereld

woensdag 18 juli 2012 16u54 | Frank Bombeke | 3 reacties
Trefwoorden: , .
Sound of ColoursGent – 14 juli 2012 – Openingsavond van de Gentse Feesten in het Muzikantenhuis van Mustafa Avsar in de Dampoortstraat én het toonmoment van de muziekvideo ‘Dreamworld’ van Sound of Colours.

Sound of Colours is een audiovisueel project dat mensen van verschillende culturen en achtergronden uit één stad wil verenigen, met muziek als universele taal. Uit overtuiging en met veel plezier zijn we met het Gents wereldkoor Karibu www.karibugent.be, naast zoveel andere muzikanten, in dit project gestapt. We popelden dus om het resultaat te zien en horen. En we werden in onze verwachtingen niet bedrogen. Wel integendeel!
Dreamworld - Simon De Cuyper en Anna Pardo Canedo[+]
De muziek voor dit originele project werd speciaal geschreven (woord en muziek) en gearrangeerd door Simon De Cuyper en Michaël Jeuniaux. Zij schreven het nummer Dreamworld dat de kernboodschap van het project uitdrukt, met name Diversity in Unity: “Jong of oud, autochtoon of allochtoon van de meest diverse origine, achtergrond of cultuur, met muziek als universele taal komen we samen. Zo willen we de gedachte uitdragen van eenheid in een diverse wereld. Tevens willen we mensen laten kennismaken met de diversiteit in Gent om zo de dialoog tussen autochtonen en allochtonen in de multiculturele samenleving te bevorderen.” Aldus Sound of Colours. Als boodschap voor Gent… en de wereld kan dat wel tellen.

Sound of Colours koos Gent als locatie voor het realiseren van zijn eerste muziekvideo. De opnames gebeurden in de lente van 2012 (warme en koude dagen) op diverse historische locaties in de Gentse binnenstad. Zowel beeld als geluid werden ter plekke opgenomen. Iedere muzikant speelde de eigen partij in, terwijl hij/zij luisterde naar een vooraf opgenomen basisversie van het nummer. Achteraf werden alle uitvoeringen samen gemixt en gemonteerd tot één audiovisueel geheel, wat uiteindelijk resulteerde in een muziekvideo, waarin alle muzikanten samen musiceren.

Het resultaat van het project van Sound of Colours is een juweeltje van een muziekvideo. Je krijgt er kippenvel van… én een zeer goed gevoel bij zoveel positieve energie die het uitstraalt. Ideaal om het per mail door te sturen aan familie, vrienden en kennissen. Bij hun verjaardag of zo (leuker dan die gewone Facebook-wensen), of zomaar met de vermelding ‘zomaar voor jou’ of ‘feel good’. Gewoon om het goede gevoel te delen.
Karibu - Dreamworld[+]
Dit project werd bedacht, gecoördineerd en gerealiseerd door de twintigers Joren Cautaers, Simon De Cuyper, Reinhard Deman en Stef Lenaerts. Joren, Simon en Stef speelden ook mee in het project. Reinhard is de man achter de camera. Alle vier zijn het bezige en multi-taskende bijen in de muziek- en mediawereld. Het resultaat van hun samenwerking is top.

Het Sound of Colours-project is sinds de aanvang geëvolueerd. In eerste instantie was het de bedoeling om de muziekvideo online, via sociale media en dergelijke, te verspreiden. Dat is trouwens nu volop bezig op Facebook, Youtube en Vimeo. In de loop van het project kwam er een golf van positieve reacties en creatieve energie vrij. Er schuilde meer mogelijkheden in het concept. Er is een grote vraag is naar dergelijke muzikale projecten die de vinger aan de multiculturele pols leggen, aldus Sound of Colours. Er is meer en meer nood aan positieve signalen die het sociale weefsel kunnen versterken, om zo met een open geest de toekomst tegemoet te kunnen treden. Ze menen het, die mannen van Sound Of Colours.
Dreamworld - Mustafa Avsa[+]
Met deze eerste muziekvideo Dreamworld met musicerende Gentenaars uit 5 werelddelen en Gent niet alleen als decor maar als levendige biotoop (herken je plekje), is een stevige basis gelegd. Sound of Colours wil dit project herhalen met andere getalenteerde (he!) muzikanten in andere steden in België.
Maar genoeg uitgelegd. Bekijk de video, lees de liedtekst en geniet. En als je het goed vond, delen maar! Wereldwijd!

DREAMWORLD
Music and Lyrics by Simon De Cuyper & Michaël Jeuniaux
Chorus
I’m living in a dreamworld
Where everybody has the right
To be free, to be free
A vision of a new world in unity,
we are longing
To be free, to be free
Let’s sing about the days to come
Why worry, we are all the same
That’s why I know there’s a way, let’s start without delay
You and me, brothers, sisters, we could live as one
Chorus
You might say I’m only dreaming
And there’s nothing to be done
But I know there’s a way, we’ll make it up someday
To you and me, mother earth, the children to come
Chorus
Ooh, to live in harmony
We could be one, human community
No, no, no matter what religion
Let’s come together, diversity in unity
Coda
I’m living in a dreamworld
Where everybody has the right
To be free, to be free


Medewerkers/Muzikanten tijdens Sound of Colours Ghent.
Het project kon rekenen op de medewerking van een waaier aan Gentse muzikanten afkomstig uit 5 werelddelen, met zeer uiteenlopende leeftijden.
Simon De Cuyper (piano, gitaar, zang)
Joren Cautaers (vibrafoon)
Stef Lenaerts (drum)
Arda Avsar – Turkije (shaker)
Mustafa Avsar – Turkije (balama, zang)
Anna Pardo Canedo – Bolivië (zang, dirigente Karibu)
Megan Quill – Ohio, Verenigde Staten (zang)
Bouhari Samari – Togo(bas)
Gents wereldkoor Karibu (zang)
Mahabub Khan – Indië (tabla’s, zang)
Artan Bulesjkai – Kosovo (gitaar)
Charlotte De Cuyper (zang)
Eden De Cuyper (zang)
Michaël Jeuniaux (zang)
Marti Mulet – Spanje (gitaar)
Amélia Tionanda – Indonesië (viool)
Jeanneke Van Roeyen (viool)
Pieter De Rydt (altviool)
Shuya Tanaka – Japan (cello)
En vele medewerkers achter de schermen…

Info en video’s:
www.facebook.com/SoundOfColours
www.vimeo.com/SoundOfColours
www.youtube.com/TheSoundOfColours

Contact:
soundofcolours.project@gmail.com
Simon De Cuyper (+32477705092)

Dank aan:
Alle muzikanten en medewerkers, Alles Kan, Stad Gent, Studio Crescendo, Historische Huizen Gent, Het Muzikantenhuis, Vredeshuis Gent, Conservatorium Gent, Villa Basta, Michaël Jeuniaux, Lisa Jordens, Marleen de Clus…

(Dit artikel verscheen ook op Gentblogt 18.07.2012)

Geen opmerkingen: