vrijdag 19 oktober 2012

Mijn Filmfestival - Offline, The Muffinman en Welcome

Ik heb zo mijn eigen(zinnig) filmfestival samengesteld. Offline binnen het Internationale Filmfestival Gent is een echte aanrader. Maar ik ga nu even off en kijk zaterdag 20 oktober naar The Muffinman om 16.45u in Studio Skoop en naar Welcome om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis Melle.

Daarna ga ik nog naar een afterparty (niet de officiële!) in the City of Ghent  om deze toch wel bouleversante week feestelijk af te sluiten.


'The Muffinman' is een documentaire van Jef Maes & Trees Heirbaut - België - 2012 - 37 min

‘The Muffinman’ schetst een portret van Steven De Geynst. Hij kreeg in eerste aanleg een gevangenisstraf van 6 maanden (voorwaardelijk) voor het "stelen" van muffins uit een afvalcontainer van Carrefour in Rupelmonde. We volgen Steven in zijn strijd tegen voedselverspilling tot in het Hof van Beroep in Gent, waar de vrijspraak volgt. Waarom voedsel weggooien terwijl er zoveel mensen zijn die dat goed kunnen gebruiken? Waarom is het wegnemen van voedsel uit een container een misdaad en het verspillen van eetbaar voedsel niet? Deze film levert een bijdrage in het debat rond een steeds belangrijker maatschappelijk thema: hoe verantwoord omgaan met een kostbaar goed dat voedsel is?


Een project in samenwerking met Victoria Deluxe en Masereelfonds. Avant-première op zaterdag 20 oktober om 16u45.Inleiding door Steven Vromman (de Low Impact Man). Tickets: € 5. geen reservering (?, andere bronnen vragen om te reserveren bij Masereelfonds). De kassa opent om 16u15Jaarlijkse filmvoorstelling van Amnesty International - Groep Melle. Welcome is een Franse film over de vluchtelingenproblematiek, overladen met talloze prijzen en nominaties. Raadzaal Gemeentehuis Melle. Deuren open om 19.30 uur. Inkom: 4 euro

Offline  http://www.gentblogt.be/2012/10/11/offline
The Muffinman http://www.victoriadeluxe.be/documentairefilm-muffinman
Welcome http://en.wikipedia.org/wiki/Welcome_%282009_film%29


Geen opmerkingen: