maandag 17 mei 2004

Menswaardig wonen voor iedereen

"Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden. Dit recht omvat het recht op een behoorlijke huisvesting.' (artikel 23 in de Belgische grondwet)

Duizend tot tweeduizend deelnemers aan de Vlaamse Woonmanifestatie op zondag 16 mei in Gent. Spirit onderschrijft het Platform Wonen en heeft bovendien een 5-puntenprogramma voor huisvesting.
Een sterke Spirit-delegatie met ondermeer de parlementsleden Jan Roegiers, Dirk De Cock, Annelies Storms, Annemie Roppe, Nelly Maes en Els Van Weert, tevens Spirit-voorzitster stapte mee op. Op de slotmanifestatie in het Baudelo-park ontpopte de groep zich tot een heus Spirit-koor dat het woonlied uit volle borst meezong ;-). Bewonder hun muzikaal talent nog een week op AVS. Het nieuws van maandag 17 mei!
Spirit voor Gent heeft wonen in Gent zeer hoog op haar agenda staan. Onze ondervoorzitter C├ędric Verschooten, vertegenwoordiger in de Stedelijke Woonraad, zet zich hiervoor terdege in. Zie recent en vorig bericht 1 en bericht 2 op onze Gentse Spirit-webstek.

Verslag op AVS. Reportage op Indymedia Belgium. Foto's op Indymedia Oost-Vlaanderen

Geen opmerkingen: