vrijdag 11 juni 2004

Ghent the friendly port (de campagne 9)

Spirit en haar EU-parlementslid "Rooie" Nelly Maes op de bres voor de havenarbeiders


De havenrichtlijn van de Europese Commissie "..mede door de steun van de 2 Europese parlementsleden van het Vlaams Blok, afgeblokt..." Zo lees ik het in een Blok-verkiezingsfolder over het wegstemmen in het Europees Parlement van die fameuze Europese havenrichtlijn in november 2003.

Het Blok liegt niet (de 2 Blok-parlementsleden stemden tegen), maar het Blok verzwijgt wel een deel van de waarheid. Bij een "eerste lezing" stemden alle Vlaamse partijen tegen deze te verregaande liberaliserende richtlijn… én onthield het Blok zich.
In de hele aanloop naar het uiteindelijk wegstemmen in "derde lezing" bleef het Blok-duo parlementair aan de zijlijn staan. De Vlaamse democratische partijen, en niet in het minst SP.a en Spirit, lobbyden heel Europa rond. Ondertussen probeerde het Blok op het thuisfront wel de havenarbeiders voor zijn kar te spannen. Op haar webstek bericht EU-parlementslid Nelly Maes (Spirit) over die maneuvers.

Over de dubbele houding van het Blok in het dossier van de havenrichtlijn mag de volledige waarheid wel eens gezegd worden. Vrije meningsuiting, weet je wel!

Geen opmerkingen: