vrijdag 5 augustus 2005

De allerlaatste frankskes

Belga bericht op 05.08.2005

"...(Belga) De inzameling van oude Belgische muntstukken ten voordele van de slachtoffers van de tsoenami en de heropbouw in de getroffen regio's heeft 58.158,62 euro opgebracht. De federale overheidsdienst Financiën maakte het resultaat van de hulpactie vrijdag bekend. De verzameldozen voor de oude muntstukken bevonden zich in de kantoren van de Nationale Bank van België (NBB) en die van De Post. De actie liep tot eind juni. De Belgische muntstukken waren goed voor een bedrag van 56.832,60 euro of zo'n 2,3 miljoen oude Belgische frank. De rest van het bedrag bestond uit Belgische biljetten en euro's. Bij de NBB werd 35.209,10 euro ingezameld, bij De Post 22.949,52 euro. Minister van Financiën Didier Reynders is opgetogen met het resultaat. Via een koninklijk besluit zal de federale regering de verdeelsleutel over de consortiums voor noodhulpsituaties en humanitaire hulp vastleggen. (vrw).."

Er waren sinds de ultieme inruiloperatie nog voor 189 miljoen EURO Belgische muntstukken in omloop. Daarvan is maar een fractietje opgedoken. Mijn noodoproep Tot de laatste Belgische frank heeft dus niet veel geholpen :-)

Ik weet wel dat vele kleintjes een groot maken en dat wie 't kleine niet begeert het grote niet weerd is en dat de allerultiemste inzameloperatie toch nog 2,3 miljoen oude Belgische frank opbracht. Maar, de tsoenamivloedgolf van solidariteit is nu wel definitief gaan liggen. 't Is wel geweest....tot de volgende keer.

Geen opmerkingen: