woensdag 30 augustus 2006

Kilometervreter

Ik ben aan mijn tweede fietscomputer(tje) Speedmaster toe. Het geeft je fietssnelheid weer, de grootte van je fietstrip en het totaal aantal afgelegde kilometers. Voor snelheidsduivels, cijferaars en (fiets)kilometervreters.

De vorige fietscomputer sneuvelde dit jaar op de Heuvelpoort. Uit het versleten houdertje (in het midden van de foto) gewipt en nadien verpletterd door de auto-mastodonten. Reddeloos verloren, goed voor de vuilbak. De knoopbatterij ben ik er vergeten uit te prutsen en heb ik bijgevolg niet gerecycleerd. Verloren voor Bebat, een milieuramp ja! Ons Vera zal niet content zijn. Nieuwe Speedmaster 3001 gekocht bij Joma. De economie moet draaien, zeker aan het Sint-Pietersstation.

Door met ons tweetjes deel te nemen aan de actie "Korterrittencontract" tijdens de Gentse Leefweek kregen we als aanmoedigingspresentje nog een identieke fietscomputer en een stappenteller (pedometer) cadeau.

Vakantietijd is klussentijd en de fietscomputers geraakten toch geïnstalleerd, gemakkelijker dan we als onhandige Harry en Mary hadden gevreesd.

Nu nog die stappenteller.

Geen opmerkingen: