zaterdag 7 oktober 2006

Ilknur Cengiz on the road

Iklnur Cengiz (foto Diederik De Mezel - cc Creative Commons), spirit-kandidate nr. 36 op de Gentse sp.a-spirit voert campagne tot de laatste snik. Hier zaterdagnamiddag 07.10 op de Korenmarkt op de manifestatie 'Gentenaars voor een verdraagzame, open en gastvrije stad'. Maar ook op zondagnamiddag 08.10, zelfs na het sluiten van de stemverrichtingen, is ze present.

Filmmaakster en docente Ilknur Cengiz treedt namelijk nog eens op in de verkiezingsshow van zondag 08.10 in het Nieuwpoorttheater (Nieuwpoort 31-35) van 8u tot 22u. Daar is ze van 18u10 tot 18u30 in gesprek met Ben Benaouisse en Stef Ampe over het spanningsveld tussen kunst, cultuur en actieve politiek. Alledrie maakten ze de brug en gingen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan. Want "the proof of the pudding is in the eating". Het Nieuwpoorttheater nodigde hen uit voor een gesprek over hun ervaringen op de frontlijn.

Het wordt dus wat pendelen tussen de verkiezingsshow in het Nieuwpoorttheater en het spirit-verkiezingscafé in Taverne Jan van Gent, Annonciadenstraat 1-3, 9000 Gent (Centrum- Halte Oude Houtlei Tram 21-22).

De spirit-verkiezingsavond biedt vanaf 17u voorlopige en officiële resultaten, de uitslagen van de voorkeurstemmen, resultaten uit andere steden en gemeenten. Via televisie volgen we VRT en AVS op groot scherm. Ook internet is beschikbaar voor het opsnorren van cijfers en zetels.

Nablog 11.10.2006 : Ilknur Cengiz haalde 1342 voorkeurstemmen en zal met de twee andere verkozen spirit-ers Lieven Decaluwe (1833 voorkeurstemmen), Annelies Storms (1328 voorkeurstemmen) in de nieuwe gemeenteraad de Vlaamse links-liberalen vertegenwoordigen. Dikke proficiat. Really on the road!

Geen opmerkingen: