dinsdag 24 april 2007

Zwem ze vrij (2)

De Gentse spirit-gemeenteraadsleden Ilknur Cengiz en Annelies Storms op de Zwem Ze Vrij- dag van de Gentse studentenkern van Amnesty International. Op zaterdag 21 april doken heel wat nationale en lokale politici in het GUSB-zwembad uit solidariteit met de bootvluchtelingen anno 2007.

Er was niet alleen Freya maar ook Martine, Tom, Filip, Anne, Jan, Ilknur, Annelies .... et les autres. Ilknur zwom in T-shirt en met broek want “Die vluchtelingen komen ook niet naar hier in hun mooiste bikini”.

Vlaams parlementslid Jan Roegiers was de sportivo van de spirit-delegatie want hij legde zijn 20 baantjes in een sneltempo af. C├ędric Verschooten , OCMW-raadslid met spirit, hield het droog en speelde voor zwemcoach, verslaggever en fotograaf (dank voor de foto).

Meer nieuws over de Zwem ze Vrij-dag op zaterdag op de webstek van Amnesty International Studentenkern Gent.

En tot slot nog een filmtip . De maker van Meglio Gioventu tekende ook voor Quando sei nato non puoi piu nasconderti (‘Eens je geboren bent, kan je je niet meer verbergen’) over (boot)vluchtelingen De film is wat onopgemerkt gebleven. Ten onrechte. Toch maar eens bekijken. Warm aanbevolen.

Geen opmerkingen: