donderdag 5 april 2007

Sexy Politicus 2007

We hebben prijs. Onze Gentse spirit-volksvertegenwoordigers Annelies Storms en Jan Roegiers zitten in de selectie van meest sexy politicus uit de Wetstraat.

De twee komende weken kan de kijker van Actua-TV via de voting poll op televisie de meest sexy politicus uit de Wetstraat verkiezen. Ja, 't is eens iets anders dan de klassieke politieke poll-verrichtingen die nu volop aan de gang, of net voorbij, zijn. En ook iets anders dan het "verdict van de kiezer". Bij de Actua-TVpoll wordt zowel een man als een vrouw verkozen. Beide winnaars (m/v) ontvangen op 21 april 2007 (help, onze Kaas&Wijn!) in Antwerpen een Actua-TV Award, een kristallen trofee van Val-Saint-Lambert, uit handen van de Amerikaanse legendarische actrice en zangeres Liza Minnelli. Life is a cabaret, old chum.

Een uitgebreid panel van kijkers maakte samen met de redactie van Actua-TV een eerste selectie in de zoektocht naar de meest Sexy Politicus. Zo vertellen ze ons toch. "Sexy heeft daarbij niet zozeer betrekking op het lichamelijk aspect van de politici maar wel op het bijwijlen sterk aanwezig antagonisme tussen vorm en inhoud, niet alleen in de politiek zelf, maar ook in de vertaling die de media er van maken." verklaart Actua-TV nader. Diplomatisch ja, 't is niet de vorm, maar de inhoud die telt.

In die eerste selectie werden 22 namen weerhouden, evenveel mannen als vrouwen. Vervolgens heeft een panel van vier waarnemers die telkens 11 namen gereduceerd tot twee keer 5. Dat panel bestond uit Peter Vandermeersch (De Standaard/Corelio), Geert Hoste, Lene Kemps (Feeling, Glam*it) en Hanah Cools (plastisch chirurg). Kenners, voorwaar :-)

Volgende week wordt vanaf maandag 9 april op Actua-TV elke dag één vrouwelijke geselecteerde politca voorgesteld. De kijkers kunnen via de voting poll al dan niet hun voorkeur uitspreken. Tijdens het weekend van 14 en 15 april volgt de finale en kan de kijker kiezen tussen de twee populairste kandidaten. De daaropvolgende week herhaalt de verkiezing zich op dezelfde manier voor de vijf mannelijke kandidaten.

Hieronder vind je de lijst van de eerste selectie van 22 kandidaten. Dit weekend weten we welke vijf mannen en vrouwen door het experten-panel werden gekozen voor de tweede ronde.

Annick De Ridder (open VLD)
Nahima Lanjri (CD&V)
Marie – Rose Morel (VB)
Freya Piryns (GROEN!)
Helga Stevens (nv-a)
Annelies Storms (Spirit)
Anissa Temsamani (Sp.a)
Kathleen Van Brempt (Sp.a)
Anke Vandermeersch (VB)
Hilde Vautmans (open VLD)
Inge Vervotte (CD&V)

Karel De Gucht (open VLD)
Mark Demesmaecker (nv-a)
Patrick Janssens (Sp.a)
Chokri Mahassine (Sp.a)
Kris Peeters (CD&V)
Jan Roegiers (SPIRIT)
Bart Staes (GROEN!)
Frank Vanhecke (VB)
Vincent Van Quickenborne (open VLD)
Johan Verstreken (CD&V)
Jurgen Verstrepen (VB)

Nu zaterdag 7 en zondag 8 april 2007, De Meest Sexy Politicus, op Actua-TV. De volledige programmatie vind je op Actua-TV Digitext en www.actua.tv

Life is a cabaret, old chum. En wil iedereen nu op Jan en Annelies stemmen. Ze mogen er namelijk echt wel zijn. De vorm én de inhoud!

Geen opmerkingen: