Nu is het de beurt aan De Nieuwe Poorter, gemeenteraadslid van 't Eigenbelang, om een klacht in te dienen tegen de Gentse schepen Tom Balthazar en vzw Hand in Hand/Heirnis "wegens hulp aan illegalen". Hand in Hand had tijdens een Valentijnsactie marsepeinen hartjes verkocht ten voordele van hun vluchtelingenwerking. Dat stond in het buurtkrantje 'Uit in je buurt' van Heirnis/Macharius. Tom Balthazar, als schepen van Sociale Zaken verantwoordelijke uitgever van die buurtkrantjes, verdedigde de publicatie: "Vluchtelingen en mensen zonder papieren worden gezien als volwaardige buurtbewoners". Voor 't Eigenbelang verlenen de schepen en Hand in Hand hulp aan illegalen en gaan ze daarmee in tegen de vreemdelingenwet.
De Nieuwe Poorter wil verder dat de stad een nultolerantiebeleid voert tegen de illegalen, hen daadwerkelijk opspoort en ter beschikking stelt van de Dienst Vreemdelingenzaken. Razzia! Razzia! De Nieuwe Poorter is een harde en zonder pardon.
't Eigenbelang dat zo schermt met onze Westerse waarden zou zich beter eens bezinnen. Want wat zijn nu weer De Zeven Werken van Barmhartigheid? (Bron: Wikipedia)
- Het voeden van de hongerigen
- Het laven van de dorstigen
- Het kleden van de naakten
- Het begraven van de doden
- Het herbergen van vreemdelingen
- Het bezoeken van de zieken
- Het troosten van de gevangenen
Zou De Nieuwe Poorter van Gent daar gevoelig voor zijn? Misschien is hij wel gebaat met een inburgeringscursus. Zo heeft Gent sinds jaar en dag een - te weinig bekend - monument in steen voor De Zeven Werken van Barmhartigheid. Op de Kraanlei nr. 79 (Huis Temmerman, dé snoepspeciaalzaak) staat het gelijknamige huis (zie foto). Er staan zes werken uitgebeeld op de voorgevel. Eén ervan werd in het gebouw zelf beoefend: de vreemdelingen herbergen. Heb je hem, Nieuwe Poorter van Gent?
Nablog 14.05.2007: Er sloop een kleine fout in mijn oorspronkelijke post. Ik heb te vlug vertrouwd op Wikipedia die geen 100% correcte informatie gaf. Ik heb vandaag alles rechtgezet in mijn oorspronkelijke post, dankzij de informatie van Belgiumview en van Gentmijnestad. Er waren oorspronkelijk zes bijbelse werken van barmhartigheid. Die staan afgebeeld op de voorgevel. Het zevende werk 'De doden begraven' dat er later door een paus is aan toegevoegd, kreeg geen paneel op de voorgevel.
2 opmerkingen:
Merci voor dit bericht. 't Heeft mij enorm geholpen bij mijn geschiedeniswerk :)
We zijn er op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar!
Een reactie posten