zondag 21 oktober 2007

Regulariseren dichtbij huis

Vanmiddag organiseerde UDEP-Gent een betoging van de Mensen zonder Papieren door de stad, van het Woodrow Wilsonplein naar de Vrijdagmarkt. Mensen zonder papieren, hun familie, vrienden en kennissen, hulporganisaties, delegaties van de partijen Groen! en spirit trokken door de Gentse straten.
Ook in deze ferme Leterme en harde Nieuw-Vlaamse tijden is verstandig regeren ook mensen zonder papieren regulariseren. Zoiets zei de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) al. Quota - zoals de greencards in de VSA - voor import van arbeidskrachten uit verre landen kunnen wél voor toekomstig Oranje-Blauw. Maar dichtbij huis de situatie regulariseren van mensen die tussen de oude en de nieuwe asielwet zijn gevallen, dat zien de Oranje-Blauwen niet zitten. De toekomst ziet er ferm, hard ......en niet al te warm uit.

Met een aantal spirit'ers uit Oost- en West-Vlaanderen stapten we mee op ("die in de witte jasjes!"). De spirit-delegatie werd aangevoerd door senator Geert Lambert, Gents gemeenteraadslid en spirit-fractieleidster Annelies Storms, het West-Vlaams provincieraadslid Jasmijn Bonte en Vlaams parlementslid Jan Roegiers.

Eerste foto's en filmpjes op Indymedia Oost-Vlaanderen (21.10.2007) en daarna alles mooi gegroepeerd op Indymedia België (22.10.2007).

Nablog 22.10.2007: kleine aanvulling (witte jasjes!) en koppelingen naar nieuw beeldmateriaal op Indymedia.