donderdag 17 april 2008

Betaalbare vakantie voor iedereen

Op Gent Blogt trad ik ons Gents OCMW-raadslid Cédric Verschooten (spirit) bij waar hij pleitte voor een betaalbare vakantie voor iedereen.

Voltaire vroeg op Gent Blogt wie dat allemaal dan wel gaat betalen. Op mijn beurt vraag ik aan Voltaire-et-les-autres om zich toch wat in te leven in de situatie van de doelgroep waar het in het oorspronkelijke betoog over ging.

Onderzoek geeft aan dat voor meer dan 330.000 Vlamingen met vakantie gaan - hoe kort en bescheiden ook – onbetaalbaar is. Dat getal komt ongeveer overeen met het aantal Vlamingen dat zonder enig financieel probleem voor een tussentijdse vakantie ons land verlaat (150.000 naar de zon, 150.000 naar de sneeuw tijdens het krokusverlof 2004 bijvoorbeeld).

Omdat vakantie een basisrecht is én het mensen terug onder de mensen brengt, ijvert het Steunpunt Vakantieparticipatie voor een betaalbaar vakantieaanbod voor iedereen.

Dit zijn de cijfers voor 2007
Toeristen 50 980
Daguitstappen 44 523
Individuele vakanties 1910
Groepsvakanties 1693
Georganiseerde vakanties 2854

www.vakantieparticipatie.be
www.pirlewiet.be

1 opmerking:

Els zei

Arme Voltaire. Eerst een pleidooi tegen kinderen op restaurant: làp, Gentblogt lanceert een oproep voor kindvriendelijke restaurants! Dan fulmineren tegen de betaalbare vakanties! Làp, jij bent meteen gedreven om meer uitleg te geven. Zo geraakt de arme man nergens:-)