woensdag 16 april 2008

Voor spirit heeft iedereen recht op vakantie

spirit-bericht van de lokale afdeling 14.04.2008

Steeds meer cliënten van het Gentse OCMW schrijven zich in om te kunnen genieten van een daguitstap of een meerdaagse vakantie via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Dat antwoordde OCMW-voorzitter Versnick op een vraag van Cédric Verschooten (spirit) in het vragenuurtje van de OCMW-raad.
Steunpunt Vakantieparticipatie biedt goedkope vakanties aan voor mensen met een laag inkomen. Via het aangesloten OCMW kan een vakantie bij het Steunpunt Vakantieparticipatie geboekt worden. In 2007 werden via het OCMW van Gent 136 daguitstappen en 23 vakanties aangevraagd.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie en het Gentse OCMW kennen al enkele jaren een zeer goede samenwerking. Het initiatief kent succes en elk jaar breidt het aanbod uit. Voorzitter Versnick moest echter toegeven dat de vraag groter is dan het aanbod en dat nieuwe vakanties of uitstappen steeds bijzonder snel volgeboekt zijn.

Naast het aanbod dat het steunpunt voorziet heeft het OCMW nog andere middelen ter beschikking om de socio-culturele participatie te bevorderen. Hiermee kan ook een tussenkomst worden verleend in de kostprijs van daguitstappen.

“Even er tussenuit knijpen kan voor mensen die in armoede leven erg hard nodig zijn. Kinderen moeten kunnen spelen en ravotten. Vakantie mag niet enkel een voorrecht zijn voor wie het zich kan permitteren. Iedereen heeft recht op ontspanning en vakantie. Ik vind deze initiatieven enorm belangrijk en hoop dat deze in de toekomst nog uitbreiding zullen kennen.”, zo besluit spirit-raadslid Verschooten.

Cédric Verschooten
www.vakantieparticipatie.be
OCMW Gent

Geen opmerkingen: