maandag 21 april 2008

Red de Zebra in Gentbrugge

Goed nieuws van onze correspondent ter plaatse. Vanavond 21.04.2008 werden er échte zebrapaden geschilderd op het kruispunt Kliniekstraat - Tweekapellenstraat - Odillon Vanderlindenstraat en Sint-Simonstraat in Gentbrugge.

Paaszondag 24.03.2008 - Schepen Karin Temmerman (in het rood) laat zich overtuigen
Op paaszondag nog voerden buurtbewoners van Gentbrugge actie voor zebrapaden in hun buurt. Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers, gemeenteraadslid Annelies Storms en OCMW-raadslid Cédric Verschooten (toen nog spirit, nu VlaamsProgressieven) kwamen de actievoerders steunen. De bevoegde schepen Karin Temmerman (sp.a) kwam kijken, luisteren ..... en heeft zich blijkbaar laten overtuigen.

Wat was het probleem? Sinds de heraanleg van dat kruispunt Kliniekstraat - Tweekapellenstraat - Odillon Vanderlindenstraat en Sint-Simonstraat in Gentbrugge waren er tot op vandaag geen zebrapaden meer op drie van de vijf oversteekplaatsen voor de voetgangers. Er zijn wel verlaagde voetpaden aangebracht.

Actievoerders 24.03.2008 simuleerden zebrapad (van karton én chocolade!)
Op papier is een verlaagd voetpad verkeerstechnisch een veilig alternatief. Maar in de praktijk werken deze verlaagde voetpaden zeker niet vertragend voor automobilisten, aldus de buurtbewoners. Erger nog, het schept gevaarlijke situaties. Autobestuurders beseffen niet dat ze over een voetpad rijden waar de voetganger voorrang heeft.

Op het ritme van de seizoenen brachten buurtbewoners én hun kinderen hun bekommernis op de politieke agenda. Hun inspanningen worden nu beloond. Het gezond verstand heeft gezegevierd. Waarvoor vele malen bedankt!

Kartonnen wijkagenten in Gentbrugge (Franks Blog - 04.09.2007)
Flikken uit karton (De Gentenaar Blogt -04.09.2007)
Automobilisten merken trottoir niet op (De Gentenaar - 25.03.2008)
Automobilisten merken trottoir niet op (Gent Blogt - 25.03.2008)

Geen opmerkingen: