dinsdag 4 september 2007

Kartonnen wijkagenten in Gentbrugge

De bewoners van de Sint-Simonstraat in Gentbrugge plaatsten op de eerste schooldag 3 kartonnen wijkagenten op het supergevaarlijke kruispunt Kliniekstraat – Tweekapellenstraat – Odillon Vanderlindenstraat en Sint-Simonstraat.

Sinds de heraanleg van het kruispunt zijn er geen zebrapaden meer op drie van de vijf oversteekplaatsen voor de voetgangers. Er zijn wel verlaagde voetpaden aangebracht. Het antwoord dat de bevoegde schepen Karin Temmerman gaf aan gemeenteraadslid Annelies Storms (spirit) op de gemeenteraad van juni 2006 is voor de buurtbewoners niet bevredigend. Een verlaagd voetpad is verkeerstechnisch en op papier een veilig alternatief, maar in de praktijk merken de buurtbewoners dat deze verlaagde voetpaden zeker niet vertragend werken voor automobilisten. Erger nog, het schept gevaarlijke situaties, autobestuurders beseffen niet dat ze over een voetpad rijden waar de voetganger voorrang heeft.

Om de automobilisten attent te maken op deze gevaarlijke situatie plaatsten de bewoners van de Sint-Simonstraat 3 kartonnen wijkagenten op het kruispunt. Zo hopen de bewoners dat automobilisten heel traag over de ‘verlaagde voetpaden’ rijden, waardoor de kinderen veilig naar school kunnen!

Nablog 10.09.2007 : Zie ook De Gentenaar Blogt 04.09.2007 van Michaƫl De Wilde

Geen opmerkingen: