zaterdag 8 september 2007

Levensgevaarlijke bocht Visserij

Op 21 augustus werd een fietser door een wagen frontaal aangereden op het fietspad in de bocht van de Gentse Visserij. Hij belandde in coma. Zie de berichtgeving en commentaar op Gentblogt.

De Fietsersbond Gent luidt nu de alarmbel en adviseert het fietspad in de bewuste bocht van de Visserij niet meer te gebruiken tot er een oplossing is.

De Fietsersbond 'stapte af ter plaatse' en telde op een tijdspanne van slechts 20 minuten (tussen 7u56 en 8u16) welgeteld 10 wagens die over het fietspad reden, in gelijkaardige omstandigheden als toen dit ongeval gebeurde. De foto's van de Fietsersbond spreken voor zich. Ook twee weken na het ongeval is er dus nog om de paar minuten kans op een ongeluk met een fietser die reglementair op het fietspad rijdt.

De Fietsersbond Gent rekent erop dat de bevoegde diensten op heel korte termijn zullen reageren (een snelle oplossing hier zoals een betonblok of paaltje is immers simpel en goedkoop).

De Fietsersbond vraagt ook een structurele aanpak om dit soort knelpunten te voorkomen en onmiddellijk aan te pakken zodra ze gekend zijn. Bij buurtbewoners, fietsers, diensten van stad en gewest zijn immers veel van dergelijke knelpunten gekend...
De Fietsersbond Gent hoopt dat iedereen beseft dat er nog veel werk nodig is om van Gent een echte "fietsstad" te maken en vraagt dat men de nodige aandacht, middelen en mankracht inzet om deze knelpunten op te lossen!

Als buurtbewoner én lid van de Fietsersbond sta ik 100% achter deze oproep van de Fietsersbond.

------------------------------------------------------------------
Meer info bij Fietsersbond Gent (Perpetuum Mobile), fietsersbond.gent@gmail.com
www.fietsersbond.be A. Musschestraat 89, 9000 Gent GSM: 0479/77.59.20

Geen opmerkingen: