woensdag 2 april 2008

Les Goûts de Gand

Waar de allochtonen (dat woord toch!) wel gebleven waren op de Gentse onafhankelijkheidsdag? Een zure opmerking in de nadagen van de Gentse revolutie. Zoiets had ik vroeger ook al gehoord na de nieuwjaarsrecepties op het Sint-Baafsplein.

Misschien één en ander eens rustig herdenken, liefste initiatiefnemers van het goedmenende slag!

Ik heb alvast een positief voorstel voor de onmiddellijke toekomst. Op zaterdag 26 april organiseert De Centrale Intercultureel Centrum het tweede Wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand, verspreid over wat men noemt "de Gentse wijken". Niet Bij Sint-Jacobs, Vlasmarkt en Sint-Baafsplein dus.

In de vroege namiddag (15uur) start het festival met eerder klassieke en rustige muziek, in kerken, kloosters, moskeeën, kapellen en andere vredeshuizen. In de loop van de dag wordt alles langzamerhand wat profaner om uiteindelijk via buurtloodsen, jeugdcentra en volkscafés te eindigen in De Centrale zelf.

In de Gentse wijken zoals Brugse Poort, Rabot, Sluizeken-Tolhuis-Ham ga je onze allochtone mede-Gentenaars vinden. Met hopen. En ook massa's deugddoende muziek. Geniet ervan!

Hier meer info (practica, programma) over Les Goûts de Gand

Geen opmerkingen: