dinsdag 2 juni 2009

Treintje Gent-Eeklo komt zo

"In een klein stationnetje 's morgens in de vroegte". Zo klein is het NMBS-station van Eeklo nu ook niet. Maar het was wel vroeg deze dinsdagmorgen toen de Sociaal-Liberale Partij (SLP) daar actie voerde voor meer en snellere treinverbindingen tussen Eeklo en Gent. Voor het volledige SLP-standpunt zie hieronder de tekst van het pamflet dat aan de pendelaars uit het Meetjesland werd uitgedeeld.

NMBS-station Eeklo (Wikimedia)

De Sociaal-Liberale Partij (SLP) wil meer en snellere treinen tussen Gent en Eeklo (Persbericht SLP-Meetjesland - 02.06.2009)

Dinsdagmorgen voerde de SLP actie aan het station van Eeklo voor meer snellere en betere treinverbindingen tussen Gent en Eeklo.

Het huidige aanbod is volgens de sociaal-liberalen te beperkt. Er rijdt maar om het uur een trein en die doet een half uur over de luttele 26 km tussen beide steden.

De uurregelingen kunnen heel wat beter. In het weekeinde over-en-weer boodschappen doen of een avondje gaan stappen, een culturele uitstap meepikken in Gent of Eeklo, een zondagse wandeling maken in het Leen? Dat is nu alleen weggelegd voor wie een auto gebruikt.

“De Sociaal-Liberale Partij (SLP) wil het huidige aanbod minstens verdubbelen met een snelle directe trein én een uitbreiding van de uurroosters”, aldus lijsttrekker Guy Haaze.

SLP stelt een directe treinverbinding tussen Gent en Eeklo voor om het uur, in beide richtingen. Op die manier is de afstand tussen beide steden in een kwartier overbrugd.

Daarnaast behoudt de SLP in haar voorstel de huidige L-verbinding tussen Gent en Eeklo, met stopplaatsen in Eeklo – Waarschoot – Sleidinge – Evergem – Wondelgem – Dampoort – Gent Sint-Pieters.

Verder dient de NMBS zijn dienstrooster uit te breiden zodat de klanten ook ´s avonds en in het weekeinde de trein kunnen nemen.

Tenslotte wil de Sociaal-Liberale Partij (SLP) dat de openbare vervoersmaatschappijen NMBS en De Lijn met elkaar en de (potentiële) gebruikers goede afspraken maken om de volledige regio van het Meetjesland vlot te bedienen.

“Een regio- én behoeftendekkend aanbod van openbaar vervoer in Meetjesland ontsluit de regio, verbetert de mobiliteit en verhoogt de verkeersveiligheid”. Aldus het Evergems OCMW-raadslid Kerste Van Grembergen, derde op de SLP-lijst voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement.

Sociaal-Liberale Partij (SLP) Meetjesland
p/a Kerste Van Grembergen
kerste.van.grembergen@telenet.be
www.s-lp.be

Geen opmerkingen: