dinsdag 25 augustus 2009

Brigade zonder Papieren op Oxfam Trailwalker 2009

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2009 neemt de Brigade zonder Papieren deel aan de Oxfam Trailwalker 2009!

In het prachtige decor van de Hoge Venen zullen zij samen 100 km wandelen ten voordele van Oxfam-Solidariteit. Niet alleen een ultra-sportieve prestatie, maar ze proberen ook minstens 1500 Euro in te zamelen voor Oxfam-Solidariteit. Het enthousiasme is groot....maar sponsors zijn nog zéér welkom. Dit is dan ook een oproep om de Brigade zonder Papieren te steunen, niet alleen moreel....maar ook financieel.

Brigadisten Frank Wauters, Roos Vansteenkiste, Prasad Rajendra en Hazir Silmani

Uit solidariteit met de mensen-zonder-papieren heeft de vereniging "Laat Onze Vrienden Blijven" zowel vorig jaar als dit jaar in de lente een Mars op Brussel georganiseerd. Telkens te voet van Veurne naar Brussel voor een menselijk asielbeleid, voor vrijlating van alle kinderen-zonder-papieren en voor een maximale regularisatie op basis van het regeerakkoord.

2008: Veurne - Diksmuide - Roeselare - Tielt - Deinze - Gent - Wetteren - Aalst - Groot-Bijgaarden - Brussel.

2009: Veurne - Oostende - Brugge - Maldegem - Kaprijke - Zelzate - St-Niklaas - Antwerpen - Lier - Mechelen - Brussel.

Met deze marsen kregen ze de smaak van het stappen definitief te pakken. Het is dan ook met veel overtuiging dat het team "Brigade zonder Papieren" dit jaar meedoet aan de Oxfam Trailwalker, en dit om drie redenen:

"1. Oxfam doet wereldwijd schitterend werk en verdient zonder meer onze steun!

2. Door de inzet van de sans-papiers voor Oxfam te tonen, willen we benadrukken dat de mensen-zonder-papieren constructief willen meewerken in onze maatschappij. Ze willen niets liever dan te mogen werken. Hun droom is hier een nieuwe toekomst te kunnen uitbouwen. Om hun gezinnen te onderhouden, werken de sans-papiers ook effectief bijna allemaal. Jammer genoeg bijna zonder uitzondering in het zwart, onregelmatig en onderbetaald. Dit is niet hun vrije keuze. Gegijzeld door de omstandigheden zijn ze hiertoe verplicht. Maar ondanks hun penibele levensomstandigheden zijn de sans-papiers vol enthousiasme fondsen aan het inzamelen voor Oxfam!

3. Uit goesting!"

Sponsors van de wandeltocht van de Brigade zonder Papieren zijn nog zéér welkom. Je kan een bedrag storten via de schenkknop van Oxfam Trailwalker 2009. Voor giften vanaf € 30 krijgt u een fiscaal attest toegestuurd.

Dank u wel namens de Brigade zonder Papieren en Oxfam Solidariteit!

Brigade zonder Papieren - Team 54 Oxfam Trailwalker 2009
Oxfam Trailwalker
www.laatonzevriendenblijven.be

Geen opmerkingen: