vrijdag 7 augustus 2009

Twee Poorten Dwarsboomt

Op zaterdag 8 augustus 2009 is het weer zover. Dan vieren de bewoners van de Gentse buurt Twee Poorten naar jaarlijkse gewoonte feest.

Voor het tweede jaar op rij zal de prachtige binnentuin van het Hollainhof plaats bieden aan een buurtrommelmarkt, buurtaperitief, tal van kinderspelen en ’s avonds kip met friet.

Dwars-Boom-Mobiel in het Hollainhof (Brusselsepoortstraat - Gent)

Het thema van de festiviteiten is dit jaar een zoektocht naar mèèr natuur in en/of voor de buurt. Onder het motto ‘Twee Poorten Dwarsboomt’ proberen enthousiaste buurtbewoners de aandacht van pers en overheid te vestigen op het belang van groen voor een leefbare buurt.

De Dwars-Boom-Mobiel van buurman Paul De Braeckeleer laat duidelijk zien hoe sommigen hun ideeën voor een groenere buurt creatief en ludiek weten te vertalen. (zie foto).

De bewoners van de buurt Twee Poorten (tussen Keizerspoort, Keizersvest, Sint-Lievenspoort, Frère Orbanlaan, Clarissenstraat en Brusselsepoortstraat), dringen er bij de stedelijke overheid al jaren op aan om een aantal simpele, haalbare ingrepen te realiseren.

Zo voerden ze vorig jaar gerichte actie voor het toegankelijk maken van het jaagpad aan de Nederschelde/Achtervisserij voor fietsers en voetgangers.

Op de Dag van het Park, 31 mei ll, opperden ze het idee om, in aansluiting met het vernieuwde Keizerpark, een water-speel-bos aan te leggen aan de Achtervisserij.

Hoewel het buurtcomité niet weet of het zijn zin zal krijgen, blijft elke activiteit van Twee Poorten een vrolijke buurtbedoening.

Kom stevig mee dwarsbomen

Tot zaterdag! Buurtfeest Twee Poorten in Hollainhof, Brusselsepoortstraat van 11u-23u

www.tweepoorten.be

Geen opmerkingen: