zaterdag 15 augustus 2009

Home van Yann Arthus-Bertrand op Viewmaster 09

Home, de documentaire van Yann Arthus-Bertrand (Frankrijk - 2009), was al wereldwijd via Internet te zien. Ik bekeek hem al via mijn PC. Home is nu ook uit op DVD (96'), Nederlands ondertiteld en met de stem van Nic Balthazar. Ik kocht de DVD deze week voor € 4,99 aan de groene-sticker-prijs in de FNAC van Brussel. Omdat ik die documentaire echt een must see vind, maak ik hier wat extra reclame.



Wie Home nu ook op groot scherm wil zien, mag vrijdagavond 21 augustus de gratis Openluchtcinema van Viewmaster 09 in het prachtige historisch kader van de Sint-Baafssite niet missen. Deze jaargang van Viewmaster heeft 'geloof en ongeloof" als thema. Viewmaster en inleider van dienst is Nic Balthazar.

Op 5 juni 2009, Wereldmilieudag, ging de film Home van Yann Arthus-Bertrand in première. Deze Franse fotograaf werd in 1994 beroemd met zijn fotoboek 'De aarde vanuit de hemel'. Home is schitterend mooi en indringend verontrustend tegelijk. In 18 maanden heeft Yann in 54 landen op 128 locaties bijna 500 uur filmmateriaal geschoten.

Hij deelt zowel zijn bewondering als zijn bezorgdheid met de kijker: 'In zijn 200.000 jarig bestaan heeft de mens nu het evenwicht desastreus verbroken waarop de aarde 4 miljard jaar berustte. De klimaatopwarming, het uitputten van de natuurlijke rijkdommen, het uitroeien van steeds meer diersoorten: de mens heeft zijn eigen leefwereld in gevaar gebracht. Voor pessimisme is het te laat: de mens heeft nog amper tien jaar om de trend te keren, om in te zien dat hij de schatkamer van de aarde niet kan blijven leegroven, enkel ter bevrediging van zijn eigen consumptiegedrag.'

Viewmaster Nic Balthazar : 'Natuurlijk gaat 'Home' over geloven. We moeten leren geloven dat er een probleem is. En we moeten leren geloven in oplossing. Maar we moeten leren geloven dat we er nu moet aan beginnen.'

Koppelingen (= links)
Home - Trailer
Home - Volledig (Engels, Frans, Spaans, Duits)
Viewmaster09
The Big Ask - Again

GRATIS INKOM | 20u | BAR | DJ Selector Waxx

Geen opmerkingen: