woensdag 2 maart 2011

Amnesty International 50 jaar - 19.03.2011

..... op zaterdag 19 maart in De Centrale (Gent)


.... en De Propere Fanfare met nieuw repertoire.

Op 28 mei zal het 50 jaar zijn dat Peter Benesson ’s artikel “The forgotten Prisoners” in “The Observer” verscheen. Zijn artikel bevatte de ondertussen alom bekende “Appeal for Amnesty, 1961”. De organisatie die uit deze oproep groeide, zal hiermee eind mei haar vijftigste verjaardag vieren.

De verjaardagcampagne in Vlaanderen wordt –iets te vroeg- op gang geschoten met een concert (en een nieuw programma) van de Propere Fanfare.

Men zegt dat ze speelvreugde belangrijker vinden dan muziektheorie...

Men zegt dat ze proper zijn op hun uniform maar dat hun uniform niet proper is...

Wat we weten is dat ze “de Propere” of voluit “de Propere Fanfare van de Vieze Gasten” genoemd worden. Zelf zeggen ze: “Muzikanten, content en elk op zijn instrument: klarinetten, gitaren, bas, accordeons, dwarsfluiten, violen, xylofoon, mandoline, allerlei saxen, trompetten, trombones ook, tuba’s in verschillende maten. Met daarbovenop een stevig meppende percussiegroep. Hun muziek komt van alle kanten en uit alle hoeken en spleten. Geen fanfaredeuntjes vaneigenst maar eigen nummers in de meest uiteenlopende en verrassende stijlen en maten. Dat er gezongen wordt, tuupe te goare.

En dat heel die bende, incluis de dirigent van ’t spel, geen twee seconden stil staat. Dat ook.”. Wie hen aan het werk gezien heeft, zal dit niet tegenspreken.

Wie wil meefeesten met Amnesty International Vlaanderen en met de Propere Fanfare :

Zaterdag 19 maart in de Turbinezaal van de Centrale (Kraankinderstraat 2, 9000 Gent) om 20 uur.

Inkom 10 EUR. Reserveren kan op mailto:50aigent@hotmail.be. Dit concert van de “Propere Fanfare” is een organisatie van AIVlaanderen Regio Gent (www.aigent.be) en van lokale groep 160.

Geen opmerkingen: