donderdag 10 maart 2011

Grote Kuis in buurt Twee Poorten - 27.03.2011

Ziezo, de actie "Gruute Kuis" in onze buurt Twee Poorten is gestart met onderstaand artikel in De Gentenaar. Het foutieve Twee Bruggen heb ik wel vervangen door Twee Poorten.

Gent maakt zich klaar voor de "Gruute kuis" (De Gentenaar online, 10.02.2011)

GENT - De actie van Ivago en De Gentenaar om de Gentse straten proper te maken, slaat duidelijk aan. Caroline Verbruggen en Frank Bombeke, uit de buurt Twee Poorten, blijven niet bij de pakken zitten en helpen mee tijdens de ‘Gruute Kuis'.

‘We grijpen de actie aan om iets positief te doen met de buurt', zegt Carline Verbruggen van het actiecomité van Twee Poorten. ‘Je moet niet alleen klagen over wat niet goed loopt, je moet ook zelf een steentje bijdragen.' Op zondag 27 maart zal Twee Poorten daarom meedoen aan de Gentsche gruute kuis. De buurtbewoners zullen zelf hun straten schoonvegen en zo het zwerfvuilprobleem mee helpen oplossen.

‘We zijn erg tevreden met de actie. Het is het perfecte moment om de buurtbewoners te sensibiliseren. Als ze meewerken of zien hoe hun buren zich in het zweet werken, zullen beseffen ze dat we het probleem samen moeten aanpakken.' Op zich ligt Twee Poorten er nog proper bij. ‘We wonen zeker niet in de vuilste buurt van Gent, maar soms verschijnen er kleine plasticzakjes met afval aan de kant van de straat. We hebben ook veel last gehad van hondenstront. Dat probleem hebben we in de verf gezet met de posteractie Zonder Stront Straat', zegt Frank Bombeke.

Het buurtcomité verwacht op 27 maart 30 tot 50 vrijwilligers. ‘We kijken er alvast naar uit om een positief signaal te geven met de hele buurt. Vanaf dit weekend zullen we overal flyers en posters verspreiden. En na het harde werk zullen we die dag afsluiten met een gezellige aperitief', besluit hij.

Je kan je buurt tot 15 maart inschrijven voor de Gruute Kuis via 09/240.81.11 of www.gentschegruutekuis.be

Gent maakt zich klaar voor de "Gruute kuis" (De Gentenaar online, 10.03.2011)

Geen opmerkingen: