zondag 7 augustus 2011

Buurt Twee Poorten feest en "portraiteurt" - 13.08.2011

Op zaterdag 13 augustus is het weer feest in de buurt Twee Poorten, dit jaar onder het motto “Twee Poorten portraiteurt”. Een rommelmarkt, buurtaperitief, kinderanimatie, twee tentoonstellingen, een groepsfoto van de buurt, een BBQ (ook veggie) en muziekoptreden staan op het programma. En dat allemaal in de bedrijvige Krevelstraat.


Portret van een buurt – Van huizen en mensen

Twee Poorten is de buurt tussen Brusselsepoortstraat, Keizervest, Hubert-Frère Orbanlaan, Vijfwindgatenstraat en omvat ook de Sint-Lievenspoortstraat en zijstraten. Het thema van het buurtfeest is dit jaar een voorstelling van de buurt vroeger en nu. Twee heuse tentoonstellingen tonen hoe de huizen vroeger waren en hoe ze nu zijn, en welke mensen er toen woonden en nu. Beide tentoonstellingen zijn echt niet te missen!

In de stadsschool Instituut Bert Carlier in de Krevelstraat 20 gaat de portrettentoonstelling door tijdens het feest.

De dag erop, op zondag 14 augustus, opent de architectuurtentoonstelling met foto’s en plannen van de buurt, in het Liberaal Archief vzw , Kramersplein 23, 9000 Gent. De architectuurtentoonstelling is daar te bezichtigen tot en met 31 augustus 2011.

Het buurtfeest richt zich naar groot en klein. De kinderen uit de buurt zullen in het thema van het buurtfeest portretten maken van zichzelf en de buren.

Groepsportret met de hele buurt anno 2011

Als apotheose wordt om 17.30u een nieuwe groepsfoto genomen naar het voorbeeld van een oude postkaart uit vermoedelijk het begin van de 20ste eeuw. Samen op de foto, met de hele buurt op dezelfde plek, het kruispunt Sint-Lievenspoortstraat-Krevelstraat-Sint-Lievensdoorgang.

Twee Poorten traiteurt

Maar uiteraard geen portretten zonder dat er getraiteurd wordt. Rond de architectuur- en portrettententoonstelling heeft het buurtcomité een heel programma klaar….met ook een natje en een droogje.

De festiviteiten starten met een rommelmarkt van 8u tot 17u in de Krevelstraat. Om 11u is er het welkom met aperitief, gaat de bar open en start de kinderanimatie. Na het groepsportret om 17.30u is er een verzorgde BBQ (vlees en veggie) van 18u-20u in de school Bert Carlier van de Krevelstraat. Op de eerste Nationale Veggie BBQ-dag biedt Twee Poorten ook een veggie-optie aan.

Twee Poorten musiceert

Om het buurtfeest in schoonheid af te sluiten brengt de groep 'Stoffel en co' rond Luc Callaert van 20u tot 22u in de school Bert Callier swingende, toegankelijke en dansbare jazz.

Iedereen welkom

Dankzij de programma’s ‘Wijk aan Zet’ en ‘Artiest zoekt Feestneus’ en de inzet van tal van vrijwilligers binnen en buiten het buurtcomité zijn alle activiteiten gratis behalve (uiteraard) de consumpties aan de bar en de BBQ (vlees en veggie) waarvoor men voor 7 augustus moet inschrijven.

Contactadres: caroline_verbruggen@hotmail.com, St-Lievenspoortstraat 159, 9000 Gent GSM 0484/901 197 www.tweepoorten.be

Dit artikel verscheen ook op Gentblogt 06.08.2011

Geen opmerkingen: