donderdag 23 december 2004

Autodelen en vermenigvuldigenCambio-autodeelparking aan het Rabot (foto Cambio)

Gent - Op 22 september 2004 ging het eerste Vlaamse Cambio-autodeelproject van start in Gent. Cambio in Gent is een initiatief van Taxistop, De Lijn en het stadsbestuur van Gent. Door de snelle groei van het aantal regelmatige gebruikers (thans 155) in Gent breidt Cambio vanaf vandaag zijn voertuigenpark vervroegd uit van zeven tot tien wagens. De stad Gent zorgde op korte termijn voor drie bijkomende parkeerplaatsen op de standplaatsen Hendrika, Visserij en Rabot. Cambio zoekt intussen naar nieuwe standplaatsen voor de volgende uitbreiding (in het centrum, in Gentbrugge?)

Na Gent en Brugge gaat autodelen in de lente van 2005 van start in Antwerpen, met drie standplaatsen voor drie auto's.

Jan Klüssendorf (voorzitter Cambio) en Geert Gisquière (projectleider Cambio) zijn erg tevreden met deze evolutie: 'Het bewijst dat goede mobiliteit ook mogelijk is zonder eigen auto. De zeven deelauto's die er nu zijn vervangen naar schatting zo'n 45 particuliere voertuigen. Dat is de échte winst van het systeem.'

Eén van die 45 particuliere voertuigen is onze enige wagen die we definitief naar de schroothoop hebben verwezen. In ruil voor onze nummerplaat kreeg ieder van ons 4-persoons-gezin een gratis jaarabonnement voor De Lijn (en dat voor maximum 3 jaar). Sinds we in Cambio zijn gestapt in september 2004 hebben we 6 maal de deelauto gebruikt. Voor de rest kunnen we ons perfect redden met de voetmachine, de fiets en het openbaar vervoer....en af en toe een vriendelijke chauffeur die ons meeneemt :-)

Lees ook 'Autodelen breidt onmiddellijk uit' (Tom Dams, De Gentenaar 23.12.2004)

Geen opmerkingen: