vrijdag 17 december 2004

Discriminatie rijmt niet op horecaEr komt een stedelijk plan en een huishoudelijk reglement (op vrijwillige basis) om discriminatie in de Gentse horeca te weren. Het College van burgemeester en schepenen keurde op 16 december het anti-discriminatieplan voor de horeca goed. Meer info op de Gentse webstek. In De Gentenaar online van 18.12.2004 noteren we een eerste reactie van de zelforganisatie Divers & Actief (D&A)

...De zelforganisatie van allochtone, vooral Marokkaanse jongeren ,,Divers en Actief'' (D&A) reageert alvast positief. D&A stelt zich wel vragen bij de impact van het nieuwe reglement. ,,Discriminatie gebeurt ’s nachts en bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen krijg je dan wellicht een antwoordapparaat''.

Het is voor de horeca ook niet verplicht om zo’n reglement te ondertekenen en uit te hangen. ,,Vandaag hebben nog maar een tiental horecazaken toegezegd, waarvan 3 culturele centra. Dat is niet veel natuurlijk'', aldus D&A.
...(De Gentenaar online van 18.12.2004). Eveneens in De Gentenaar van 18.12.2004 de reactie van de horeca. Héhé, straks wordt Gent voor iedereen een gezellige stad!

Geen opmerkingen: