zaterdag 4 december 2004

Voor Maatpak & Skinhttp://homepage.mac.com/vedeze

De vrije meningsuiting heeft zo zijn rechten. Dus mochten zo’n 100 NSV’ers en wat daar rond hangt van Voorpost en Blok/’t EigenBelang-ordediensten in Gent op donderdagavond 2 december protesteren tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Tot en met de kreet ‘Islamieten, parasieten’. In zijn onnozelheid eigenlijk een lachwekkende kreet.

Een manifestatie van rechts kan in Gent gegarandeerd rekenen op een tegenmanifestatie in het meervoud van 'de ware democraten'. Hommeles dus aan de Zuid en aan het Sint-Pietersplein.

NSV staat voor de Nationalistische Studenten Vereniging, en niet voor een voetbalploeg zoals PSV in Nederland. Alhoewel de wederzijds gelanceerde voetballeuze ‘Het is stil aan de overkant’ de argeloze toeschouwer wel in de waan kon brengen dat twee rivaliserende hooligan-sides nog een na-match moesten spelen op het avonturenspeelplein van Sint-Pieters.

En nog dit. De maatpakken en mantelpakjes van het Blok/’t EigenBelang hebben hoegenaamd niets te maken met NSV, Voorpost en aanverwante skins. We zouden er nog niet aan durven denken om dat te veronderstellen.

Uw (voetbal?)reporter ter plaatse

Geen opmerkingen: