zondag 13 februari 2005

De Europese Grondwet


spirit trok haar aanvankelijke steun voor een volksraadpleging over het Europees Grondwettelijk verdrag, de zgn. Europese Grondwet, in. De spirit-top vraagt begrip voor haar gewijzigde strategie, een volte face na de wals met de referendum-gezinde liberalen. Een (s)pirouette inderdaad, maar men verkoos liever deze pirouette dan de moordende sirenenzang van 't EigenBelang. Met hun campagne tegen Turkije wilde 't EigenBelang het referendum over de Europese Grondwet met plezier de klippen opjagen.

Referendum of geen referendum. spirit blijft wel nog steeds vragende partij voor een grootschalige informatiecampagne over Europa. Ik zal er hier dus maar zéér kleinschalig aan beginnen. In het Infopunt Europa, in het hart van de Europese wijk in Brussel (pardon, de Leopoldswijk!), kreeg ik twee informatieve brochures mee. De volledige grondwet moest ik kopen in de Europese Boekhandel, terwijl hij in sommige landen gewoon gepubliceerd wordt in de kranten. Een tip!


Wat surfen op het Internet leverde twee interessante webstekken op. Alles wat je ooit al wilde weten over de Europese Grondwet - en 't EigenBelang je bijna zeker niet zal vertellen - op deze Grondwet Europa-webstek voor Nederland én België. De volledige tekst van het Europees Grondwettelijk verdrag, met toelichting, nieuws en achtergronden. En verder is er ook de officiële Europese webstek over de Europese Grondwet. Veel leesgenot!

Overzicht van de ratificatie van de Europese Grondwet op webstek http://europa.eu.int/futurum

Geen opmerkingen: